Gemeente Utrecht gaat weer proberen woningbouw Van Lieflandlaan te realiseren | De Utrechtse Internet Courant Gemeente Utrecht gaat weer proberen woningbouw Van Lieflandlaan te realiseren | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente Utrecht gaat weer proberen woningbouw Van Lieflandlaan te realiseren

Gemeente Utrecht gaat weer proberen woningbouw Van Lieflandlaan te realiseren
De gemeente Utrecht gaat weer proberen een ontwikkelaar te vinden die woningen wil gaan bouwen op de nog niet ingevulde locatie aan de Van Lieflandlaan. Dit heeft de gemeente al meerdere keren geprobeerd maar tot op heden is het niet gelukt.

De gemeente Utrecht gaat weer proberen een ontwikkelaar te vinden die woningen wil gaan bouwen op de nog niet ingevulde locatie aan de Van Lieflandlaan. Dit heeft de gemeente al meerdere keren geprobeerd maar tot op heden is het niet gelukt.

Al in 2007 heeft de gemeenteraad voor de locatie een document met uitgangspunten opgesteld voor het realiseren van ongeveer 38 woningen. Omwonenden hadden toen bezwaar tegen de realisatie van de woningbouw op deze locatie, vanwege de in hun ogen een groot tekort aan groen in de wijk. De raad heeft toen uiteindelijk ingestemd met de bouwontwikkeling met de randvoorwaarde dat er minimaal 500m2 openbaar groen moet komen.

In de afgelopen acht jaar heeft de gemeente meerdere keren geprobeerd een partij te vinden die de woningbouw wil gaan realiseren. Mede door de verslechterde situatie op de woningmarkt van de afgelopen jaren is dat tot nu toe niet gelukt. Het daaropvolgende plan, het tijdelijk plaatsen van zogenaamde spaceboxen voor studenten, ging ook niet door vanwege weerstand uit de buurt en de raad. Op dit moment is het terrein tijdelijk openbaar toegankelijk gemaakt, totdat er zicht is op een definitief woningbouwplan.

De gemeente verwacht dat er nu weer voldoende belangstelling uit de markt is, daarom start de gemeente een openbare aanbesteding. Wel moeten de omwonenden nu meer betrokken gaan worden bij het proces en krijgen marktpartijen meer mogelijkheden. Zo worden de eisen voor de te realiseren woningtypes losgelaten en ook de locatie van het openbare groen. Ook wordt het plangebied wat kleiner.

Uit de aanbesteding moeten drie geselecteerde partijen komen die schetsplannen moeten gaan maken. Tegen december moeten deze plannen klaar zijn en worden ze voorgelegd aan omwonenden.

4 Reacties

Reageren
 1. Leo

  Grond verkopen aan projectontwikkelaars doet de gemeente maar al te graag. Daar krijgen we steeds van die zielloze vinex consessie architectuur voor terug. Misschien moesten ze eens een keer wat kavels te koop zetten voor mensen die een droomhuis willen bouwen, dan verliest de stad niet zijn totale ziel aan consessiearchitectuur en hoeven directe omwonenden niet bang te zijn voor yuppen woontorens in hun achtertuin met een maximale winst per vierkante meter.

 2. Utrechter

  De oorzaak van die zielloze goedkope VINEX architectuur is de gemeente zelf, die veel te hoge prijzen vraagt voor grond en alles helemaal vastrekent en voorschrijft. Die hoge winsten worden behaald door de gemeente.

 3. Frank

  Zou het een idee zijn als de gemeente eerst eens na gaat denken over herontwikkeling van het oude Liefland College voordat ze nog verder ‘inbreiden’ en de stad daarmee nog verder laten verstenen?
  Bovendien kun je je afvragen hoeveel animo er is voor projectontwikkeling in de achtertuin van een woonwagenkamp(je).

 4. Randstad

  Goed om initiatief te nemen er is daar ruimte voldoende en mooi dicht bij Station Overvecht .

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).