Gemeente geeft gehoor aan bewoners en past verkeerssituatie Pijperlaan aan | De Utrechtse Internet Courant Gemeente geeft gehoor aan bewoners en past verkeerssituatie Pijperlaan aan | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente geeft gehoor aan bewoners en past verkeerssituatie Pijperlaan aan

Gemeente geeft gehoor aan bewoners en past verkeerssituatie Pijperlaan aan
De aanpassingen aan de kruising Pijperlaan/Leidseweg in beeld
De gemeente Utrecht gaat na de zomer aan de slag met het verbeteren van de verkeerssituatie op de Pijperlaan. Daarmee geeft de gemeente gehoor aan de wens van buurtbewoners van Oog in Al, die begin juli in actie kwamen voor een veiligere Pijperlaan.

De gemeente Utrecht gaat na de zomer aan de slag met het verbeteren van de verkeerssituatie op de Pijperlaan. Daarmee geeft de gemeente gehoor aan de wens van buurtbewoners van Oog in Al, die begin juli in actie kwamen voor een veiligere Pijperlaan.

Een groep buurtbewoners startte destijds een petitie om de gewenste wijziging van de verkeerssituatie bij de kruising van de Pijperlaan met de Leidseweg op de politieke agenda te krijgen. De petitie werd online 712 keer ondertekend.

Volgens de initiatiefnemers zorgen roekeloze automobilisten voor onveilige verkeerssituaties bij de stoplichten van het kruispunt. Bestuurders sorteren voor om rechtsaf te slaan naar de Leidseweg, maar zodra het stoplicht naar rechts op groen springt rijden ze zonder pardon rechtdoor. “Vaak met een snelheid van 70 of 80 kilometer per uur”, liet Gijs Bannink van Wijkraad West eerder weten. “Meestal nemen ze niet eens de moeite om te stoppen voor het rode licht.”

Verkeerssituatie Pijperlaan-Leidseweg (Google Maps)

Aanpassingen

De gemeente komt nu tegemoet aan de wens van de omwonenden door, na uitgebreid onderzoek, maatregelen te treffen rondom het kruispunt. Wel zullen de aanpassingen sober en doelmatig zijn, omdat de Pijperlaan onderdeel is van de herinrichting van de Westelijke stadsboulevard, die over een paar jaar gaat beginnen.

De maatregelen beslaan onder andere het realiseren van een verhoogd verkeerseiland op de hoek van het kruispunt, zodat automobilisten die rechts voorsorteren niet meer rechtdoor kunnen rijden. Ook wordt de afslag naar de Leidseweg een apart en korter vak. De bermen worden verbreed en de wegmarkering wordt aangepast.

De werkzaamheden zullen in de tweede week van september worden uitgevoerd. Momenteel vindt nog overleg met de wegbeheerders, het openbaar vervoer en hulpdiensten plaats. Ook is de gemeente in gesprek met het Openbaar Ministerie over het plaatsen van een flitspaal op de Joseph Haydnlaan, wat een van de wensen van de omwonenden is.

7 Reacties

Reageren
 1. Maria

  Flitspaal op de Joseph Haydnlaan? Ik lees elke keer berichten van bewoners dat het verkeer daar altijd vaststaat….

 2. [email protected]

  Er wordt wat gepijpt hoor op de pijperlaan door auto’s die te hard rijden.

 3. Paul

  Zijn veel meer plekken waar dit verschijnsel optreed. Kijk maar op Hooggelegen, stad uit.
  Links opstellen richting LR, rechts Stadsboulevard en dan toch rechtdoor naar A2

 4. Nirat

  Dagelijkse kost op ‘t Goyplein. Men rijdt daar veel te hard, over de busbaan en door rood.

 5. Rob

  Wat zal dat een verademing zijn ,ik hou dagelijks mn adem in als er weer zo,n gast gevuld met lach gas vol gas door het rood gast.
  Zonder enig respect voor overstekende fietsers en voetgangers.meestal met een vaartje van 80/90 km .wat betreft de flitspaal die had er al jaren eerder moeten staan.

 6. Harrie

  Kan dit even worden doorgetrokken naar de Spinozaweg/Laan van Nieuw-Guinea? Ook hier rijden elke minuut honderden voertuigen met krankzinnige snelheden en bijbehorende teringherrie door rood. Néé, ik overdrijf geen enkele seconde als ik dit schrijf. We zitten op dezelfde route die – in een verre toekomst – de Westelijke Stadsboulevard moet gaan worden.

  Al eerder geklaagd bij de gemeente en aldus de reactie: “Vooruitlopend op de Westelijke Stadsboulevard gaan wij geen extra maatregelen nemen. Het is daarnaast ook een gedragskwestie dat verkeersdeelnemers zich hier niet aan de verkeersregels houden. De gemeente is helaas niet bevoegd tot het handhaven hierop. Dit is een taak van de politie. Wij zetten uw melding met het verzoek tot handhaven aan hen door. Wij hebben helaas geen zeggenschap over de prioritering van de politie.”

  Guess? Ooit één politie gezien hier?

  (‘Daarnaast ook’ tenenkrommend Nederlands: “Het is daarnaast ook een gedragskwestie dat verkeersdeelnemers zich hier niet aan de verkeersregels houden.”)

 7. WP

  @Maria, in de spitsen staat het vast, daarbuiten wordt er door bepaalde lieden heel hard gereden, met name ‘s nachts.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).