Wat moet er met parkeergarage Springweg en omgeving gebeuren? | De Utrechtse Internet Courant Wat moet er met parkeergarage Springweg en omgeving gebeuren? | De Utrechtse Internet Courant

Wat moet er met parkeergarage Springweg en omgeving gebeuren?

Wat moet er met parkeergarage Springweg en omgeving gebeuren?
De parkeergarage aan de Strosteeg
De gemeente gaat in samenwerkingen met de buurt en andere belanghebbenden bekijken wat er met de parkeergarage Springweg en de omgeving moet gebeuren. In 2022 loopt namelijk de erfpachtovereenkomst af met de exploitant van de garage.

De gemeente gaat in samenwerkingen met de buurt en andere belanghebbenden bekijken wat er met de parkeergarage Springweg en de omgeving moet gebeuren. In 2022 loopt namelijk de erfpachtovereenkomst af met de exploitant van de garage.

De parkeergarage Springweg, die aan de Strosteeg staat in het centrum van Utrecht, is al ruim 47 jaar oud. Over 3 jaar loopt de erfpachtovereenkomst af die de gemeente heeft met de exploitant. Daarom moeten de twee partijen in gesprek om te kijken of de overeenkomst verlengd gaat worden, en onder welke voorwaarden. De gemeente gaat dit jaar gebruiken om te kijken wat er met de garage en omgeving moet gebeuren.

Autovrij Oudegracht

Voor de gemeente komt het aflopen van de overeenkomst met de exploitant op een goed moment. Het huidige bestuur wil namelijk dat er zo weinig mogelijk autoparkeerplaatsen zijn op de Oudegracht. De gemeente gaat dus kijken of de garages Springweg en Paardenveld daar een rol in kunnen spelen.

Ook andere partijen hebben laten weten dat ze aan de slag willen rond de Strosteeg. Daarnaast benadrukt de gemeente dat de garage nu een matige bouwkundige staat heeft, daar zou dus ook wat aan moeten gebeuren.

Al met al redenen voor de gemeente om de komende maanden een visie voor de Strosteeg op te stellen. In het tweede kwartaal starten de gesprekken met buurtbewoners en ook de gemeenteraad gaat op excursie naar het gebied. Aan het eind van dit jaar moet het eindrapport klaar zijn.

31 Reacties

Reageren
 1. Luuk Upuuk

  Zal uiteindelijk wel een supermegafietsenstalling worden.

 2. Katja

  Slopen deze steenpuist (er is onder Vreeburg plaats voor 1000 auto’s !) en maak er een parkje van.

 3. Jorma

  Buitenkant van de Catharijnekerk eromheen metselen.
  Twee vliegen in 1 klap!
  – Kerk blijft bestaan
  – Dit gedrocht pas ineens in de omgeving!

 4. wollie

  Kytopia!

 5. Swiebertje

  Maak er een daklozenopvang van. Dan kan die die op de Nieuwegracht is gekomen weer weg. Zo zonde dat ie daar is gekomen. Niet meer fijn wandelen daar nu…

 6. Swiebertje

  Maar Kytopia is een veel beter plan inderdaad!!!

 7. WvR

  @Jorma:
  Wellicht is het een idee dat je eerst even uitzoekt waar de parkeergarage precies ligt, en waar de Catherijnekerk? En dan terugkomt, en dan een 2e poging tot reageren waagt?

 8. w

  woningen!

 9. w

  rollerdisco!

 10. Willem

  Afbreken en grote hoogwaardige appartementen voor senioren van maken (en dus niet voor starters).

 11. Pim

  Renoveren en brede toegangsweg aanleggen.

 12. Angelique

  Als je op de oudegracht minder parkeerplaatsen wilt, dan betekent dat dus gewoon dat deze parkeergarage juist een rol moet krijgen voor buurtparkeren. En dus juist niet een parkje, opvang, appartementen of wat dan ook.

 13. Geef het beestje een naam

  4 lagen er bovenop bouwen.

 14. Herman

  Slopen en weer iets moois dat wel op.die plek past.

 15. Ties

  Idd een steenpuist. Helemaal ondergronds zal wel veel te duur zijn. Dus half onder de grond met een groene open parkachtige ruimte erboven op. Klein bistrootje misschien?

 16. bee

  minder parkeerplaatsen op de oude gracht houd dus in dat die parkeergarage een flinke opknapbeurt en meer parkeerplekken moet krijgen.
  mensen die het helemaal weg willen hebben vergeten dat er ook nog mensen daar wonen die ook hun auto kwijt moeten.
  niet iedereen is goed ter been om de auto er uit te doen ,daar moet ook maar eens begrip voor opgebracht worden.

 17. Vingervlug

  Foodpark maken of festivalterrein!!!

 18. Pieter

  Een nieuwe vergaderruimte voor het huidige College . Maar dan wel met een groot gesloten hek er om heen!

 19. Claudia

  Appartementen voor doorstromers!! Koop welteverstaan..

 20. Harry

  Een paar parkeerdekken er extra bovenop zodat het een mooie toren wordt met een mooie gevel en dan kunnen de onderste verdiepingen volgezet worden met laadpalen. Iedereen blij.

 21. Menno

  Wat een prachtige kans om een historische vergissing goed te maken. Het lelijkste gebouw van Utrecht staat ook nog eens op de verkeerde plek: weg ermee ! Zet er appartementen neer om de kosten te dekken. Kijk nog eens naar Lepelenburg om een ondergrondse parkeergarage te bouwen onder het grasveld. Heeft niemand last van.

 22. b

  Afbreken, appartementen en een parkeergarage eronder voor de bewoners in de straat (Springweg) en eromheen wat ruimte voor groen en natuurlijk een groen dak! En mag best wel wat hoger worden (6 lagen?).

 23. G.H.

  Dat ding detoneert zo verschrikkelijk met de omgeving… graag slopen, nu is de mogelijkheid er.
  Vervangende parkeergarage kan dan ondergronds, erop een parkje of bebouwing in de stijl van de omliggende panden.

 24. Julia

  Speeltuin à la Griftpark!

 25. Hans

  Tijd voor mooie sociale woningbouw en betaalbare koopappartementen.

 26. Wouter

  @Angelique: dat staat er toch ook? 🙂

 27. Reactionaire rechtse zak.

  Iets doen en dan groen verven.

 28. marcel

  @ menno
  Het lelijkste gebouw van Utrecht? Ga even naar het Vredenburg? Dat gebouw met die kleurtjes? Dat gebouw met dat glas? Dat gebouw rechts uhh links uhh rechtdoor ?

 29. cas

  Paar verdiepingen erop, abonnementsprijs voor buurtbewoners verlagen en dan kan je wat parkeerplaatsen op de straat verwijderen. Een parkje daar wordt gewoon een junk/zwervers verzamelplaats die na 3 jaar dezelfde indruk heeft als de rest van de buitenruimte rond die parkeergarage.

 30. wollie

  Nog een keer Kytopia!

 31. Theo Jongerius

  2 lagen voor fietsers rest voor de omwonende
  Theo

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).