Gemeente Utrecht benadrukt: ‘Horeca en bewoners moeten zich aan coronamaatregelen houden’ Gemeente Utrecht benadrukt: ‘Horeca en bewoners moeten zich aan coronamaatregelen houden’

Gemeente Utrecht benadrukt: ‘Horeca en bewoners moeten zich aan coronamaatregelen houden’

Gemeente Utrecht benadrukt: ‘Horeca en bewoners moeten zich aan coronamaatregelen houden’
De gemeente Utrecht roept alle inwoners van de stad nadrukkelijk op om zich aan de coronaregels te houden. Dit doet de gemeente omdat het  aantal besmettingen met het coronavirus landelijk toeneemt. Ook in Utrecht zijn er nog dagelijks besmettingen. Horecazaken gaan meer gecontroleerd worden en er wordt speciaal ingezet op jongeren.  

De gemeente Utrecht roept alle inwoners van de stad nadrukkelijk op om zich aan de coronaregels te houden. Dit doet de gemeente omdat het  aantal besmettingen met het coronavirus landelijk toeneemt. Ook in Utrecht zijn er nog dagelijks besmettingen. Horecazaken gaan meer gecontroleerd worden en er wordt speciaal ingezet op jongeren.  

Het zijn vooral de standaardregels die benadrukt worden: “Houd afstand, vermijd drukte, was je handen, nies en hoest in de elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en blijf thuis bij klachten en laat je testen.”

De Utrechtse burgemeester Peter den Oudsten is ook voorzitter van de Veiligheidsregio en heeft een videoboodschap opgenomen met de oproep. Daarnaast schrijft de gemeente dat dansfeestjes en knuffels aan goede vrienden echt nog niet kunnen, en dat ook bij barbecues afstand gehouden moet worden. “Hoe lastig dit soms ook is.”

Horeca

Ondernemers zijn zelf verantwoordelijk voor het toezien op het naleven van de maatregelen. In de afgelopen dagen heeft de gemeente echter gemerkt dat sommige horecazaken de regels onvoldoende in acht nemen. “Er zal daarom stringent en actief worden gehandhaafd op naleving van de noodverordening bij risicolocaties zoals de horeca.”

Jongeren

Er is ook in Utrecht speciale aandacht voor jongeren, want met name onder deze leeftijdsgroep wordt minder afstand gehouden. Daarbij zijn er ook meer jongeren in de stad omdat ze niet op vakantie gaan.

Medewerkers van Toezicht en Handhaving Openbare Ruimte worden daarom ingezet op hotspots waar veel jongeren zijn en/of overlast wordt gemeld. Ook jongerenwerkers van de gemeente worden deze zomer flexibel ingezet op straat en op specifieke locaties zoals de Haarrijnse plas. Daarnaast worden er online- en buitenactiviteiten voor jongeren georganiseerd.

32 Reacties

Reageren
 1. Marcel W

  Tja, hoe zeer ik ook mijn best doe om gepaste afstand te houden, ik zie (als binnenstadbewoner) dat minstens 90% van de mensen zich geen ene drol meer van de 1,5 meter aantrekt.Dertig cm is eerder regel dan uitzondering. Ook al die zogenaamde eenrichtingszones zijn een lachertje. Ik erger me er mateloos aan en vermijd het dan ook zoveel mogelijk om overdag naar buiten te gaan.
  Ik blijf me dan vooral ook verbazen om al die zalvende woorden van politici van “hoe goed we ons aan alle maatregelen houden, een enkeling daargelaten”. Het is precies het omgekeerde en ik zie de nabije toekomst dan ook somber in. Wat zijn mensen vaak toch ongelofelijk domme egoïstische kuddedieren…

 2. Gerard Brugmans

  Het wordt tijd dat we het publiekelijk relativeren en bagataliseren van corona maatregelen ook strafbaar gaan stellen. De regels gelden gewoon voor iedereen dus ook voor funshoppers, feestvierders, demonstranten, vakantievliegers en zielige horecacowboys. Mensen die hun eigen vrijheid of portemonee belangrijker vinden dan de gezondheid van een ander zijn een gevaar voor de samenleving!

