Gemeente keurt plan nieuwbouwproject Jutfaseweg goed Gemeente keurt plan nieuwbouwproject Jutfaseweg goed

Gemeente keurt plan nieuwbouwproject Jutfaseweg goed

Gemeente keurt plan nieuwbouwproject Jutfaseweg goed
Het gebied wat op de schop gaat. Bron: Google Maps
Aan de Jutfaseweg in Utrecht moeten op de plek waar voorheen een sportschool zat woningen komen. De gemeente heeft het plan van de ontwikkelaar goedgekeurd.

Aan de Jutfaseweg in Utrecht moeten op de plek waar voorheen een sportschool zat woningen komen. De gemeente heeft het plan van de ontwikkelaar goedgekeurd.

“In deze plannen is veel aandacht voor vergroening van het nu volledig verharde terrein”, zegt wethouder Klaas Verschuure. “Daarnaast zijn we blij dat hiermee woningen in de middencategorie worden toegevoegd in Rivierenwijk.”

Naast huizen in de midden categorie komen er ook woningen in de vrije sector. Met de bouw van de woningen krijgt de wijk een gemengder aanbod van huizen. Dit betekent dat er een betere balans komt tussen huizen uit verschillende prijsklassen zoals sociale huurwoningen en koopwoningen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het voorlopige plan van de aannemer. Bij het verdere proces worden ook buurtbewoners en belanghebbenden betrokken.

5 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Zitten er ook parkeerplaatsen bij die nieuwe woningen?
  Want de midden en vrije sector heeft daar echt wel behoefte aan met de extreem flexibele arbeidsmarkt en hoge woonprijzen.
  Of wordt dit weer een ideologische ecobubbel?

 2. Joske

  @ Koal Hoofd

  Roeptoeter weer lekker wat.

  De Jutfaseweg kent parkeerplekken voor de deur, net als de omliggende straten.

 3. MJPD

  @Joske
  KH stelt gewoon een vraag en u antwoordt wat de huidige situatie is. Wie roeptoetert er nu? De opmerking van de “ecologische ecobubbel” is ook niet geheel onterecht aangezien in de plannen voor Rotsoord het aantal huidige parkeerplekken ook drastisch zal worden gereduceerd. Het overschot kan natuurlijk in de omliggende wijken parkeren. Of aan de Jutfaseweg…

 4. Joske

  MJPD

  Je gaat er misschien ook wel geheel ten onrechte van uit dat mensen in in dit soort flexibele wijken en projecten zitten te wachten op autobezit.

  Ik beantwoord trouwens de vraag van Koel Hoofd ook;

  ja, er zijn parkeerplaatsen voor de deur en om de hoek.

 5. wollie

  leuk, zou er wel wikken wonen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).