Gemeente stelt onderzoek in naar veiligheid Amsterdamsestraatweg | De Utrechtse Internet Courant Gemeente stelt onderzoek in naar veiligheid Amsterdamsestraatweg | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente stelt onderzoek in naar veiligheid Amsterdamsestraatweg

Gemeente stelt onderzoek in naar veiligheid Amsterdamsestraatweg
De gemeente gaat de komende maand de veiligheid en veiligheidsbeleving op de Amsterdamsestraatweg onderzoeken. Hiervoor gaan de komende tijd bewoners, ondernemers en passanten geïnterviewd worden.

De gemeente gaat de komende maand de veiligheid en veiligheidsbeleving op de Amsterdamsestraatweg onderzoeken. Hiervoor gaan de komende tijd bewoners, ondernemers en passanten geïnterviewd worden.

De gemeente wil naast een analyse van objectieve data over overlast ook de ervaringen van bewoners, ondernemers en passanten als het gaat om criminaliteit, overlast en veiligheidsbeleving in kaart te brengen.

Met de gegevens uit het onderzoek, over feitelijke én ervaren overlast, wil de gemeente zich in haar plan van aanpak richten op de actuele problemen en wensen van ondernemers en bewoners op de Amsterdamsestraatweg.

Ontwikkelstrategie

De gemeente is de laatste jaren bezig met het terugdringen van de vele overlast die plaatsvindt in de straat. Twee jaar geleden is hierom in samenspraak met bewoners en ondernemers een ontwikkelstrategie samengesteld.

Naast de veiligheidsaanpak, richt de gemeente gedeelten van de straat opnieuw in en maakt daarbij waar mogelijk verbindingen met groen. De gemeente helpt ondernemers en bewoners ook bij het ontwikkelen van nieuwe bestemmingen van panden.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht

  Aaa er gaat weer een vriendje aan het werk als onderzoeksbureautje, ieder uurtje is weer een factuurtje.

 2. Henk

  Hebben we echt interviews nodig om aan objectieve data te komen?

  Is de data waar de gemeente toegang tot heeft zoals criminaliteitscijfers en meldingen van bewoners aan de gemeente (waar ze zelfs een website en telefoonnummer voor hebben) niet afdoende?

 3. Peter

  Gut wat een zure reacties weer. Wees blij dat de gemeente dit soort dingen oppakt. Dat het geld kost hebben jullie geen last van, wat het oplevert waarschijnlijk wel.

  Overigens heb ik me nog nooit onveilig gevoeld op de ASW! 🙂

 4. Joost

  Als je een uurtje rondkijkt weet je genoeg. Veel voetgangers die zomaar oversteken en auto’s die kort parkeren en op straat keren.

  Halverwege Marnixlaan en de spoorbrug zou een rotonde moeten komen voor auto’s die willen keren. Verder de parkeerstrook schrappen en vervangen door enkele plaatsen voor laden en lossen.

 5. Jansen

  @ Peter

  Ware het niet dat dit het zoveelste onderzoek is.

  Het enige dat je moet doen is recherche inzetten en ingrijpen wanneer de wet wordt overtreden. Helemaal niet zo moeilijk, want dit gebeurd op zovele vlakken;

 6. Henk

  Wow. Mijn vraag of extra data wel nodig is om de problematiek te bestrijden is blijkbaar een zure reactie? Erg zwak om mensen die het niet met je eens zijn zo weg te zetten.

 7. cico

  Goed lezen, Henk. Het gaat om een onderzoek naar veiligheid (met de harde data zoals jij noemde), maar ook op veiligheid BELEVING. Daar zijn de interviews voor nodig.

  ‘Beleving’ is populair de laatste jaren. Zo bestaat er opeens ‘gevoelstemperatuur’ naast de normale temperatuur, wat niet bestond in mijn jeugd. En de max snelheid op snelwegen is naar 130 km/u gegaan puur om de mensen het ‘gevoel’ te geven dat het wat mer opschiet (daadwerkelijk tijdsvoorstel is verwaarloosbaar).

 8. Henk

  Ik had het goed gelezen. En het woord BELEVING had ik ook gezien.

  Het probleem, wat ik misschien wat beter had moeten omschrijven, is dat er objectief gezien veel mis is met dit gebied. En zonder dat je aanpakt hoe het echt is kan je, naar mijn mening, weinig veranderen aan hoe mensen dit alles beleven.

  Een voorbeeld: Als het vriest in het gemeentehuis kan de gemeente interviews gaan houden om te kijken hoe bezoekers en ambtenaren dit beleven en dit in kaart gaan brengen. Maar uiteindelijk kan je weinig doen om deze beleving te veranderen zonder de oorzaken aan te pakken en de thermostaat hoger te draaien.

  En dat is waar de gemeenste nu de fout in gaat. Ze moeten objectieve informatie gebruiken om de problemen te bestrijden en niet subjectieve informatie.

 9. Andere Henk

  Kom al jaren langs de ASW en kan je vertellen niet veel soeps.

  Er zit daar een drugspand voorbij het spoor waar junkies elke dag hun troep halen. Soms kunnen ze zich niet inhouden tot ze thuis zijn en dan lopen ze ape-high terug naar het centrum. Ook veel dealertjes op straat trouwens. Op zich gezellig hoor, en die jongelui moeten ook ergens van leven, maar gevoel van veiligheid krijg ik er niet van.

  Prostitutie is er al jarenlang een feit, lees de nieuwsberichten maar terug. Wordt de ene zaak gesloten dan popt er een andere weer terug op.

  Wat ook frappant is, is dat er zich een stuk of 10 meubel- / gordijnzaken aan deze weg bevinden. Denk daar eens bij na, hoe houden die het hoofd boven water? Ik zie daar nooit klanten naar binnen gaan en toch blijven ze bestaan. Je kan op je klompen aanvoelen dat daar zwart geld wordt wit gewassen.

  Tot slot: de ASW is één groot verkeersriool. Fietsers, auto’s, scooters razen er doorheen, door rood stoplicht, ongelukken met die ellendige zijwegen en overal wordt geparkeerd.

  Conclusie: slopen die hele strook en bouw er wat fatsoenlijks voor terug, inclusief een bredere groenere verkeersveilige straat.

 10. JdV

  Des te minder, minder, minder criminaliteit des te beter. En voorkomen is beter dan genezen, dus aanpakken die hap.

 11. Y

  ASW is al jaren een dode boel geen kip op straat ik begrijp niet waar ze dit vandaan halen.

 12. Zuilenaar

  Waarom een kostenverslindend onderzoek? Handhaaf gewoon de wet i.p.v de andere kant op te kijken! Zelfs een blinde ziet wat er fout is!

 13. Kees B

  Meer winkels en eet tentjes. Laat dit stukkie Utrecht weer (op)leven.
  Nu is het maar een saaie boel.

 14. Geert

  Ene keer is het weer janken dat de burger niet gehoord wordt, doen ze het eens anders, mag het geen cent kosten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).