Gemeente steekt stokje voor feest in voormalig HAL16 | De Utrechtse Internet Courant Gemeente steekt stokje voor feest in voormalig HAL16 | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente steekt stokje voor feest in voormalig HAL16

Gemeente steekt stokje voor feest in voormalig HAL16
Panden aan de Archimedeslaan in Utrecht
De gemeente heeft een stokje gestoken voor een feest in het voormalige pand van HAL16. Met Oud & Nieuw zou daar een feest met een besloten karakter plaatsvinden. De gemeente vindt echter dat het evenement professionele vormen aannam en wees de organisatie op de vergunningplicht.

De gemeente heeft een stokje gestoken voor een feest in het voormalige pand van HAL16. Met Oud & Nieuw zou daar een feest met een besloten karakter plaatsvinden. De gemeente vindt echter dat het evenement professionele vormen aannam en wees de organisatie op de vergunningplicht.

Even leek het erop dat oude tijden zouden herleven aan de Archimedeslaan. In 2014 sloot HAL16 daar de deuren vanwege een betalingsachterstand. De verhuurder Stichting Tijdelijk Wonen was naar de rechter gestapt om de club eruit te krijgen. Het tijdelijk woonproject AL16 in het voormalige schoolgebouw bestaat nog wel maar zal naar verwachting volgend jaar de deuren sluiten voor herontwikkeling. Het leek sommige betrokkenen een mooi plan om daarom een groot Oud & Nieuw feest te organiseren; bezoekers zouden een kaartje voor tien euro kopen en het bier was daarmee gratis.

De gemeente kreeg er echter lucht van en ziet dit niet zitten en spreekt van een professionele aanpak waar vergunningen voor nodig zijn. Ten slotte zegt de gemeente dat de organisatie deze vergunning waarschijnlijk ook niet zou krijgen. Het feest is daarmee van de baan. Op de Facebookpagina van het evenement is te lezen dat mensen die een kaartje hebben gekocht hun geld terug krijgen. Stichting Tijdelijk Wonen wilde niet inhoudelijk reageren.

15 Reacties

Reageren
 1. Berend

  Nederland anno 2016: een en al betutteling.

 2. Bloemenmeisje

  Ah Berend, zo’n romantische jaren ’60 geest, voorvechter van vrije kraakfeesten overal, zonder vergunningen, belastingen en dat soort betutteling. Ik vind het jammer dat er niet meer mensen meer zijn zoals jij anno 2016!

 3. Kakhiel

  He Berend, ga je toch lekker in een bananenrepubliek wonen? Doei!

 4. Juan

  Wie is ‘de gemeente’? Welke ouderwetse idioot bedenkt dat het een goed idee is om mensen hun plezier af te nemen?

 5. Jasper

  Als de boel daar in de hens vliegt gaat ook iedereen naar de gemeente wijzen en vragen hoe dat mogelijk was. Vandaar de vergunningplicht.

 6. Erwin

  Enorm blij met de gemeente aangezien ze voorkomt dat allerlei ouderwetse idioten mijn (woon)plezier denken te kunnen afnemen. Er wonen namelijk ook mensen in de buurt van Hal16.

 7. Geenstijl@Utrecht

  Soms moet je de mensen beschermen tegen hun enthousiasme om te feesten, dus is het goed van de gemeente Utrecht om in dit geval handhavend op te treden, we zouden toch niet een eventueel Utrechts drama willen met doden en gewonden door verbranding.
  En ik ben echt tegen overheids betutteling, maar soms kan je niet anders.

 8. Overheid die zijn werk doet

  Dit is geen overheidsbetutteling. Dit is een overheid die doet waarvoor ze bestaat.

 9. Luuk Upuuk

  Aansluitend op Geenstijl@Utrecht , en wie gaat er lopen zeiken op de gemeente als er bij zo’n feest iets fout gaat en er gewonden en of doden vallen? Dan is ineens de wereld te klein.

 10. BdV

  Toch was het regelmatig best aardig verpozen in die ongereguleerde etablissementen. Nooit iets onverwachts aan overgehouden. Het kan ook gewoon goed gaan, zonder overlast of drama’s.

 11. archimedes 16

  Heel jammer, namens de verantwoordelijke bewoners van het pand.

  Het is niet alsof er nooit een feest in het pand gegeven is, en alsof er geen rekening gehouden zou worden met mogelijke probleem scenario’s.

  Jammer dat de gemeente niet de bewoners van de Archi tegemoet kan komen.

 12. JdV

  Ja het zou ook wel een beetje raar zijn dat je als ondernemer vergunningen moet hebben, belasting moet betalen en aan allerlei veiligheidsvoorschriften moet voldoen en dat andere mensen gewoon entree mogen heffen en bier schenken zonder ergens last van te hebben. Vrij recent zijn er enkele tientallen mensen omgekomen bij een brand op een dergelijk feest in Los Angeles. En ook daar was de overheid als eerste aan de beurt, waarom er niet was gehandhaafd. Dus slim van de gemeente.

 13. han

  heb er recht tegenover gewoond. denk niet dat de bewoners daar er vrolijk van zouden zijn geworden. ik in ieder geval niet!

 14. Tivoli schuld

  Tuurlijk, op het laatste moment. Dan blijft er voor de techno liefhebber in de omgeving niets meer over dan een overpriced tivoli vredenbyrg en duure drankjes. Gemeente Utrecht shgraapt zo zijn paar miljoen schuld bijelkaar voor de tivoli vredenburg en te laten zien dat het niet gefaald is.

 15. Tivoli Oude Gracht

  @ Tivoli Schuld,

  Wat een gelul. Natuurlijk mag je niet zomaar overal een groot feest geven en dan ook nog entree heffen. Daar zijn heel veel goede redenen voor te geven. De organisatoren hadden ook gewoon een vergunning kunnen aanvragen, dan was er niks aan de hand geweest. Tenzij ze natuurlijk niet aan de voorwaarden (vooral brandveiligheid) konden voldoen. Dit heeft helemaal niks te maken met het spekken van TiVre. Er waren daarnaast genoeg alternatieve feestjes in Utrecht te vinden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).