Gemeente neemt fietsenstalling Laag Catharijne over | De Utrechtse Internet Courant Gemeente neemt fietsenstalling Laag Catharijne over | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente neemt fietsenstalling Laag Catharijne over

Gemeente neemt fietsenstalling Laag Catharijne over
Fietsenstalling Laag Catharijne komt in beheer van de gemeente. Dat heeft wethouder Lot van Hooijdonk aan de gemeenteraad laten weten. 

Fietsenstalling Laag Catharijne komt in beheer van de gemeente. Dat heeft wethouder Lot van Hooijdonk aan de gemeenteraad laten weten. 

De gemeente neemt de noodlijdende stalling aan de Catharijnesingel over omdat de stalling bij het Vredenburg op piekmomenten van TivoliVredenburg vaak onvoldoende capaciteit heeft. De wethouder ziet dan ook kansen om van deze op dit moment nog particuliere stalling een succes te maken.

“Ook voor bezoekers van Vredenburgplein is deze stalling interessant wanneer de verbinding tussen Vredenburgplein (het verlengde van de Hollandse toren) en de Singel (over het water van de Singel heen) gereed is,” schrijft de wethouder.

Ook in deze stalling kan er de eerste 24 uur gratis geparkeerd worden.

3 Reacties

Reageren
 1. Jasper

  Kan iemand aangeven waarom de gemeente (lijkt lukraak en lijkt massaal) fietsklemmen in de stad aan het verwijderen is? Natuurlijk zijn er mooie (overdekte) stallingen, maar het voordeel van het vervoer met een fiets is i.m.o. juist dat je kan vervoeren van deur tot deur. Als ik snel een boodschap wil doen bij een winkel, wil ik m’n fiets graag in een klem zetten i.p.v. in een stalling. Je ziet dan ook nu, dat er in de stad een run is ontstaan op verkeersborden en/of lantaarnpalen om daar de fietsen aan vast te maken, omdat er een hoop klemmen zijn verwijderd. Waarom?

 2. Herman

  Naast lopen is fietsen het meest ideale vervoersmiddel in de stad. Dat betekent enorm veel fietsen en die moeten ergens staan.
  Al die neergekwakte fietsen is nu niet bepaald een mooi gezicht. De gemeente heeft mooi en gratis stallingen gebouwd. Dus niet zo raar dat ze liever zien dat je je fiets daar neerzet.

 3. Daan

  Hopelijk blijft de mogelijkheid om motoren te stallen bestaan. Is op dit moment de enige plaats waar het in stallingen is toegestaan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).