Prijsvraag voor nieuwe naam Tolerantieprijs | De Utrechtse Internet Courant Prijsvraag voor nieuwe naam Tolerantieprijs | De Utrechtse Internet Courant

Prijsvraag voor nieuwe naam Tolerantieprijs

Prijsvraag voor nieuwe naam Tolerantieprijs
Archieffoto van het Stadskantoor. Foto: Bas van Setten
De gemeente Utrecht start een prijsvraag om de Tolerantieprijs een nieuwe naam te geven. De prijs die al 25 jaar wordt uitgereikt moet hiermee een nieuwe impuls krijgen.

De gemeente Utrecht start een prijsvraag om de Tolerantieprijs een nieuwe naam te geven. De prijs die al 25 jaar wordt uitgereikt moet hiermee een nieuwe impuls krijgen.

Tot en met 26 april kunnen deelnemers hun inzending voor een nieuwe naam sturen naar info@art1mn.nl. De winnende inzending zal op 5 mei feestelijk bekend worden gemaakt door wethouder diversiteit Linda Voortman. De winnaar ontvangt twee VIP-kaarten voor het Bevrijdingsfestival in 2020.

Artikel 1 Midden Nederland en de gemeente Utrecht hopen met een nieuwe naam en ruimere criteria te bereiken dat de prijs grotere bekendheid krijgt in Utrecht zodat er meer initiatieven worden genomineerd. De Tolerantieprijs is in 1995 in het leven geroepen om verdraagzaamheid, respect en begrip in de stad te bevorderen.

Nieuwe criteria

Naast dat de prijs een nieuwe naam krijgt, worden ook de criteria voor nominaties verruimd. In plaats van initiatieven die zich al meerdere jaren inzetten voor diversiteit en tolerantie moet er meer ruimte komen om nieuwe initiatieven te stimuleren. Ook is Artikel 1 op zoek naar nieuwe juryleden, die zich willen inzetten als ambassadeur voor de prijs.

5 Reacties

Reageren
  1. JdV

    De Thierry.

  2. Gerben

    De Diversiteitsprijs natuurlijk!!

  3. Scherpschutter

    Als expert op het gebied van onverdraagzaamheid, respectloosheid en onbegrip wil ik me hierbij graag aanmelden als jurylid. Niemand die de allerbeste deug-poseur er zo uitvist als ik.

  4. Berend

    Wie moet er toleranter worden? Wij hebben de verzuiling verlaten, kiesrecht voor alle volwassenen en staan open voor alle culturen, niemand moet hier verplicht achterin de bus zitten. Ieder geloof is welkom en mag zijn gebedshuizen bouwen. Waar vind je dat nog op aarde? We zouden hier trots op moeten zijn, misschien zelfs uitdragen.

  5. Herman

    Tolerance award?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).