Gemeente onderzoekt mogelijkheden voor groot WK-scherm in centrum | De Utrechtse Internet Courant Gemeente onderzoekt mogelijkheden voor groot WK-scherm in centrum | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente onderzoekt mogelijkheden voor groot WK-scherm in centrum

Gemeente onderzoekt mogelijkheden voor groot WK-scherm in centrum

De gemeente kijkt voorzichtig of het op korte termijn mogelijk is om een groot scherm op te zetten voor de wedstrijden van het Nederlands elftal tijdens het WK. Het grootste knelpunt is vooralsnog de veiligheid.

Vorige maand liet de gemeente al doorschemeren te denken aan scherm op de Neude als het Nederlands elftal ver zou komen tijdens het WK. Deze locatie wordt het meest geschikt geacht wegens de concentratie horecagelegenheden.

“We weten nog niet of er een groot scherm komt in het centrum, tot deze week hebben we nog geen aanvragen gehad,” laat de gemeente desgevraagd weten. “De veiligheid is onze prioriteit nummer één en een wedstrijd op een groot scherm betekent veel publiek en dus veel mensenstromen. Eerst moet er gekeken worden of dat goed geregeld kan worden.”

10 Reacties

Reageren
 1. Frits

  het stadhuisplein,,is er uitermate geschikt voor!!,,,ik zeg doen

 2. Mona

  Bizar eigenlijk dat een stad als Utrecht dit niet heeft? Natuurlijk, veiligheid staat voorop, maar hier valt heus wel een mouw aan te passen; hekwerkje hier, wat suppoosten daar en een giga-scherm! Qua horeca zit het wel snor en de mensen zijn toch al in de stad, dus heel veel meer zullen het er niet zijn. Het enige wat je krijgt is dat alles wat geconcentreerder staat. Wat juist weer overzichtelijker is. Kortom; Utrecht, durf eens!!

 3. GH

  De horeca heeft het al pittig buiten de zaken die op de pleinen zitten. Nu is het even fijn met het wk …. Verzacht voor velen ondernemers de pijn en gaan we als gemeente weer de focus op de zaken rond de pleinen leggen. Top!

 4. Jiri

  Meerdere schermen is het devies. Stadhuisplein, Janskerkhof, Domplein, Neude en Ledig Erf. Goede spreiding, lokale horeca organiseert mee en, bovenal, de inwoner en bezoeker van Utrecht heeft een TOP avond! Daar doen we het uiteindelijk voor toch?!?

 5. M

  Waarom niet op het Jaarbeursplein en dan zitten op de nieuwe trappen?!

 6. skoop

  Neem contact op met Radio 538. Die zijn weggestuurd uit Amsterdam. Laat ze zien dat Utrecht wel een leuke stad is

 7. Alette Jurgens

  Vier jaar geleden was het precies hetzelfde gedoe!
  Waarom heeft er niemand in die vier jaar iets verzonnen? Waarom moet dat bedacht worden tussen de achtste en de kwart finale? Pfff.

 8. Erik

  Bij De Zaak zie je niets, scherm mag alleen binnen staan en is veel te klein voor alle mensen daar. De gemeente doet weer echt veel te belachelijk. Gaat nergens over. Dorps-mentaliteit.

 9. maarten

  Is er meer bekend?? Kan nog nergens iets vinden…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).