Gemeente onderneemt actie tegen hinderlijk geparkeerde fietsen op het Vredenburg | De Utrechtse Internet Courant Gemeente onderneemt actie tegen hinderlijk geparkeerde fietsen op het Vredenburg | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente onderneemt actie tegen hinderlijk geparkeerde fietsen op het Vredenburg

Gemeente onderneemt actie tegen hinderlijk geparkeerde fietsen op het Vredenburg

Met een speciale handhavingsactie worden de komende drie weken hinderlijk geparkeerde fietsen van Vredenburg verplaatst naar de Fietsenstalling Vredenburg. Via spandoeken kunnen bezoekers van het centrum zien waar hun fiets staat.

Extra toezichthouders wijzen fietsers de weg naar de nieuwe fietsenstalling bij het Vredenburg. Deze is sinds maart 2013 in gebruik. In de stalling zijn resten van het kasteel Vredenburg zichtbaar.

Met deze actie wil de gemeente bewerkstelligen dat fietsers hun fiets niet meer hinderlijk parkeren en dat fietsers beter de weg vinden naar de gratis fietsenstalling. De fietsen blijven één dag in de stalling staan. Als ze dan nog niet zijn opgehaald, gaan ze naar het fietsendepot.

1 Reactie

Reageren
  1. Toine Goossens

    Enkele weken geleden al heeft een fietstoezichthouder op een zaterdag een poging gedaan om fietsers naar de nieuwe stalling te krijgen. Meer dan 80% van de fietsers negeerde die man gewoon. Het is net als bij de terraszitters, die vinden ook dat zij alle gelijk van de wereld hebben om voor voetgangers een trottoir te blokkeren. Fietsers denken er net zo over.

    Het is hoog tijd om regels te stellen en te handhaven. Wethouders en gemeenteraad maken er in de binnenstad een puinhoop van.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).