Gemeente Utrecht betuigt medeleven met slachtoffers Nieuw-Zeeland - De Utrechtse Internet Courant Gemeente Utrecht betuigt medeleven met slachtoffers Nieuw-Zeeland - De Utrechtse Internet Courant

Gemeente Utrecht betuigt medeleven met slachtoffers Nieuw-Zeeland

Gemeente Utrecht betuigt medeleven met slachtoffers Nieuw-Zeeland
De gemeente Utrecht betuigt in een reactie medeleven met de slachtoffers van de terreuraanslag in Nieuw-Zeeland. Voor het stadskantoor hangt de vlag halfstok.

De gemeente Utrecht betuigt in een reactie medeleven met de slachtoffers van de terreuraanslag in Nieuw-Zeeland. Voor het stadskantoor hangt de vlag halfstok.

“In Utrecht is geschokt en met afschuw gereageerd op de aanslag in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch”, zegt de gemeente. “Onschuldige mensen hebben het leven verloren of zijn ernstig gewond geraakt.” Bij de terreuraanslag op twee Moskeeën in Christchurch vielen 49 doden. Na de aanslag heeft de Nieuw-Zeelandse politie vier mensen gearresteerd.

“Dit raakt ook ons als stad, en onze brede moslimgemeenschap, in het hart. Onze gedachten gaan uit naar getroffenen en nabestaanden”, aldus de gemeente. Burgemeester Jan van Zanen heeft zijn medeleven betuigd door een condoleance te sturen aan de ambassadeur van Nieuw-Zeeland.

23 Reacties

Reageren
 1. w

  hing de vlag ook halfstok na aanslag Bataclan en Manchester?

 2. JdV

  Ik herinner het me nog als de dag van gisteren. Iets minder dan een jaar geleden. Het bloedbad in Surabaya waar een moslimfamilie talloze slachtoffers maakte in 3 kerken. Weet u het ook nog? De vlag half stok. De burgemeester die condeolances stuurde naar de ambassadeur van Indonesie. Alle politieke partijen die hun afschuw uitspraken in de raad. Wat deugen wij toch in Utrecht he. O nee, wacht even……

 3. G

  @w gewoon ff googlen, zo gevonden, kon manchester niet vinden maar voorbeelden te over:
  https://www.duic.nl/algemeen/burgemeester-van-zanen-over-aanslagen-parijs-een-aanslag-op-ons-allen/
  https://www.ad.nl/utrecht/gemeente-utrecht-hangt-vlaggen-halfstok-uit-solidariteit-met-britten~a66e04d2/
  https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1874139/utrecht-hangt-vlag-halfstok-voor-doodgestoken-poolse-burgemeester.html
  https://www.rtlnieuws.nl/node/131196

 4. X

  @W
  Jazeker.

 5. G.H.

  @w: ziehier: https://www.duic.nl/algemeen/burgemeester-van-zanen-over-aanslagen-parijs-een-aanslag-op-ons-allen/
  Waarom vraagt u dit eigenlijk

 6. popo de klaun

  wat een linkse hypocrisie.. bij charlie hebdo heb ik ze het niet zien doen. Onze gemeenteraad is een links hypocriet zooitje.

 7. D.

  Of bij de aanslagen op een koptische kerk in Egypte?

 8. dirk

  @ w

  Ja; ook die werden massaal herdacht met vlaggen halfstok (en toen werden er zelfs vlaggen geprojecteerd).

  Laat me raden, u wil (als een echte rechtse reaguurrder) het weer eens doen voorkomen alsof de politiek en overheid en journalistiek moslimterreur minder erg vinden. #fake news.

  Nou, ook daar wordt veelvuldig aandacht aan besteed in de media en ook die slachtoffers worden herdacht. Het zijn meestal de onschuldigen onder ons. En de extremisten, vaak aan d rechterzijde (bedenk namelijk dat religieus-extremisten aan de rechterzijde (namelijk conservatief) van het politiek spectrum zitten ;)> links is namelijk over het algemeen niet echt religieus).

  De gewone onschuldige slachtoffers zijn vaak slachtoffer van extremisten die geen andere meningen dulden, die graag tegenstanders monddood maken (denk aan alle rechts reaguurders en rechtse trollen op het wereldwijde web) en die dus letterlijk over lijken gaan.

 9. Bill

  Ook mijn vraag. Buiten dat het verschrikkelijk is lijkt het alsof bepaalde bevolkingsgroepen/geloofsstromingen snel “gepleased” worden.

