Gemeente presenteert nieuwe regenboogagenda | De Utrechtse Internet Courant Gemeente presenteert nieuwe regenboogagenda | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente presenteert nieuwe regenboogagenda

Gemeente presenteert nieuwe regenboogagenda
De gemeente heeft vrijdag 14 december de regenboogagenda voor 2019-2022 gepresenteerd. Hierin staan bestaande en nieuwe acties die de acceptatie, zichtbaarheid en veiligheid van LHBTI+ personen in Utrecht moeten vergroten.

De gemeente heeft vrijdag 14 december de regenboogagenda voor 2019-2022 gepresenteerd. Hierin staan bestaande en nieuwe acties die de acceptatie, zichtbaarheid en veiligheid van LHBTI+ personen in Utrecht moeten vergroten.

Met de nieuwe acties wordt er onder andere prioriteit gegeven aan de voorbeeldrol van de gemeente en het voorlichten van nieuwkomers tijdens de inburgering. De gemeente gaat bijvoorbeeld onderzoeken hoe ze haar communicatie naar burgers kan verbeteren. Ook wil ze zorgen dat alle inburgeraars informatie krijgen over seksuele en genderdiversiteit.

Daarnaast gaat de gemeente gecontracteerde zorgaanbieders stimuleren om het ‘Roze Loper’-certificaat te halen, een certificaat dat de sociale acceptatie van LHBTI’s in zorginstellingen moet bevorderen. Ook moet de veiligheid van de LHBTI+ gemeenschap vergroot worden door onder andere de meldings- en aangiftebereidheid van incidenten te vergroten.

Veilig voelen

“Utrecht is een stad die een enorm rijkdom aan diversiteit kent”, aldus verantwoordelijk wethouder Linda Voortman (publieksdienstverlening en diversiteit). “Iedereen moet zich hier thuis en veilig voelen – en zijn.”

De regenboogagenda is in samenwerking met bewoners, vertegenwoordigers van regenboogorganisaties, politie en hulpverleners opgesteld. De agenda wordt steeds voor vier jaar vastgesteld.

5 Reacties

Reageren
 1. Dirk

  De bedoelingen zijn ongetwijfeld goed, maar dit lijkt me een enorme hap gebakken lucht die geen enkel probleem voor homo’s als ik gaat oplossen. En ik heb liever dat politie en justitie daders van antihomogeweld harder aanpakt in plaats van dat ‘de aangiftebereidheid na antihomogeweld vergroot moet worden’. (En door wie dat gedaan moet worden, laten we hier in het midden, handig, die zinnen met worden).

 2. bee

  symptoom bestrijding .
  alleen het aanpakken van daders ,en een echte straf geven,kan eventueel helpen.

 3. Pssst gratis tip

  Tip voor de gemeente
  Homo parade in kanalen eiland ,,,of overvecht…wordt vast gezelig

 4. Berend

  Ook hier geldt, tolerantie begint bij de opvoeding. Geef kinderen geen taboe mee.

 5. cas

  Ik krijg wel een beetje het vermoeden dat mensen een beetje moe worden van dat eeuwige gedram (vooral van het COC). Acceptatie is om iedereen gelijk op te laten gaan in de maatschappij terwijl ze tegenwoordig steeds meer zichzelf in een hokje duwen en willen dat iedereen zich aan hun aanpast. Althans, waarschijnlijk een kleine fanatieke schreeuwende groep vermoed ik.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).