Gemeente Utrecht begonnen met openzetten ondergrondse containers | De Utrechtse Internet Courant Gemeente Utrecht begonnen met openzetten ondergrondse containers | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente Utrecht begonnen met openzetten ondergrondse containers

Gemeente Utrecht begonnen met openzetten ondergrondse containers
De gemeente Utrecht is begonnen met het openzetten van de ondergrondse containers. Bewoners hoeven nu geen afvalpas meer te gebruiken om afval weg te gooien. Het kan een aantal weken duren voordat de containers opengaan zonder pas.

De gemeente Utrecht is begonnen met het openzetten van de ondergrondse containers. Bewoners hoeven nu geen afvalpas meer te gebruiken om afval weg te gooien. Het kan een aantal weken duren voordat de containers opengaan zonder pas.

De pasjes waren ingevoerd om te voorkomen dat er bedrijfsafval zou worden weggegooid. Een proef zonder de pasjes toonde dat dit niet op grote schaal gebeurde. Daarom is het systeem afgeschaft en worden de containers opengezet.

Er zijn wel wat uitzonderingen waarbij de ondergrondse containers niet zonder pas kunnen worden gebruikt. Zo kan de gemeente de ondergrondse containers afsluiten als er een vermoeden is dat bedrijven de containers gebruiken en handhaven niet helpt. En ook als het belangrijk is dat een afvalsoort niet bij het andere komt, bijvoorbeeld bij GFT en textiel.

Ook als alleen bepaalde bedrijven van een ondergrondse container gebruik mogen maken of als het afval moet worden samengeperst in de container. Deze containers openen alleen met een pas met een chip (bijvoorbeeld een OV-chipkaart) of een mobiele telefoon.

7 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  Nu pas? Bij ons is ‘ie al maanden open(of stuk). In ieder geval heb je geen pasje meer nodig.

 2. WvR

  @Erwin:
  Shhhhhhhhhhhhhhhhhhht!
  D’r is nog steeds een bedrag van rond de 700.000 euro die verdeeld moet worden!

 3. Koel Hoofd

  Bedrijven die gebruik zouden maken van vuilcontainers in woonwijken?
  Werkelijk bizarre redenatie weer van onze gemeente en haar aanhangsels, compleet wereldvreemd. Maar goed, het wordt hersteld, wederom op kosten van de belastingbetaler.

 4. [email protected]šŸ˜‰

  Tja het is een ambtenaren pas,net zo traag šŸ¤­šŸ¤­šŸ¤­šŸ¤­šŸ¤­šŸ¤­

 5. Janny

  Bij ons in Lunetten ook al maanden open afvalbakken, met als gevolg, dat mensen van eengezinswoningen, hun afval komen dumpen. Vaak zo grote verpakkingen, dat onze vuilcontainers geblokkeerd worden, daardoor. En wij ons afval tijdelijk niet kwijt kunnen. En wat moeten wij nog met die pasjes, inleveren tegen je betaalde bedrag, daarvoor?

 6. J.schutte

  31-01-2020: in 3454 zou plastic etc. Opgehaald worden. Niet gebeurd is slechte start nieuw systeem.
  Na foute ondergrondse containers nu alweer rommeltje. Is de betreffende afdeling eigenlijk wel op haar taak, die stipt uit te voeren, berekend? JSch

 7. jansen

  biltstraat hier. waardeloos gedoe met je telefoon, alleen omdat asociale horecaeigenaren hun troep overal neerplempen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).