 10. Frits

  @ JdV, Bill, D en Popo de Klaun

  Fijn dat jullie eindelijk prijs geven dat jullie enorm rechtse ophitsers zijn die er alleen maar op uit zijn om haat tegen links aan te wakkeren. (sinds wanneer is de burgemeester links en sinds wanneer is de coalitiepartner D’66 links?> D’66, dat is nog altijd een afsplitsing van de VVD en een neo-liberale middenpartij, maar dat even terzijde).

  In de reacties worden voorbeelden te over gegeven dat de gemeente Utrecht (de ambtenaren die dit beslissen) bij veel verschillende vormen van terreur wereldwijd de vlag halfstok hangt en aandacht besteed aan dergelijke aangrijpende incidenten.

  @ JdV, deze is wel op jou van toepassing:
  https://speld.nl/2019/03/15/racisten-distantieren-zich-van-racistische-aanslag-christchurch/?fbclid=IwAR29KLhypobtK4doMB7-JECgoJuC9wWoTXPXCWSqaJ0mKQCWHwbQkKNB6PE

 11. w

  @Frits
  wat heeft u een hoop aannames en vooroordelen n.a.v een andere mening/visie

 12. Frits

  @ w

  Gewoon feiten hoor. en welke andere mening/ visie? Dat het ok is om in de gemeenst een zondebok te zoeken, terwijl het bewezen niet juist is dat de gemeente geen aandacht geeft aan slachtoffers van andere terreur?

  Dat doet de gemeente namelijk WEL.

  Of bedoelt u reaguurders, die van ieder onderwerp verstand hebben, maar waarvan de conclusie ALTIJD is dat links de oorzaak van het probleem is? Terwijl rechts in Nederland meestal aan de knoppen schuift en draait (maat dat terzijde).

 13. JdV

  @frits: dank voor het ontbreken van elke inhoudelijke reactie op mijn vraag. Daarmee bewijst u inderdaad ern verwarde man/vrouw/x te zijn. Waarvan akte.

 14. Pipo The Kid

  @Bill en Popo
  Dat is dus aantoonbare onzin. Zie alle linkjes hierboven. De wereld is niet zo zwart-wit of links-rechts als jullie blijkbaar graag willen geloven,

 15. w

  @Frits
  ik bedoelde uw aanname over rechtse ophitsers, u trekt die conclusie nogal snel en op basis waarvan? of vindt u dat zodra iets niet met uw mening overeenstemt?

  ps: ik ben een GL stemmer

 16. cas

  Over de hele wereld worden dagelijks mensen vermoord in de naam van het geloof.. of tegen een bepaald geloof. Die vlag kan je het hele jaar wel half stok laten hangen.

 17. Peet

  Ik zie nooit een vlag halfstok hangen, bij de zoveelste gruwelaanslag tegen cristenen

 18. Hans

  Aan allen die dit drama willen trekken in het links / rechts discours en afkeurende woorden uiten over steunbetuigingen en blijken van medeleven met de slachtoffers die gevallen zijn door geweld: mensen dat is zinloos! Dat kun je niet maken! Slachtoffers van extremistisch geweld zijn per definitie onschuldig. Jouw zoon, dochter, vader, moeder, neef, nicht of buurman had het kunnen zijn die getroffen werd door de kogel van een onverlaat die verblind door haat deze daad beging. Jijzelf had het loodje kunnen leggen!! Als wij steun betuigen, op symbolische wijze, door een vlag halfstok te laten wapperen dan is dat een daad van medemenselijkheid. Een ieder die daar tegen ageert moet goed in de spiegel kijken en zich afvragen of hij / zij moreel wel op de goede weg is.

 19. Geef het beestje een naam

  @ Cas
  Precies, dus lekker stoppen met die kul. Gewoon helemaal niet meer vlaggen. Alsof de wereld ook maar iets veranderd als we de vlag half stok hangen.

 20. Frits

  @ W Ik ken een aantal reaguurders van DUIC en het is altijd ongefundeerd gebahs van links, zonder kennis van zaken. Het zijn rechtse ophitsers.

  Het is dus zeker geen snelle voorbarige conclusie.

 21. Frits

  @ Peet

  Je ogen open doen

  @ Cas

  Misschien wel een goed idee, om een vlag altijd halfstok te laten hangen.

 22. w

  @Frits
  altijd halfstok? dan is de zeggingskracht er behoorlijk gauw af hoor

 23. Frits

  @ w

  of het heeft juist enorm veel zeggingskracht!!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).