 3. Jochem

  Mis ik in de koptekst: IKEA, Hornbach en de KLM gaan ook meer gecontroleerd worden……?

 4. Frits

  Wandel op vrijdagavond door de binnenstad Utrecht ,,,,coronaregels worden massaal genegeerd
  Handhaving kijkt weg

 5. Peet

  Dan moet de gemeente ook handhaven!!!!!!!

 6. woutvr

  Fijn dat u dit bericht hier plaatst. Het is toch van de zotte dat je niet min of meer veilig de stad in kan….

 7. De count

  Wout, dat kan wel. Alleen is het wat druk op vrijdagavond, zaterdagmiddag, etc. Dan geldt nog steeds het overheidsadvies “mijd drukke plekken” , dus moet je er ook niet willen komen.

 8. Robbert

  Ok Boomer

 9. Koel Hoofd

  Rare situatie.
  Utrecht heeft de meeste hoogopgeleide inwoners van Nederland.
  Dan zou je mogen verwachten dat ze intelligent zijn en verantwoordelijk met vrijheid om te kunnen gaan.
  Maar kennelijk is het ook voor die mensen toch wel heel erg moeilijk om simpele instructies als afstand te houden, handen te wassen en drukke plaatsen te vermijden, op te volgen?
  Dan kunnen we ons nu alvast mentaal gaan voorbereiden op een totale lockdown als de vakantiegangers weer thuiskomen.

  Of is dit gewoon de zoveelste opinie storm in een glas water?
  Want op de foto is er toch ruimte zat tussen de binnenstad vermaakzoekers.
  Of is die foto ook al weer oud?

 10. Inez

  Ook op een rustig terras overdag kun je besmet worden. Gisteren kwam er op een rustig terras iemand dichtbij me zitten. Daarvoor zat er iemand in mijn buurt te hoesten. De cafemedewerker zei er niets van. Toen zijn we maar weggegaan.

 11. Jolanda

  Handhaving is nooit het sterke punt geweest van de gemeente Utrecht zelfs niet buiten Corona tijden. Wegkijken is altijd het motto.

 12. RvdZ

  Bijzonder, over het algemeen voel ik mij veiliger op een horeca terras dan in de gemiddelde supermarkt, bouwmarkt, Vliegtuigcabine, treincoupe, drukke winkelstraat of tuincentrum . Maar ja uiteindelijk kan noch de horeca nog bovengenoemden verantwoordelijk worden gehouden voor het gedrag van het volk. Welke maatregelen ze ook hebben genomen. En behoorlijk Kortzichtig van de gemeente om te vingerwijzen naar de horeca overigens.

 13. Bob

  Inez, wat had de medewerker dan moeten zeggen? U moet weg wat u hoeste, of nieste? Iemand kan zich verslikt hebben of een kriebel hoestje. Als iemand te dichtbij zit zeg je toch kunt u wat afstand houden aub.. ook weer opgelost. Ga je ook uit de supermarkt, het park de bus of trein als iemand Even hoest of niest? Of te dichtbij komt? Moet de boswachter , de buschauffeur of de supermarkt manager daar iets van zeggen..? Waar leg jij nog meer de verantwoordelijkheid anders dan bij de mens zelf?

 14. Yoshua

  Van die 1.5 meter maatregel heb ik persoonlijk helemaal niets van ervaren tot nu toe.
  Was dinsdag voor het eerst sinds lange tijd in de binnenstad en op HC maar er liepen natuurlijk wel mensen rond.
  Niemand liep tegen mij aan of begon mij uitgebreid te knuffelen, wat in het normale ook zelden gebeurd.
  Dat mensen grote moeite hebben met die zgn 1.5 meter samenleving is voor mij niet te bevatten.
  Ik ben niet zo van het knuffelen dat ik op straat zomaar de eerste de beste om zijn nek hang om te knuffelen.
  Waarschijnlijk zijn de personen die nu in een diepe depressie verkeren van die super knuffelaars, die iedereen die passeert, eventjes moet knuffelen of aanraken.

