Gemeente Utrecht erkent problemen met blokkades Kanaalweg Gemeente Utrecht erkent problemen met blokkades Kanaalweg

Gemeente Utrecht erkent problemen met blokkades Kanaalweg

Gemeente Utrecht erkent problemen met blokkades Kanaalweg
Borden en hekken op de Kanaalweg. Op het witte bord staat 'Uitsluitend toegang voor omwonenden'. Bron: Google Maps (2019)
De gemeente Utrecht erkent dat er problemen zijn met blokkades van de Kanaalweg in Utrecht. D66 en GroenLinks kregen signalen dat omwonenden het einde van de Kanaalweg afsloten voor voorbijgangers. De partijen stelden daarop vragen over de kwestie aan het college.

De gemeente Utrecht erkent dat er problemen zijn met blokkades van de Kanaalweg in Utrecht. D66 en GroenLinks kregen signalen dat omwonenden het einde van de Kanaalweg afsloten voor voorbijgangers. De partijen stelden daarop vragen over de kwestie aan het college.

Fietsers en andere voorbijgangers worden door de blokkades gedwongen om te draaien en een andere route te nemen. Deze openbare weg maakt echter deel uit van het ‘rondje stadseiland’: een recreatieve wandel- en fietsroute langs de oevers van het Merwedekanaal en het Amsterdam-Rijnkanaal.

Mogelijk blokkeren omwonenden de weg, omdat ze last hebben van de weggebruikers die door de straat rijden.

Objecten weggehaald

Het college schrijft in de beantwoording van de vragen dat bewuste blokkades niet mogen voorkomen en worden verwijderd door de gemeente of de politie.

“Als wegbeheerder bepalen wij welke verkeersdeelnemers op bepaalde paden en wegen welkom zijn. Dit geven wij aan met bebording, waaraan een verkeersbesluit ten grondslag hoort te liggen. Bewoners en bedrijven kunnen niet naar eigen inzicht verkeersmaatregelen treffen.”

Medewerkers van de gemeente en politie hebben afgelopen tijd al regelmatig objecten van de weg gehaald, maar dat heeft volgens het college nog niet tot een definitieve oplossing geleid.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. Ronnie Tober

  Haha beste Duicjes, is het een idee om even iemand te interviewen van dat woonwagenkampje? Of is dat te spannend?

 2. Utrechtse wandelaar

  Na aanleiding van de eerdere berichtgeving, heb ik eens contact gehad met de bewoners, aardige mensen trouwens.
  Blijkt dat ze regelmatig overlast hebben van bezoekers die hun auto’s lukraak pakeren rond het kampje,de uitbaters van het stadsstrand doen er totaal niets aan na melding vd bewoners.
  Zoals dus vaak in Utrecht, ervaren bewoners van de stad overlast door horecazaken die het niet zo nauw nemen met de bewoners rondom hun bedrijven.
  Ik kan mij deze aktie van de bewoners goed voorstellen als je woongenot wordt bederft door asociale ondernemers van een zogenaamd stadsstrand.

 3. Berend

  Welke ambtenaar durft de spullen van de gemeente terug te pakken?

 4. Ooginaller

  Cameratoezicht. Beboeten als het weer gebeurt. Voorwaardelijke gevangenisstraf bij een tweede keer, naast een boete. Bij een derde keer de bak in en dik dokken.

  Niemand houdt van verkeer vlak langs het huis, maar dit kan echt niet. We wonen hier niet in een bananenrepubliek.

 5. Scherpschutter

  Te gek man! Dit belooft een soort real-life Flodder soap te worden. Genieten…*bier en nootjes pakt*

  Een geharde groep semi-anarchistische inwoners die simpelweg totale schijt aan de slappe ordehandhavers heeft (Sjonnie’s) v.s. een groep slappe bange linkse raamambtenaren (Sjakie’s) wiens enige natuurlijke reflexen ‘Eehh, laten we het maar even wat langer aankijken’, ‘Och eeehh, het valt allemaal wel mee’ of ‘Eeeh, laten we ze maar geld geven’ zijn.

  Deze oorlog was al gewonnen voor de eerste slag werd aangegaan. Ik zet mijn geld in op nieuwe gratis villa’s voor de Sjonnies!

 6. Thuisblijver

  Camera toezicht en gelijk optreden. Alleen weghalen heeft geen zin. Die gasten lachen zich een nu een kreuk. Ik weet zeker dat er na twee bekeuringen niks meer gebeurd. Zet anders zo’n betonblok voor de ingang van dit kamp.

 7. Koel Hoofd

  Wat een elitair geneuzel van de bekende elitaire partijtjes…”het is onderdeel van het recreative fiets-en wandelroute stadseiland”

  Voor die nieuwkomers in deze stad: het was vele decennia lang een uitgestorven verdomhoekje waar enkel bewoners, gebruikers en hondenuitlaters kwamen.
  De enige reden dat men daar nu verplicht moeten recreeren in de openbare ruimte is omdat de gemeente weigert locaties vrij te maken voor sportclubs. Want grond is geld en daar wil de gemeente meer van hebben…. Intussen eigent de geflipte nieuwe elitaire stadsbewoners de openbare weg op voor hun eigen genot.

 8. R.

  Bijzonder om te zien hoe (mild) er wordt opgetreden door de gemeente Utrecht en Politie op het moment dat een openbare weg meerdere malen onrechtmatig wordt afgesloten.
  Daar waar een argeloze burger kan rekenen op een flinke prent bij het overschrijden van de toegestaande parkeertijd, is het voor bewuste bewoners klaarblijkelijk mogelijk om zonder enige repercussie een complete straat af te sluiten.

  Zijn er in de raad al vragen gesteld op welke manier handhavend is opgetreden? Met welke intervallen dit gebeurt? Welke mogelijkheden staan de raad tot beschikking in het straf- en bestuursrecht om toekomstige situaties te voorkomen? Waarom worden dergelijke maatregelen al dan niet genomen worden jegens deze bewoners? Is er soms sprake van een uitzonderingspositie?

 9. Chef_Plongeur

  Die verrotte badkuip rechts op de foto ligt daar al meer dan een jaar in de berm op openbaar terrein; kan de vuilnisman die niet eens afvoeren?

 10. J.

  Laat ze dan gelijk de zooi die in de openbare ruime staan weghalen op kosten van de bewoners aldaar. (jacuzzi, afval, bouwmateriaal). Maar gelijke regels gelden uiteraard niet voor iedereen!
  De grote bek heeft de macht, en dat blijkt wel weer;)

 11. Lombokker

  Nog zo’n gevalletje “All animals are equal”.

 12. JdV

  Borden plaatsen is de oplossing. Verboden wegversperringen te plaatsen. Dat zal ze leren. Werkt in Oog en Al tenslotte ook fantastisch.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).