Gemeente Utrecht en gedwongen gesloten restaurant Waku Waku donderdag voor de rechter Gemeente Utrecht en gedwongen gesloten restaurant Waku Waku donderdag voor de rechter

Gemeente Utrecht en gedwongen gesloten restaurant Waku Waku donderdag voor de rechter

Gemeente Utrecht en gedwongen gesloten restaurant Waku Waku donderdag voor de rechter
De eigenaren van restaurant Waku Waku en de gemeente Utrecht staan donderdagochtend voor de rechter, vanwege de gedwongen sluiting van de zaak. De restauranteigenaren hebben bij de gemeente bezwaar gemaakt tegen de sluiting en de rechter gevraagd om het besluit van de burgemeester in de tussentijd te schorsen.

De eigenaren van restaurant Waku Waku en de gemeente Utrecht staan donderdagochtend voor de rechter, vanwege de gedwongen sluiting van de zaak. De restauranteigenaren hebben bij de gemeente bezwaar gemaakt tegen de sluiting en de rechter gevraagd om het besluit van de burgemeester in de tussentijd te schorsen.

De gemeente besloot maandag om Waku Waku gedwongen te sluiten omdat de eigenaren van het restaurant weigeren om coronatoegangsbewijzen te controleren. Ook na de gedwongen sluiting blijven de eigenaren bij hun standpunt. Sinds de sluiting van het restaurant verzamelen groepen sympathisanten zich voor de deur van Waku Waku om hun steun te betuigen.

De door de burgemeester opgelegde ‘last onder bestuursdwang’ betekent dat Waku Waku dicht moet blijven voor publiek dat niet is gecontroleerd op het coronatoegangsbewijs. De gemeente sluit het restaurant als daaraan niet wordt voldaan en heeft dinsdag dan ook de sloten van het restaurant vervangen. Waku Waku verkoopt sinds dinsdag wel weer drinken vanuit een afhaalloket.

Bezwaar

De eigenaren van Waku Waku hebben besloten om bij de gemeente in bezwaar te gaan tegen de sluiting. Ze vragen de rechter nu om het besluit van de burgemeester in de tussentijd te schorsen, zodat het restaurant weer open kan.

De rechtszaak is donderdagochtend om 10.00 uur en is te volgen via een livestream van de rechtbank. Het is nog niet bekend wanneer de voorzieningenrechter uitspraak doet.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Theo

  Waku waku is wel vasthoudend.
  Succes gewenst!

 2. Binnenstadbewoner

  Waku waku heeft de wappies als nieuwe klandizie ontdekt. Ze hebben zoveel fooi en extra omzet van wappies gekregen dat ze zich wel genoodzaakt voelen om zo’n zaak voor de bühne te voeren. Kansloze zaak uiteraard.

 3. Wim

  @ Theo

  Ja want ze hebben een mooi businessmodel ontdekt. Maak een hoop stampei en de wappiegelden stromen binnen.

 4. Lombokker

  Ik denk dat de rechter er snel mee klaar is.
  Dus vanaf vrijdag kunnen de wappies bij de rechtbank gaan demonstreren.

 5. Baliekluiver

  Ze zijn gesloten omdat ze zich niet aan de wet hielden. Daar maken ze bezwaar tegen en vragen nu schorsing van de sluitingsbesluit zodat ze zich opnieuw niet aan de wet kunnen gaan houden. Vat ik het zo goed samen?

 6. Gregor

  Een geschil loopt in Nederland via de rechter, als je er in de minne niet uitkomt. Uiteraard gaat de rechter besluiten dat deze tent dicht moet blijven, zolang de ondernemer zich niet houdt aan de landelijk geldende regels met betrekking tot de volksgezondheid en ontlasting van de medische zorg. Tot slot ga ik ervan uit dat de burgemeester het openbaar gebied schoon gaat vegen. Levert op alle vlakken onveilige situaties op.

 7. Realist

  Ben benieuwd wat de uitspraak zal zijn. Succes voor deze rechter.

 8. Speak Up

  @ Theo

  WakuWaku is dom

  Men had gewoon tot een rechtszaak moeten overgaan ipv dat recalcitrante gedrag. Nu overtreed men zoveel regels dat de gemeente altijd gelijk gaat krijgen bij de rechter en WakuWaku terecht enorm hoge boetes gaat krijgen en een tijdelijke sluiting voor langere periode tegemoet gaat.

  Dit terwijl men in een rechtszaak tegen de overheid en het met het juridisch betwisten van de geldende regels zeker kans van slagen had gehad, want het is gewoon een rommeltje qua regelgeving en het eigenlijke doel wordt helemaal niet zo goed gediend (volksgezondheid), dat is hard te maken.

 9. Ano

  Als dit straks allemaal voorbij is dan kunnen ze dankzij de crowdfunding gelukkig meteen weer verder met hun positieve bijdrage aan de volksgezondheid. Wie weet groeien ze ooit wel uit tot een grote internationale gezond-eten keten.

  Ondertussen hopen dat andere ondernemers ook eens gaan inzien dat dit niets meer met “global health” te maken heeft, maar misschien wel alles met de invoering van een Sociaal QRediet-systeem in de EU?

  Goed gedrag belonen met toegang tot een “normaal” leven, en slecht gedrag bestraffen met uitsluiting daarvan… Waar doet dat aan denken?

 10. Thomasje

  Ik snap die mensen die staan te juichen niet zo goed.
  Ten eerste zal ik zelf de horeca die zich niet aan de regels houdt voorbijlopen.
  Ten tweede vraag ik me af of ze komen juichen als ik een paar keer per jaar op een zeer milieu onvriendelijke verre vliegvakantie vakantie ga voor twee weken. Ik ben namelijk wel een beetje klaar met de milieu maatregelen en wil ook eens normaal gaan leven.
  De jeugd houdt geen rekening met mij, waarom het omgekeerde dan wel verwachten? Ik heb toch geen kinderen en na mij de zonvloed hoor.

 11. Nina

  Dus daar gaat het geld van de crowdfunding voor Waku Waku naartoe. Verder een zinloze en kostenverslindende actie, want de wet is nu éénmaal de wet.

  Gewoon de QR-code controleren. Dat is tenminste sociaal. Zo kunnen nl. de mensen die al ruim anderhalf jaar binnen zitten, omdat zij niet gevaccineerd KUNNEN worden vanwege onderliggende ziekte ook weer eens zo veilig mogelijk uitgaan en een café van binnen zien.

 12. Theo

  Is er intussen iemand die kan uitleggen dat de wetgeving die de ondernemers tot discriminatie dwingt, in het belang is van de volksgezondheid?
  Want de overheid doet dat niet.

 13. n Utrechter

  Deze “wappies” maken nu zelf mee, wat vele mindervaliden al jaren meemaken. Ontoegankelijkheid.

 14. wollie

  @Thomasje de zonvloed komt sowieso als onze Zon opzwelt tot een rode reus en de aarde verzwelgt (weet men nog niet zeker). gaan wij iig niet meer mee maken

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).