 15. Pee

  Misschien moeten ze gewoon stoppen met die onzin .
  Het is bij het belachelijke af.
  Gewoon weer normaal doen dan zal je zien dat er niets gebeurt.

 16. Jan-Tinus

  @ Bob

  OP al je vragen als antwoord: JA; DAT MOET NU: WE ZITTEN GVD IN EEN PANDEMIE, al 4 maanden pas.

  Niet, omdat iedereen ziek wordt, doorziek wordt, of dood gaat. Voor de meeste mensen geldt dat dit niet gebeurd. Wat er wel aan de hand is, voor de 10000000e keer, is dat Covid 19/ Corona veel besmettelijker is dan andere virussen, zich razendsnel verspreid; Voor bepaalde mensen veeel ziekmakender is dan andere virussen, sommige mensen er ernstige gevolgen aan over houden en sommigen er dood aan gaan. Ook is het zo dat de incubatietijd een veel langere periode bestrijkt, ook zonder symptomen.

  Dan is het dus zo met dit virus dat zich razendsnel verspreid en dus ook veel mensen tegelijk ineens ziek maakt (je kan mensen besmetten zonder zelf door te hebben zelf ziek te zijn, momenteel besmet 1 iemand meer dan 1 ander iemand, dus het virus verdubbeld zichzelf weer dagelijks; en veel mensen dus ook zo ziek ervan worden dat ze naar het ziekenhuis en de IC moeten, dat onze huidige capaciteit daar niet op berekend is en het niet aan kan, vooral ook qua personeel. Zoveel artsen en gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen hebben we niet en het duurt 6 jaar om ze op te leiden, als je die mensen al kan vinden. Daarom hebben we maatregelen moeten nemen en moeten we die dadelijk opnieuw nemen, zoals (regionale) lockdown(s).

  Wat er dan gaat gebeuren, zeker gelet op het gedrag van de meeste mensen nu, is dat het virus waarschijnlijk harder toeslaat dan de eerste keer en dat de economie weer op slot gaat. Veel mensen, bedrijven en instellingen konder ed vorige klap al niet handelen dus de 2e klap is KO. We zitten dan met z’n alle diep in de shit en dat komt dus door veel te relaitiverende mensen en meningen, zoals de jouw.

  Dus ja,. Iedereen die kucht en niest moet thuisblijven eigenlijk, want het KAN Corona zijn. Uitzondering, als je er pas gaandeweg de dag achter komt dat je het hebt. Is dat zo hou je jezelf uiteraard aan de richtlijnen en houd je afstand en gaat vervolgens naar huis, waar je een tijd ziek thuis blijft. Houden de klachten aan, dan laat je jezelf testen en blijf je thuis zonder contact met andere mensen behalve je huisgenoten die ook thuis blijven.

  Hoe moeilijk kan het eigenlijk zijn. Alsof sommige mensen 4 maanden onder een steen gelegen hebben. Maar goed. De 2e golf is door het gedrag van veel mensen en het gedrag van sommige horecatenten (die hun eigen graf gegraven hebben de afgelopen 2 maanden, met Koninlijke Horeca Nederland voorop) overmijdelijk. Daar komt het gebagataliseer van Viruswaanzin, aanegwakkerd door Russische trollen, die al de hele tijd lekker aan het trollen zijn in de westerse wereld, bovenop.

  Eigenlijk zouden wij als samenleving en bevolking miljardenclaims bij de ANVR/ Vliegsector./ Viruswaanzin en Koninlijke Horeca Nederland neer moeten leggen, voor het veroorzaken van het opnieuw platleggen van de samenleving en het verpesten van alles dat voorkomen had kunnen worden. De zzp’ ers en flexkrachten en andere tekomstig werklozen zijn jullie enorm dankbaar.

  Ook leuk, bij een tweede lockdown blijkt dus dat we miljarden over de balk hebben gegooid om KLM te redden, want die gaan er uiteraard nog steeds aan. Weg miljarden. Poef. Misschien even een reminder aan mensen om niet meer op Conservatief en rechts te stemmen.

