Gemeente Utrecht gaat definitief afsluiten van Griftpark in de nacht onderzoeken Gemeente Utrecht gaat definitief afsluiten van Griftpark in de nacht onderzoeken

Gemeente Utrecht gaat definitief afsluiten van Griftpark in de nacht onderzoeken

Gemeente Utrecht gaat definitief afsluiten van Griftpark in de nacht onderzoeken
De gemeente Utrecht gaat onderzoeken of het Griftpark ‘s nachts definitief verboden gebied zou moeten worden. Dit moet gebeuren om overlast in het park tegen te gaan.

De gemeente Utrecht gaat onderzoeken of het Griftpark ‘s nachts definitief verboden gebied zou moeten worden. Dit moet gebeuren om overlast in het park tegen te gaan.

Vanwege de coronamaatregelen zijn mensen tussen 22.00 en 06.00 uur niet welkom in het Griftpark, Park Lepelenburg en het Wilhelminapark in Utrecht. Het verbod werd 7 oktober ingevoerd. De maatregel is van tijdelijke aard en werd ingevoerd om overlast tegen te gaan die ontstond in de parken toen horecazaken om 22.00 uur de deuren moesten sluiten.

Ondertussen heeft de horeca de deuren volledig dicht moeten gooien en zijn de parken nog steeds verboden gebied. Voor het Griftpark is dit misschien een blijvende situatie. Althans, de gemeente gaat de komende maanden onderzoeken of het zinvol is om het park definitief verboden gebied te maken in de nacht.

Overlast

De gemeente gaat dit onderzoeken omdat er problemen in en rond het park zijn. Er is geluidsoverlast en overlast van drugsdealers en zwerfafval. Door mensen te verbieden om nog gebruik te maken van het park in de nacht moet de overlast teruggedrongen worden.

Het onderzoek wordt toegezegd na vragen van de PvdA, CDA, Partij voor de Dieren en de VVD. De gemeente gaat in gesprek met bewoners, belanghebbenden en professionals in de wijk om het nachtelijk verbod te bespreken. Ook een alcoholverbod en een speciale wijk-boa worden bij deze gesprekken meegenomen.

 

Gekoppelde berichten

25 Reacties

Reageren
 1. Esrin W.

  Voor!

 2. G.H.

  Jammer dat het nodig is, maar nodig is het.
  Ook voor dus.

 3. Vanessa

  Mooi

 4. Erwin

  Tegen!
  “ Er is geluidsoverlast en overlast van drugsdealers en zwerfafval. ”
  Niet zo vreemd als je daar opvangplekken in de buurt creeert.
  Overigens zijn er meer plekken in de stad met geluidsoverlast en overlast van drugsdealers en zwerfafval, bijv de Breedstraat, Rijnlaan, Croeselaan, Janskerkhof, Boothstraat, Voorstraat, etc etc Gaan die ook dicht?

 5. M

  Voor. Maar wat een handhavings-armoede. De issues speelden al lange tijd voor corona, maar nu is er een makkelijker argument gevonden blijkbaar.

 6. Utrechter

  Jammer dat het nodig lijkt. Oorzaak van het probleem is hier niet mee aangepakt. Wordt tijd om eens schoon schip te maken.

 7. thuisblijver

  Tegen!
  Gewoon handhaven. Oppakken die gasten die daar niets te zoeken hebben. 1 op de 2 heeft iets op z’n kerfstok ‘s nachts in dat park. Als ik agent was ging ik daar tuig oppakken. Gegarandeerd succes.

 8. Koel Hoofd

  Bizar plan weer van onze gemeente om geld te verspillen aan zinloos onderzoek voor een onhaalbaar plan. Los de idologische problemen eerst eens op voordat er nieuwe problemen worden geschept!

 9. Angelique

  Symptoombestrijding

 10. Anna

  “Overlast” in de stadse parken is toch van alle tijden? Iets wat ik als geboren en getogen Utrechtse weet. Zelf woon ik ook in de stad in Lombok waar ook veel nachtelijke avonturen te beleven zijn voor veel mensen en in de parken. Dat is nu eenmaal zo, juist ook in de stad. Verbieden zal lastig zijn zo niet waar te maken en dan zullen de mensen om wie het gaat elkaar natuurlijk elders treffen. Als je dit niet verdragen kan moet je wellicht niet aan een park wonen, of niet midden in de stad als je het aantal toeristen niet trekt etc. Of verander je mentaliteit- dit is het leven

 11. Hetty

  Tegen! Ik woon vlakbij het Griftpark en de jongeren gaan nu in de wijk hangen, onder andere bij het Kapurplantsoen aan de A. Numankade, waar ik aan woon. Geef die jongeren een plek waar ze kunnen chillen zonder anderen lastig te vallen.

