Gemeente reageert alsnog op reportage Tom Staal en gaat vanaf nu met bandjes werken | De Utrechtse Internet Courant Gemeente reageert alsnog op reportage Tom Staal en gaat vanaf nu met bandjes werken | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente reageert alsnog op reportage Tom Staal en gaat vanaf nu met bandjes werken

Gemeente reageert alsnog op reportage Tom Staal en gaat vanaf nu met bandjes werken
Op de reportage van de Utrechtse verslaggever Tom Staal die vanmiddag werd gepubliceerd wilde de gemeente in eerste instantie niet reageren. Via DUIC hebben ze dat nu alsnog gedaan.

Op de reportage van de Utrechtse verslaggever Tom Staal die vanmiddag werd gepubliceerd wilde de gemeente in eerste instantie niet reageren. Via DUIC hebben ze dat nu alsnog gedaan.

De gemeente heeft een voorbeeldrol en wij moeten bij uitstek voorkomen dat minderjarigen alcohol drinken. We vinden het heel vervelend dat uit dit filmpje blijkt dat minderjarigen alcohol hebben kunnen krijgen op een gemeentelijke bijeenkomst.

Het interne en externe gemeentebeleid is er op gericht het drinken van alcohol door minderjarigen zo veel als mogelijk te voorkomen. Dat betekent dus dat we streng toezien op naleving van deze regels en dat is bij het stadsgesprek horeca tot onze spijt niet voldoende gebeurd.

De gemeente Utrecht zet zich juist samen met partners actief in voor alcoholpreventie bij jongeren tot 25 jaar. We organiseren samen met scholen en artsen voorlichtingsavonden, en voeren gericht campagne onder ouders en jongeren om het alcoholgebruik tegen te gaan. Daarnaast handhaven we de regels in horeca, supermarkten en slijterijen in samenwerking met de branche.

Dit is een goede les, wij zelf moeten ook altijd alert zijn en blijven. Aan alle ambtenaren die een bijeenkomst organiseren wordt nogmaals een duidelijke instructie gegeven, zodat zij zich goed bewust zijn van regels die gelden bij de gemeente en alert zijn op de naleving. Ook gaan wij hierover nogmaals in gesprek met de cateraars. Op bijeenkomsten waar alcohol wordt geschonken, wordt ook ter plaatse duidelijk aan de bezoekers gecommuniceerd dat alcoholconsumptie onder de 18 jaar niet toegestaan is.

Bij recepties en bijeenkomsten met externen gaan wij in alle gevallen met bandjes werken, zodat direct duidelijk is of iemand meerderjarig is.

Gekoppelde berichten

1 Reactie

Reageren
  1. Robbert

    Ik was aanwezig bij de bijeenkomst en er werd nergens goed aangegeven dat er een leeftijdsgrens was voor alcohol. Daarbij doe ik dat in mij cafe wél. bij de deur, bij de kassa, op het toilet en zonodig (maar alleen bij ernstige twijfel) vragen we om ID. en dus niet bij boomlange lok tieners die stiekem toch 18+ zijn! Kappen met dat flauwe gedoe en ga faciliteren ipv irriteren!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).