 17. Robertjc

  Als anderhalve meter afstand houden zin had, dan zou iedereen zich eraan houden. Ik vind het buitengewoon geruststellend, dat de mensen die zich niet aan die regels houden, kennelijk genoeg kennis van zaken hebben opgedaan om zich geen angst meer te laten aanjagen. Ik vind het ook buitengewoon intelligent en van onafhankelijkheidszin getuigen om het voortschrijdend inzicht meteen in de praktijk te brengen.

  De meeste comments zijn trouwens zó opvallend éénduidig, en zo gestaafd met voorbeelden alsof het ervaringsdeskundigen zijn, dat het in mijn optiek keurig als bewijs dient voor het initiatief van de WHO, om pakweg tienduizend al dan niet betaalde trollen en mollen in te zetten. Overigens ken ik alle tegenargumenten al, de doorsnee ervan staat hierboven in de comments, dus bespaar je de moeite.

 18. HArry

  Opheffen die 1,5 m afstand in de buitenlucht. Net zo ongeloofwaardig als bij een ander op schoot in het vliegtuig. STOP met die onzinnige bangmakerij.

 19. Inez

  @Bob. Ik spreek mensen niet meer erop aan als ze zich niet aan de anderhalve meter houden, omdat ik al een paar keer vervelende reacties heb gekregen. Maar de caféhouder zet de tafels en stoelen zo neer dat mensen wel afstand moeten houden. Als iemand dan de stoel verplaatst vind ik dat ook de caféhouder er wel wat van kan zeggen, dit heb ik vaker zien gebeuren. Hoesten spreek ik iemand niet op aan want het hoeft niet Corona te zijn. Maar het kan het wel zijn, dus ga ik weg.

 20. Karla

  En bezoekers? Moeten we ons niet allemaal aan de regels houden? Beetje oneerlijk om het alleen bij de bewoners te leggen terwijl er ook heel veel niet-bewoners op straat lopen zonder afstand te houden. Als ik hoor wat er allemaal om me heen gezegd wordt op straat, heb ik het iedee dat er ook instructies in andere talen moeten komen, en meer pictogrammen.

  Daarnaast zou het helpen als de “handhavers” of “coaches” ook heten, daadwerkelijk zouden optreden in plaats van een beetje bij elkaar te hangen en af en toe wat te zeggen. Maar ik snap ook dat zij geen zin hebben een grote bek terug te krijgen.

  En mogelijk zou het helpen als er geen alcohol werd geschonken. Met een slok op is het supermoeilijk om je aan welke regel dan ook te houden. Maar goed, dat is natuurlijk onmogelijk in Utrecht, dat snap ik ook wel.

 21. Scherpschutter

  @Jan Tinus

  Hier. Heeft u een kopje kalmerende thee van mij.

  Covid-19 is totaal niet veel besmettelijker dan andere virussen. Met een RO van 2 is het vergelijkbaar met de griep. Totaal niet te vergelijken met pakweg de mazelen of andere veel besmettelijkere ziektes.

  Verder zullen verdere maatregelen richting de winter onvermijdelijk zijn. Covid verspreidt zich precies zoals de griep. En het griepseizoen komt eraan. Punt is: die 1.5 meter maatregel zou ook de griep niet stoppen, zoals ze ook Covid niet stopt. Ook influenza verspreidt zich via de lucht. Als je influenza wil stoppen in het griepseizoen dan zijn er maar twee oplossingen naast grootschalige evenementen niet door laten gaan die kunnen werken. 1) Ventilatie. 2) Indoor mondkapjes dragen. Afstand houden is je reinste onzin. Zie alle koren wereldwijd waar 1.5 meter afstand werd gehouden en 1 besmet persoon 60 anderen aanstak. Zie de vleesverwerkingsbedrijven waar keurig 1.5 meter afstand wordt gehouden EN de strengste hygienevoorschriften gelden….Uitbraak na uitbraak. De sleutel zit in ventilatie en mondkapjes.

  Het gedrag van mensen is inderdaad debet aan de tweede golf die gaat komen, maar dat is dus niet omdat ze de maatregelen niet opvolgen, maar omdat de maatregelen volkomen onjuist zijn…En dat gaat inderdaad hele grote gevolgen hebben straks.