 12. Martin

  Jongeren hangen al vele jaren in het Kapurplantsoen, is echt niet van sinds de sluiting van het Griftpark.

 13. rv

  onderzoek?
  en dan weer praatsessies?
  probleem is bekend >> AANPAKKEN!!!!

 14. isabelle

  Probleem wordt dus verschoven, niet opgelost. Je verwacht het niet hè, van de gemeente Utrecht.

 15. Stuurvrouwtje aan wal

  Stuurvrouwtje vindt het jammer dat er van alles gesloten wordt, omdat een deel zich niet aan de regels houdt.

  Stuurvrouwtje stelt voor om de vele Covid-werkelozen op leiden tot boa en dan flink te gaan handhaven.

  Gele kaart systeem. Je kunt 1 waarschuwing krijgen (aantekenen in dossier) en daarna gelijk een boete. De waarschuwing blijft drie maanden staan. Daarna schone lei.

 16. Erwin

  Zijn stuurvrouwtje en bromsnor een en dezelfde persoon?

 17. Binnenstadbewoner

  Het Griftpark is van alle kanten zonder enige hindernissen vrij toegankelijk, zelfs over het water. Wil de gemeente bij een verbod soms hoge hekken en toegangspoorten plaatsen?

 18. Massegast

  Parken ‘s nachts dicht natuurlijk. Al dat gechill. Nergens voor nodig. Als reactionair heb ik die mening al heel lang. Laat ze hun huiswerk gaan maken. Fautloos schrijven kunnen ze niet.

 19. Willem

  Kan je dan nog wel in of uit het restaurant komen dat in het park ligt? Of moet je dan voor 22 uur de plaat poetsen?

 20. Don

  Handhaven op zijn Utregs. Diegene die om 22.30 door het park loopt krijgt de wijk boa op zijn dak. Het overlast gevende tuig staat 2 straatjes verderop er een ongehinderd een tering zooi van te maken. De goeden leiden weer onder de kwaden die ongestoord hun gang kunnen gaan simpel weg omdat de gemeente utrecht de probleem veroorzakers weigert aan te pakken. Tijd voor verkiezingen.

 21. Tiny

  Actiever handhaven, zoals nu gebeurt, lijkt me stuk logischer. Zelf kijk ik uit op het evenementenveld en het klopt zeker dat het ‘s nachts onrustiger is dan aantal jaar terug. Alsnog heb ik de indruk dat het meestal goed gaat. Blauwe Grift zal wellicht meer last hebben. Daar kan je op handhaven.

  Maar misschien is het sodom en gomorra wel aan de kant van de van Swindenstraat. Dat kan ik niet zien.

 22. Henk

  Want? Ik vind het heerlijk om na 22 uur nog een ommetje in een park te maken. Soms zelfs na de hele avond werken na middernacht in het dichtsbijzijnde stukje groen. Een meerwaarde om in de buurt van zo’n parkt te mogen wonen. En nu mag dat niet meer omdat er af en toe overlast is? Kan dat niet aangepakt kan worden in plaats van iedereen maar alles te gaan verbieden?

 23. Herman

  Weer zo’n voorbeeld dat onder kom allerlei dingen worden ingevoerd die andets onbespreekbaar zouden zijn.
  Die corona lijkt de overheid wel van pas te komen.

 24. Frank

  In de tijd dat ik het park bezocht zat er bijna niemand in die kroeg in het midden van het park.

 25. Stuurvrouwtje aan wal

  @Erwin,

  Nee hoor, maar ik snap je gedachte wel.

  Stuurvrouwtje vond Bromsnor gewoon wel een leuke manier van reageren hebben. Met een knipoog door de naam en door in de derde persoon te schrijven. Stuurvrouwtje dacht ‘beter goed ge…leend, dan slecht bedacht 🙂

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).