Gemeente trekt de portemonnee voor Utrechtse boa’s, eenmalige bonus van 300 euro Gemeente trekt de portemonnee voor Utrechtse boa’s, eenmalige bonus van 300 euro

Gemeente trekt de portemonnee voor Utrechtse boa’s, eenmalige bonus van 300 euro

Gemeente trekt de portemonnee voor Utrechtse boa’s, eenmalige bonus van 300 euro
Handhaving controleert of iedereen het Griftpark heeft verlaten
Gemeente Utrecht gaat boa’s en toezichthouders een bonus van 300 euro uitkeren. De gemeente doet dit omdat de werkdruk groter zou zijn geworden door corona.

Gemeente Utrecht gaat boa’s en toezichthouders een bonus van 300 euro uitkeren. De gemeente doet dit omdat de werkdruk groter zou zijn geworden door corona.

Voor bijna alle ambtenaren is het werk sinds het uitbreken van de coronacrisis sterk veranderd, laat de gemeente weten. Maar dit zou vooral gelden voor geüniformeerde boa’s en toezichthouders. Daarom krijgen 159 medewerkers een bonus van 300 euro netto.

De gemeente schrijft: “Hun werk gaat 24/7 door en zij moeten dag in dag uit de coronamaatregelen handhaven. De noodverordening en handhavingsstrategie wijzigt naar gelang de ontwikkeling van het virus. Dit is onvermijdelijk, maar zorgt er ook voor dat uitleg steeds weer nodig is. Daarbij krijgen geüniformeerde boa’s en toezichthouders regelmatig te maken met (verbale) agressie.”

Met het uitkeren van het geld wil de gemeente haar waardering voor het werk van geüniformeerde boa’s en toezichthouders laten blijken.

10 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Een bonus…voor het uitvoeren van hun baan?! Wilt u dat geld op uw rekening hebben, of contant, beste gemeente?

  Betaal het lekker uit eigen zak zou ik zeggen, in plaats van een greep uit mijn portemonnee te doen.

 2. Bromsnor

  Bromsnor vindt dat volkomen terecht.

 3. Alex

  Leuk man, kun je een keer uiteten.

 4. Binnenstadbewoner

  Wat heb je nu aan een eenmalige bonus van 300 euro. Alsof de werkdruk daar ineens minder van wordt. Zij ontvangen salaris en zijn meestal werkzaam o.b.v. een vast dienstverband met allerlei prettige secundaire arbeidsvoorwaarden.

  En: na deze bonus willen alle andere hulpdiensten, ambtenaren, docenten, uitkeringsgerechtigden ook wel een bonus voor het doorstane leed. Want waarom zij wel en ‘wij’ niet?

  Geef hene aan het eind van het jaar een kadobon van een paar tientjes ofzo en welgemeende complimenten.

 5. arbeider

  Beter dat geld besteden aan de Horeca ondernemers die maanden geen euro binnen krijgen icm geen onnodige werkzaamheden aan bestaande wegen vd hobbyclub Groen Links

  Dan hou je een smak geld over waardoor veel ondernemers kunnen overleven. Maar daar heeft dit College lak aan.

 6. Ooginaller

  Terecht. Ze hebben drie keer zo hard moeten werken dan onder normale omstandigheden én een heleboel shit over zich heen gekregen. En voor 300 euro kun je echt best wat leuks doen. Een weekend weg met het hele gezin of een nieuwe tv kopen bijvoorbeeld.

 7. Wim

  Hebben ze eindelijk eens echt moeten werken en hun opleiding gebruiken worden ze extra beloond.
  Ze hebben over die extra uren toch salris gevangen waarschijnlijk met toeslag, dus waarom dan weer een bonus.

 8. woutvr

  Prima, maar toch raar dat dit niet landelijk is geregeld en het dus van het gemeentegeld af moet

 9. Erwin

  @woutvr: boa’s zijn een lokaal dingetje, niet in de laatste plaats omdat de politie genationaliseerd is. Steden willen weer een soort gemeentepolitie aangezien de nationale politie vervolgens kapot bezuinigd is (nog een agent gezien lately?) en de lokale overheid weinig meer in de melk te brokkelen heeft. Dus lokaal betekent ook lokaal dokken.

 10. Anne Marie ten Berge

  Boa’s krijgen € 300 Wat de Gemeente en het Rijk er niet bij vertellen: Ieder overheidsbestuur van een ambtenaren organisatie krijgt ook voor iedere aangestelde semi-ambtenaar, zoals bijvoorbeeld: leerkrachten, agenten en boa’s, jaarlijks € 300,– om te besteden aan haar werknemers. Daar worden bijvoorbeeld personeel-uitjes, een gelegenheidsbloemetje of – cadeau van betaald. Dit systeem staat bekend als de “lief-en-leed-pot.” Daar mogen GEEN salaris-bonussen van worden betaald.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).