  Niet alleen omdat hele bedrijfstakken zullen gaan omdonderen (zoals de horeca, vliegindustrie, vakantiesector etc etc), maar ook omdat mensen onnodig in paniek zullen schieten. Velen zullen toch besmet raken ondanks de keurige 1.5 meter afstand die ze houden…Dit effect zal sterker zijn dan dit jaar. Want laten we niet vergeten dat Covid in 2020 aan het einde van het griepseizoen uitbrak. Nu krijg je 5-6 maanden voor de boeg.

  Uw tamelijk emotionele betoog om burgers of ophitsende organisaties de schuld te geven verandert niets aan hoe straks op de kille feiten zal worden teruggekeken: de WHO en het RIVM hebben de plank compleet misgeslagen door corona aan te zien voor een contactvirus…waar het een airborne virus is. En het slechtste kabinet sinds WOII verstopt zich achter deze organisaties i.p.v. de touwtjes in handen te nemen, al geloof ik wel dat ze deze week voor het eerst aerosols zelf gaan onderzoeken omdat er toch wat twijfel bestaat over of het RIVM het wel bij het juiste eind heeft…Hoe is het mogelijk?

  De les hier is niet dat u niet rechts of conservatief moet stemmen. De les hier is dat uw gehele overheid volkomen incapabel is en u zich wellicht zou moetrn afvragen wat het nut van zo’n organisatie eigenlijk is. Want aansprakelijk stellen straks? Onmogelijk…

 22. JJ

  @ HArry en Robertjc

  Grappig, ik krijg juist de indruk dat met name Rusland via partijen als viruswaanzin en flink rechtse partijen en groeperingen nogal veel betaalde trollen inzet op sociale media om de ernst van het virus te bagataliseren en relativeren, zoals een ieder verstandig en goed analyserend mens al binnen een paar seconde doorheeft bij het lezen van de reacties op bijv. een NOS-facebook-pagina. De media wordt verdacht gemaakt, artsen en geleerden worden verdacht gemaakt er wordt gepolariseerd. Allemaal met als doel verwarring te zaaien en daaruit voortkomend gedoe.

  Overigens zit ik nu met een mogelijke Corona besmetting thuis. Waarschijnlijk veroorzaak door 1 van de vele mensen die in de buitenlucht over mij heen heeft geademd/ gekucht, omdat mensen steeds nogal in mijn zone komen. Verdere kans op besmetting elders is in mijn geval soort van nihil.

  Dat de comments eenduidig zijn heeft 1 simpele reden. Er is een pandemie aan de hand en we zien dankzij laksheid, relativeren en begataliseren dat we over 2, 3 of 4 weken een nieuwe ramp te pakken hebben. Bedenk dat we bij een nieuwe lockdown diep in de shit komen, zeker economisch gezien, maar ook weer qua ziekenhuiscapciteit. Dit was simpelweg te voorkomen geweest als de ANVR/ KLM/ Koninklijke Horeca Nederland/ Viruswaanzin/ en mensen die denken dat 3 a 4 simpele richtlijnen je vrijheid beknotten, niet alle solidariteit onder het voorkomen van een lockdown hebben weggeslagen.

  Dankjewel HARry en Robertjc voor het mede oorzaak zijn van alle shit die in augustus en het najaar op ons af gaat komen. Bedenk dat jullie je meningen niet in een kleine kring verspreiden, maar op een openbaar medium, waarbij jullie invloed ver rijkt. Ik hoop dat bij de volgende crisis mensen en groeperingen op het idee komen om mensen die willens en wetens de boel ophitsen en verwarring zaaien aan te klagen, wegens het in gevaar brengen van de gezondheid van mensen en het in gevaar brengen van de gehele economie als zodanig.

