Gemeente trekt lessen uit communicatie rond verhuizing methadonverstrekking naar Wittevrouwenkade | De Utrechtse Internet Courant Gemeente trekt lessen uit communicatie rond verhuizing methadonverstrekking naar Wittevrouwenkade | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente trekt lessen uit communicatie rond verhuizing methadonverstrekking naar Wittevrouwenkade

Gemeente trekt lessen uit communicatie rond verhuizing methadonverstrekking naar Wittevrouwenkade
Protestborden bij de locatie waar de methadonafgifte moet gaan plaatsvinden. Foto: Robert Oosterbroek
De communicatie over de verhuizing van de methadonverstrekking in Utrecht naar de Wittevrouwenkade vanuit de gemeente had beter gekund. De gemeente laat weten dat ze willen leren van de communicatie rond de verhuizing. De rol van het stadsbestuur bleef te lang onduidelijk.

De communicatie over de verhuizing van de methadonverstrekking in Utrecht naar de Wittevrouwenkade vanuit de gemeente had beter gekund. De gemeente laat weten dat ze willen leren van de communicatie rond de verhuizing. De rol van het stadsbestuur bleef te lang onduidelijk.

“Als wij het communicatietraject tegen het licht houden met het oog op de toekomst, dan leert dit ons het volgende: Het is vanuit het standpunt van omwonden begrijpelijk dat zij betrokken hadden willen worden bij de besluitvorming”, schrijft de gemeente aan de raad.

Hoewel niet gebruikelijk bij de verhuur van een gemeentepand zonder bestemmingswijziging, vindt de gemeente het zorgvuldig informeren van de buurt wel van groot belang. “Juist in deze specifieke situatie had de uitvoering van het communicatietraject meer gezamenlijk vormgegeven moeten worden.”

De gemeente had beter de eigen actieve betrokkenheid en verantwoordelijkheid voor leefbaarheid en veiligheid willen communiceren. Tijdens de eerste inloopbijeenkomst van 11 december 2017 lieten omwonenden blijken dat de gemeenterol onvoldoende helder uit de verf kwam.

Boosheid

De komst van de methadonverstrekking naar de Wittevrouwenkade riep veel boosheid om. Een 49-jarige Utrechter werd zelfs veroordeeld tot een geldboete van 500 euro voor opruiing over de verhuizing. Hij riep op wapens mee te brengen naar de informatieavond die de gemeente op 5 februari had georganiseerd over dit onderwerp.

Het verstrekken van methadon in het pand aan de Wittevrouwenkade in Utrecht is overigens twee maanden uitgesteld. De verantwoordelijke instelling Arkin had niet de juiste vergunningen voor de geplande bouw- en sloopwerkzaamheden. Het verstrekken van methadon, dat nu nog gebeurt bij ‘De Stek’ aan de Van Sijpesteijnkade, zou vanaf april plaatsvinden op de Wittevrouwenkade. Dat is juli geworden.

4 Reacties

Reageren
  1. Scherpschutter

    Gelukkig maar. Want het probleem is natuurlijk HOE hier aan burgers is uitgelegd dat er zonder enig noemenswaardig overleg een methadonpunt voor junkies in de achtertuin van burgers wordt geplaatst, en niet DAT er zonder enig noemenswaardig overleg een methadonpunt voor junkies in de achtertuin van burgers wordt geplaatst.

  2. Tja

    De gemeente trekt geen enkele lering, blijkt uit deze uitspraak.

    Niet de communicatie, maar de verhuizing zelf is het probleem.

    Maar men gaat gewoon naar mooie woorden zoeken om mensen dingen door de strot te duwen…..tja.

    Ambtenaren en hun eigen heilige gelijk en de kop in het zand……………..

  3. Wakker worre

    Is bekend gemeente utrecht probleem
    Ze begrijpen het woorden communicatie niet
    Ze blijven maar in dat stadskantoor zitten

    Advies aan gemeente,,ga naar de burgers toe, vraag ze naar hun wensen
    Luister naar je burgers
    De burgers, dat is utrecht
    Utrecht,,dat zijn de burgers
    Jullie in het stadskantoor,,hou je wat minder bezig met functies,,welke loonschalen
    Kom uit je ambtenarencel,,het stadskantoor

  4. Eentevredenrokerisgeenonruststoker

    De les die ik er uit trek is dat de hedendaagse burger zich hoe langer en meer onverdraagzamer en obstinaat opstelt. De burger die zich voor eeuwig en altijd tekort voelt gedaan. De burger die zichzelf enkel&alleen centraal stelt. Die burger werkt ook als een ambtenaar bij de gemeente. Vandaar de wat verknipte communicatie natuurlijk tussen deze ‘ communicerende vaten’ Maar wat verlangt men toch naar drugs en verpozen bij zulk soort constatering….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).