Gemeente begonnen met aanleggen verkeersdrempels Amsterdamsestraatweg | De Utrechtse Internet Courant Gemeente begonnen met aanleggen verkeersdrempels Amsterdamsestraatweg | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente begonnen met aanleggen verkeersdrempels Amsterdamsestraatweg

Gemeente begonnen met aanleggen verkeersdrempels Amsterdamsestraatweg
Archieffoto Amsterdamsestraatweg
Er is begonnen met de aanleg van verkeersdrempels op de Amsterdamsestraatweg. Sinds woensdag wordt er gewerkt aan vier drempels, die bij het spoorwegviaduct worden gelegd.

Er is begonnen met de aanleg van verkeersdrempels op de Amsterdamsestraatweg. Sinds woensdag wordt er gewerkt aan vier drempels, die bij het spoorwegviaduct worden gelegd.

Aan beide kanten van het spoorwegviaduct worden er twee drempels aangelegd. De werkzaamheden duren nog tot eind van vrijdagmiddag. Er wordt gewerkt tot 16.00 uur, waarbij er één rijstrook open is. Verkeersregelaars zullen het verkeer omleiden.

De verkeersdrempels zijn bedoeld om het verkeer in de straat af te remmen. De aanleg is een onderdeel van een groter programma om de Amsterdamsestraatweg veiliger te maken.

Voorlopig

De drempels zijn echter een voorlopige maatregel; op dit moment wordt er een verkeersstudie uitgevoerd die naar verwachting nog deze zomer voltooid zal zijn. Afhankelijk van de uitkomsten van dit onderzoek zullen de plannen voor de herinrichting van de straat worden aangepast.

Als onderdeel van hetzelfde programma worden er maandag parkeerplaatsen weggehaald ter hoogte van de Anemoonstraat, Violenstraat en Dirkje Mariastraat. Hiermee verbeterd het zicht voor weggebruikers. Ter compensatie worden er een aantal laad- losplaatsen omgezet in parkeerplaatsen.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Je merkt nu al verschil, geweldig !

 2. Marcel

  @Katja,
  Ik kom er dagelijks doorheen. Meer dan 35 km kan je er niet rijden is altijd druk en naar de stad toe sta je vast. Alle stoplichten, overstekers, afslaanders laden en lossers zorgen ervoor dat je stapvoets rijdt. Echt helemaal mesjogge ( utrechts ) dit soort voorzieningen.

 3. Frits

  @Marcel
  Als je toch alleen maar stapvoets kunt rijden heb je ook geen last van de drempels, toch?

 4. M

  Die parkeerplaatsen zijn wel handig voor de dealers, dan staan ze niet meer in de weg op de rijbaan.

 5. Katja

  @Marcel, ik woon er vlakbij, en in de middag en avond scheuren ze als een gek doorheen, en lekker gas geven met niet-goedgekeurde uitlaten (KNAL!, PANG!).
  Ook motoren met herrie, en die drempels zouden er echt niet gekomen zijn als de buurt er niet gek van werd.

 6. Henk

  Overdag kom je er inderdaad niet doorheen.
  ‘s Avonds / nachts en op rustige momenten wordt er als een gek gereden. Dus een prima eerste stap.
  Daarnaast handhaven (ja kost geld), lijkt me goed.

 7. JdV

  Helemaal super want in plaats van 1 x gas geven en herrie maken kun je dat nu mooi na elke drempel doen. Met piepende remmen afremmen, over de drempel en dan weer vol.op het gas tot de volgende. Veel gaver. Dank hiervoor!!!

 8. Angelique

  @Katja
  Ik woon er ook, merk geen verschil. Het probleem zit achter het stuur, niet in de weg.

 9. bee

  dat zijn geen drempels want hier kan je nog met 100 km per uur overheen.

 10. Dirk

  Mooie eerste stap om de petjes in het gareel te krijgen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).