Gemeente registreerde in alleen juni al 208 nachtelijke overlastincidenten in drie Utrechtse parken Gemeente registreerde in alleen juni al 208 nachtelijke overlastincidenten in drie Utrechtse parken

Gemeente registreerde in alleen juni al 208 nachtelijke overlastincidenten in drie Utrechtse parken

Gemeente registreerde in alleen juni al 208 nachtelijke overlastincidenten in drie Utrechtse parken
In totaal werden er 208 overlastincidenten gemeld in de nachtelijke uren over Park Lepelenburg, Wilhelminapark en Griftpark. Dat laat de gemeente Utrecht weten. In vergelijking met voorgaande jaren is dit een sterke stijging. De mate van overlast was voor de burgemeester reden om de parken in de nacht af te sluiten.

In totaal werden er 208 overlastincidenten gemeld in de nachtelijke uren over Park Lepelenburg, Wilhelminapark en Griftpark. Dat laat de gemeente Utrecht weten. In vergelijking met voorgaande jaren is dit een sterke stijging. De mate van overlast was voor de burgemeester reden om de parken in de nacht af te sluiten.

Sinds 16 juli zijn de drie parken in Utrecht afgesloten voor bezoekers tussen 23.00 en 06.00 uur. Er zou te veel overlast zijn. DUIC vroeg bij de gemeente hoeveel overlastmeldingen er precies gedaan zijn in die nachtelijke uren in de drie betreffende parken.

In juni zijn er in totaal 208 overlastmeldingen geweest. Als er meerdere meldingen binnen zijn gekomen over hetzelfde incident, dan wordt dit als één melding genoteerd. Er is dus vaker dan 208 keer overlast gemeld, maar het gaat daarbij dus om 208 incidenten.

Over Park Lepelenburg zijn de meeste incidenten gemeld, 93 stuks. Over Griftpark in totaal 90 keer en Wilhelminapark 25 keer. Het totaal van 208 incidenten is een sterke stijging ten opzichte van voorgaande jaren. In 2020 werden er in juni 133 incidenten gemeld en in 2019 in totaal 107. Het betreft met name een toename van meldingen geluidsoverlast.

De parken zijn nog afgesloten tot 6 augustus. De sluiting is bedoeld als ‘cooling down’.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
  1. Lexus

    Gratis advies: maak de nachtelijke afsluiting in alle parken permanent, handhaaf streng op het veroorzaken van geluidoverlast in de uren dat de parken wel open zijn en het weggooien van afval, en wijs verder de polder Rijnenburg aan als festivalterrein voor de jeugd. Daar kan herrie worden gemaakt zonder dat anderen er last van hebben. Handhaaf uiteraard wel op het weggooien van afval (naast het opleggen van boetes bijvoorbeeld taakstraffen om het terrein te onderhouden).

  2. Wim

    @ Lexus

    En stop met gedogen van alcoholgebruik in de openbare ruimte.

  3. Koel Hoofd

    Sharon Dijksma is precies wat Utrecht nodig heeft.
    Lekker doorgaan Sharon, heel Utrecht staat achter je!

  4. Binnenstadsbewoners

    Dan hebben we het nog niet over de enorme horecaoverlast op Ganzenmarkt Stadhuisplein,,,,onbewoonbaar gebied

  5. Johan

    Gratis advies aan Lexus en Wim. Als jullie denken dat dat werkt begrijpen jullie niet hoe mensen werken, volgende keer beter

  6. Lexus

    @Johan: waar is úw oplossing voor een steeds groter wordend probleem?

  7. Paul

    Definitie incident: “Gebeurtenis die maar af en toe voorkomt. Vaak een onverwachte en vervelende gebeurtenis.”

    Ik snap niet zo goed dat de media en de overheid alles maar incidenten blijft noemen. Als iets vaker dan 1x voorkomt is het geen incident meer.
    Komt het 208 keer voor dan is het een probleem!

    Stop met dit soort eufemismen. Noem het een probleem zodat iedereen snapt dat het niet goed gaat.

  8. Peter Noyse

    Tot 6 augustus omdat er daarna festivals kunnen worden gehouden. Daar verdient de gemeente zeker aan. Een bierfestival in het Wilhelminapark. Alle bomen, struiken en tuinen in de omgeving worden gevoed met urine.

  9. Henk

    Misschien iedereen ‘s avonds weer opsluiten in het eigen huis? Nee, natuurlijk niet! Parken direct weer open, extreme overlast aanpakken en mensen die stadsgeluid overlast vinden adviseren te verhuizen!

  10. Janah

    @Henk, maak je maar xvast zorgen. In september gaan we weer achter de deur.
    – De vaccins blijken toch niet het wondermiddel dat we verwachtten. Ziekenhuisopnames en anderen besmetten is nog steeds mogelijk.
    -Teveel inwoners willen niet gevaccineerd worden. Het virus zal daarom niet uitdoven
    -De basisregels, 1,5 m en zo zijn allang weer vergeten.
    -Veel vakantiegangers uit een oranje of rood land zullen zich niet laten testen. Er is ook geen enkele controle op

  11. Nina

    Gewoon de APV handhaven.

  12. Wim Vreeswijk

    De gemeente Utrecht wil wèl 120 camera’s inzetten om te voorkomen dat de corona overlevende Utrechtse middenstanders bevoorraad worden, dus alsnog failliet gaan, doch aarzelt bij de plaatsing van camera’s bij overlast gevende jeugd die een puinhoop maken in onze parken. Dit lijkt inconsequent beleid.

  13. Lexus

    @Henk en Johan: helaas is er in Nederland een groeiende groep mensen die het veroorzaken van overlast normaal is gaan vinden. Die groep vind je zowel in de steden als op het platteland. Het is een van de symptomen van toenemend egoïsme en afnemende beschaving. Er zijn maar weinig mensen die het zich kunnen permitteren om buiten de zones te wonen waar overlast wordt veroorzaakt. Verhuizen helpt dus alleen voor bezitters en bewoners van grote landgoederen, en die zijn er nu eenmaal in Nederland maar weinig. Mijn oplossing is daarom om overlast zo veel mogelijk tegen te gaan en zeker niet om die maar te accepteren omdat dat gebrek aan beschaving er nu eenmaal is.

  14. Nina

    @Lexus

    En voor al die mensen die denken dat de wereld alleen om hen draait hebben we een APV waarin precies staat wat wel en niet mag, zodat we weten wat we van elkaar (bewoners en bezoekers) kunnen verwachten.

    Als de burgemeester – als hoofd van de politie in Utrecht – vol inzet op handhaving van de APV, gaat iedereen die het nog niet weet uiteindelijk snappen wat precies de bedoeling is qua leefregels in onze mooie stad.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).