Gemeente Utrecht gaat bezoekers Koningsnacht en Koningsdag informeren via WhatsApp Gemeente Utrecht gaat bezoekers Koningsnacht en Koningsdag informeren via WhatsApp

Gemeente Utrecht gaat bezoekers Koningsnacht en Koningsdag informeren via WhatsApp

Gemeente Utrecht gaat bezoekers Koningsnacht en Koningsdag informeren via WhatsApp
Archieffoto
De gemeente Utrecht gaat dit jaar tijdens Koningsnacht en -dag voor het eerst bezoekers informeren via WhatsApp. De bedoeling hiervan is onder meer om de drukte in de stad beter te spreiden.

De gemeente Utrecht gaat dit jaar tijdens Koningsnacht en -dag voor het eerst bezoekers informeren via WhatsApp. De bedoeling hiervan is onder meer om de drukte in de stad beter te spreiden.

De gemeente verwacht tijdens Koningsnacht en Koningsdag veel bezoekers in Utrecht. Om te voorkomen dat het te druk wordt, informeert de gemeente mensen via verschillende kanalen, waaronder een website en X. Dit jaar komt daar een nieuw kanaal bij. De gemeente gaat namelijk ook WhatsApp gebruiken om mensen in Utrecht op de hoogte te houden.

Mensen die in Utrecht Koningsnacht of -dag vieren, kunnen het nieuwe kanaal van de gemeente volgen. Zo ontvangen ze automatisch berichten over belangrijke ontwikkelingen. Het gaat dan onder meer om meldingen als een evenementenplein dat te vol is of een melding over een druk deel van het gebied waar de vrijmarkt is. De gemeente gaat na Koningsdag evalueren hoe effectief het kanaal is en of het vaker kan worden gebruikt.

Behalve het nieuwe WhatsApp-kanaal doet de gemeente nog meer om de feestdagen zo goed mogelijk te laten verlopen. Zo worden er looproutes ingesteld, hekken geplaatst en extra camera’s ingezet om de drukte in de stad in de gaten te houden. Op het water wordt de Reddingsbrigade ingezet.

10 Reacties

Reageren
 1. Gré braadslee

  Koningsnacht? Dat bonkie bonkie gedoe? Is toch niets meer aan. Alleen nog maar gezuip van studenten. Vroeger kon je met het hele gezin tot 12 uur snachts rondlopen zonder gezeik of gezeur, en allerlei soorten muziek. Blues, jazz, pop, rock, Nederlandstalig, instrumentaal. Nu is het bonkie bonkie bonkie bonkie snuifie snuifie fuiffie fuiffie . De ouderwetse markt is niets meer aan. Ligt alleen nog maar troep. Echt antiek en mooie oude meubeltjes en spulletjes zijn er al 15 jaar niet meer. Commercie en studenten hebben de zooi verziekt. Schaf het maar af. Schept rust.

 2. Nick

  Misschien handig om te vermelden hoe je dat kanaal kan vinden?

 3. Koel Hoofd

  @Gré
  Ik deel je observaties.

 4. Pee

  @Nick
  als je dat niet weet zijn er tal van mogelijkheden om daar achter te komen .

  Je moet eigenlijk geen WhatsApp gebruiken , net als die andere apps die ze noemen want ook daar gooi je je gegevens te grabbel .

 5. w

  @Pee
  en als je pint, met ov reist, of hier op duic reageert?
  privacy of veiligheid van gegevens is een illusie anno 2024

 6. Jasper

  Wie zegt dat iedereen WhatsApp gebruikt?

 7. w

  @Gee Braadslee
  niet uitsluitend studenten, ook enorme aantallen vanuit de provincie in hun debiele oranje outfit, ik woon in vrijmarkt gebied en heb er nooit wat aan gevonden, koningsdag is voor mij steevast een stedentrip naar zuid europa, en eenmaal thuis kan gelijk de gele karcher aan vanwege de pis en kots tegen m’n voordeur, elk jaar!!

 8. Koel Hoofd

  @W
  Vorige eeuw was Utrecht echt een stuk leuker, veel diverser en vooral gezelliger. Zeker niet zaligmakend, maar we waren toen wel vrijer in elk opzicht.

 9. Johnny

  Koningsdag mag van mij al afgeschaft worden. De “koning” ook.

 10. Anton

  Kanaal is niet te vinden als je op utrecht zoekt. Is het er nog niet of hebben ze een achterlijke naam gekozen?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).