In het voorjaar en de zomer groeit het gras en worden vooral in het wilde hoge gras grasaren gevormd. Je ziet ze vooral in de periode juni tot en met augustus in de parken en langs singels. Een gewoon verschijnsel waar men verder geen aandacht aan zou besteden.
Deze aren (ook wel kruipers genoemd) hebben echter een eigenschap die tot ernstige wonden bij honden kunnen leiden. Ze kunnen naar voren kruipen over de huid of door het haar en zich vasthechten aan de hond. Dan kunnen ze zelfs door de huid heendringen. Vaak zien de baasjes dit te laat en kan een ingrijpende operatie aan poten, oren of ogen het gevolg zijn.
Een DUIC-lezer laat dagelijks haar hond uit in het Zocherpark waar de grasaar veel te zien is. Een week geleden constateerde ze dat een grasaar bij haar hond zijn werk heeft gedaan. (zie foto) Ze was er op tijd bij en kon daarmee een gang naar de dierenarts voorkomen. Het leek haar zinvol om de gemeente op de hoogte te stellen van de gevaarlijke effecten van de grasaren.
Daar werd adequaat gereageerd. De grasaren zullen zo spoedig mogelijk worden gemaaid. “Een hele fijne reactie van de gemeente. Mijn zorgen werden direct opgepakt. Hulde!”
5 Reacties
ReagerenAls je kruipertjes wilt bestrijden, moet je zorgen dat veel belopen plaatsen niet te voedselrijk zijn. Dan verdwijnt ie vanzelf.
Top!
Een 10 voor het optreden van de gemeente Utrecht!
Wat een flauwekul. Gewoon aanlijnen, geen problemen.
Jij wordt ook vast aan het lijntje gehouden Patrick
@Tanja, het zijn de zaden van gras. Wil je een kale vlakte creëren ofzo?
@Patrick, het gras moet sowieso gemaaid worden, wat maakt het uit dat het wat eerder gedaan wordt?