 23. Jan Tinus

  Scherpschutter

  De tweede golf en lockdown komt, omdat mensen in vliegtuigen op elkaars schoot zitten, doelbewust toch situaties opzoeken met veel andere mensen, daardoor de kans op besmetting toeneemt, meer mensen= kans op meer besmette mensen, ook in het buitenland. Ook omdat men weigert wat minder dicht over elkaar heen te ademen en weigert de handen wat vaker te wassen/ ontsmetten. Ook, omdat men in kroegen veelvuldig door ruimtes moet gaan lopen en veelvuldig close contact wil hebben met zo veel mogelijk mensen, meer mensen= meer kans op besmetting, zeker als je op close range over elkaar heen ademt en de kleine vochtdeeltjes rondom je zweven.; en natuurlijk in kleine ruimtes zoals bussen en treinen weigert mondkapjes op te doen, zelfs bij kuch- en niesaanvallen. Ook omdat men met milde klachten alsnog naar buiten gaat en zich onder mensen mengt.

  We zien gewoon dat de maatregelen in maart/ april gewerkt hebben, simpele maatregelen: wat minder verschillende mensen veel zien, beetje afstand houden, beetje thuisblijven bij milde en ernstige klachten, beetje handen wassen, minder mensen op straat en in winkels.

  Als mensen gewoon in de horeca met 2 of 4 mensen aan een tafeltje gewoon gezellig met elkaar zouden doen en geen risico’s zouden opzoeken zou er ook weinig aan de hand zijn; kortom als mensen gewoon even zouden nadenken. Hoe minder contact met vreemde mensen en hoe minder mogelijk zieke mensen in de openbare ruimte, hoe minder kans op verspreiding. Verder gewoon niet te dicht bij elkaar in de buurt komen voor een max. korte tijd als het dan toch echt moet. Of dit nu op 1 meter, 1,5 meter pf 2,5 meter is. Je hebt een aanwijzing en een richtlijn nodig. Afstand houden, al dan niet met mondkapje op, werkt.

  Verder hou ik niet zo van uw stijl van op de man spelen. Mijn koffie smaakt overigens goed dit moment. Rustgevend ook.

 24. Katja

  We zijn gewoon met teveel, en daarom is 1,5 meter niet te doen.

 25. Utrechter2

  Ik hou van consequent zijn: als je op, voor anderen, gevaarlijke manier eigenwijs bent dan moet je ook (vooraf en ook als het zover is) vrijwillig afzien van een plek op de Intensive Care als die te vol zijn. Anders is zo’n persoon van twee walletjes aan het eten.

 26. Scherpschutter

  @Jan Tinus

  Als zou kloppen wat u stelt, quod non, dan was er al lang(!) een tweede golf geweest. Helemaal niemand houdt zich aan de 1.5 meter. Al maanden…Waar is uw tweede golf dan als u stelt dat het probleem is dat mensen geen afstand meer houden en de handen niet wassen…? De incubatietijd is twee weken…Het effect zou al lang instant zichtbaar moeten zijn geweest.

  Ik zal u uitleggen waarom dat niet zo is. U ziet namelijk iets heel belangrijks over het hoofd. En dat is dat corona hier uitbrak op het einde van het griepseizoen! Maart… De griep verdwijnt ook in de zomer. Is dat omdat we in de zomer 1.5 meter afstand houden en in de winter niet..? Of omdat we in de zomer onze handen kapot wassen en in de winter niet? Of omdat we in de zomer niet in vliegtuigen zitten? Natuurlijk niet! Dat is omdat de luchtvochtigheid stijgt, de temperatuur stijgt, het zonnetje schijnt, we massaal alle ramen en deuren open doen en naar buiten gaan. Influenza bereikt geen nieuwe hosts. Er is vrijwel geen enkele correlatie tussen corona en afstand houden…Nul.

  De correlatie is: seizoensgebondenheid en aerosols. Onderzoek na onderzoek toont aan: niemand raakt buiten besmet. Niemand raakt besmet door druppels. Niemand raakt besmet door besmette oppervlakten aan te raken. Vrijwel iedereen raakt verklaarbaar besmet (95%) door indoor aerosols in te ademen…. Cruiseschepen, concerten, slachterijen, scholen, koren, restaurants, kerken, kroegen (apres ski, weet u nog?), carnaval, bejaardenhuizen: stuk voor stuk slecht geventileerde indoor ruimtes waar uitbraken zijn! Net zoals…met de griep.

