Gemeente komt gratis graffiti van muren spuiten | De Utrechtse Internet Courant Gemeente komt gratis graffiti van muren spuiten | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente komt gratis graffiti van muren spuiten

Gemeente komt gratis graffiti van muren spuiten

De aftrap van de actie ‘Graffiti, mooi geweest!’ heeft vandaag plaatsgevonden door het schoonspuiten van een pand aan het Hieronymusplantsoen. De rest van de stad komt ook aan de beurt. Bewoners kunnen voortaan gratis graffiti van hun huis laten verwijderen.

Eigenaren van particuliere woningen in de binnenstad kunnen, als zij graffiti op hun pand hebben staan, voortaan een melding doen via het e-mailadres graffiti[email protected] De woningen worden dan meegenomen in de reguliere routes voor het reinigen van objecten in de openbare ruimte.

Wanneer de gemeente graffiti op een beeldbepalend pand signaleert, krijgt de bewoner een kaartje in de bus met het aanbod de graffiti te laten verwijderen. De gemeente ziet graffiti vaak gepaard gaan met zwerfafval en een gevoel van onveiligheid.

‘Graffiti, mooi geweest!’

De gemeente biedt bedrijven en winkeliersverenigingen de mogelijkheid een (voordelig) graffitiverwijderingscontract af te sluiten met het bedrijf CSU Cleaning Services, dat voor de gemeente de openbare ruimte reinigt. Ook benadert de gemeente andere vastgoedeigenaren, zoals woningbouwcorporaties, ondernemersverenigingen en scholen om samen te werken in het project ‘Graffiti, mooi geweest!

1 Reactie

Reageren
  1. falcogrossen

    Wow leuke foto van de graffiti.
    Het kan soms een creativiteit in plaats van schoonmaken.

    Leuke creativiteit en post …!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).