Gemeente geeft gratis strooizout en sneeuwscheppen weg - De Utrechtse Internet Courant Gemeente geeft gratis strooizout en sneeuwscheppen weg - De Utrechtse Internet Courant

Gemeente geeft gratis strooizout en sneeuwscheppen weg

Gemeente geeft gratis strooizout en sneeuwscheppen weg

Op woensdag 23 januari tussen 12.00 en 15.30 uur kunnen bewoners gratis strooizout en een sneeuwschep ophalen. Utrechters kunnen met eigen emmer naar locaties komen om deze te vullen met strooizout. Zolang de voorraad strekt worden ook sneeuwscheppen uitgedeeld.

Op de Tractieweg 2 (bij het Amsterdam Rijnkanaal), Vaartserijnstraat 2a (Hoograven), Van Swindenstraat 225 (bij het Griftpark) en de Mostperenlaan 2 (Vleuterweide) kunnen de scheppen en het zout opgehaald worden.

Vele handen maken licht werk

Sneeuw en vorst zorgen voor gladheid op de wegen en trottoirs. De gemeente schuift, strooit en veegt alle hoofdwegen en bij de publieksaantrekkelijke plekken als ziekenhuizen, winkelcentra, bejaardentehuizen en rond de entree van scholen.

Het lukt helaas niet om alle straten en stoepen aan te pakken. Vele handen maken licht werk en dus kunt u als bewoner een handje helpen. Kom tussen 12.00 uur en 15.30 uur met uw eigen emmer langs bij één van de bovengenoemde adressen en vul deze.

Gratis strooizout kunt u ook krijgen op de afvalscheidingstations (Tractieweg 120, Zwartewoud en bij De Stits) als u daar een oud elektrisch apparaat inlevert.

2 Reacties

Reageren
 1. Markovic

  Jammer dat ze dit niet doen bij alle afvalscheidingsstations van de gemeente Utrecht. Bij het afvalscheidingsstation aan Zwarte Woude (Lunetten) kan kje al ruim een week gratis strooizout ophalen. Je krijgt maximaal eén emmer per persoon mee.

 2. pauline

  Gemeente spant weer paard achter de wagen.

  Dergelijke acties moeten aan begin winter als weerbericht sneeuw voorspelt.

  Verder moet dit artikel weer terug in APV.
  Immers het creëert veel ziektekosten en veel bestellers die hun werk slecht kunnen doen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).