  Natuurlijk heb je duidelijke en simpele protocollen nodig. Alleen we deugdelijke protocollen! Want als we zo het griepseizoen ingaan met niets anders dan handen wassen en afstand houden omdat de EHO en het RIVM volhouden dat dit een contactvirus is en afstand houden genoeg is, ja, dan breekt de ellende natuurlijk wel weer uit met een airborne virus als corona. Iedereen zit indoor zometeen! Je houdt de indoor griepverspreiding ook echt niet tegen met 1.5 meter afstand houden….

  Mondkapjes zijn straks onvermijdelijk. Indoor absoluut. Afstand houden daarentegen is de grootste flauwekul die er is en heeft bovendien ook gigantische nevenschade…Simpel rekenvoorbeeldje: een restaurant waarin je 1 meter afstand houdt kan 50%(!) meer mensen kwijt…Want even los van de hele gezondheidsdiscussie: u moet niet vergeten wat een ENORME economische ravage die 1.5 meter afstand veroorzaakt. Schade die voorkomen kan worden met de juiste indoormaatregelen. Ventilatie + mondkapjes.

 27. Charly

  Er wonen in Nederland 17000.000 virologen
  In Utrecht 350.000 virologen,,iedereen had de mond vol over respect Voor de zorg
  Dat er een tweede golf komt is zo goed als zeker
  Kom net uit binnenstad Utrecht,,,[ daar woon ik)
  Niemand houdt zich aan de 1,5 meter
  Horeca al helemaal niet
  Horeca geeft heel laf de schuld aan de gasten
  Vrijdagavond puilde de horeca uit,,de utregse wegkijkhandhaving was volop niet aanwezig
  Straks moet alles weer dicht
  Dan moet je ze horen klagen
  Wethouder Verschuure D66 zit volledig in de tas bij de Utrechtse horecalobby
  Die speelt met gezondheid met de burgers van Utrecht
  Een schande

 28. wollie

  gewoon naar doutzen kroes luisteren, die weet hoe het zit. ze heeft uren onderzoek gedaan!

 29. MtU

  Eenrichtingsverkeer voor voetgangers op de Oudegracht werd zaterdagmiddag massaal genegeerd. En de verkeersregelaar? Die stond tegen een muur te hangen, druk bezig met zijn mobieltje.

 30. MtU

  En bij de “rotonde” op de Steenweg werden we behoorlijk onvriendelijk bejegend door de verkeersregelaar aldaar. Als dit het gastvrije gezicht van Utrecht was, dan kunnen ze maar beter hiermee stoppen.

 31. Tante TRUUS

  Grappig dat Scherpschutter ‘denkt’, (hij benoemt namelijk nauwelijks feiten) dat de huidige toename in het aantal besmettingen, naast veelal binnen, niet ook gewoon buiten veroorzaakt worden. Als iemand over me heen ademt of kucht, in mijn nek staat te hijgen en diegene is besmet, ben ik het daarna hoogstwaarschijnlijk ook. Overigens precies het gedrag dat we de afgelopen 2,5 week in stijgende mate om ons heen zien. In Belgie hebven ze al een probleem. Wij lopen een halve week op hun cijfers achter momenteel. Overigens volgen ziekenhuis- en IC-opnames meestal pas 3 a 4 weken na een aanzwellende golf. Eens kijken hoe het er half/ eind augustus voorstaat.

 32. Tim

  @ Tante Truus: waar baseer je dat vermoeden op? Welke aanwijzingen zie je dat mensen BUITEN besmet worden?

  En over iemand heen ademen of kuchen, in je nek hijgen… is dat iets dat vaak gebeurt buiten? Dan moet je wel echt extreem dichtbij staan of zitten om letterlijk in iemands gezicht of nek te ademen of kuchen. Weet niet zo goed hoe ik me dat voor moet stellen eigenlijk, ik heb nog niet meegemaakt dat iemand me recht in me gezicht komt onderhoesten, niezen, hijgen oid. Lijkt me ook zeer onbeleefd om te doen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).