Gemeente Utrecht geeft versneld vergunning voor kap 18 bomen in Cartesiusdriehoek Gemeente Utrecht geeft versneld vergunning voor kap 18 bomen in Cartesiusdriehoek

Gemeente Utrecht geeft versneld vergunning voor kap 18 bomen in Cartesiusdriehoek

Gemeente Utrecht geeft versneld vergunning voor kap 18 bomen in Cartesiusdriehoek
Bron: Wikimedia CC
De gemeente Utrecht gaat versneld een vergunning afgeven voor de kap van 18 bomen in de wijk Cartesiusdriehoek. De bomen moeten gekapt worden om archeologisch onderzoek te kunnen doen. In de nieuwe wijk worden uiteindelijk 19 bomen herplaatst.

De gemeente Utrecht gaat versneld een vergunning afgeven voor de kap van 18 bomen in de wijk Cartesiusdriehoek. De bomen moeten gekapt worden om archeologisch onderzoek te kunnen doen. In de nieuwe wijk worden uiteindelijk 19 bomen herplaatst.

De bomen zouden voor de bouw van de wijk sowieso gekapt moeten worden, maar dat gaat nu dus eerder gebeuren voor het archeologisch onderzoek. Daarvoor moeten proefsleuven worden gegraven.

“Gezien de doorlooptijd van dit archeologisch onderzoek en de onzekerheid over de mogelijke vondsten is het wenselijk om dit (de kap, red.) ruim voor de start van de bouw uit te voeren”, schrijft wethouder Klaas Verschuure in een brief aan de gemeenteraad. De bomen zijn volgens de gemeente van matige of slechte kwaliteit.

Normaal gesproken gaat een zogenoemde omgevingsvergunning zes weken na de bekendmaking in, maar de wethouder mag hiervan afwijken. Dat kan hij bijvoorbeeld doen als er haast bij is. In dit geval kiest de wethouder voor een versnelde afhandeling omdat hij vanwege ‘de druk op de middenhuurmarkt’ verdere vertraging van de woningbouw wil voorkomen.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Co

  Jammer hoor.
  De gemeente kennende plaatsen ze doorgaans de meest schriele (enkele uitzonderingen daargelaten) boompjes terug.
  En we hebben al het minste aantal bomen per inwoner.
  Ik meen iets van een halve boom!

 2. Massegast

  En toevallig had de biomassacentrale aan de overkant van het Amsterdam-Rijnkanaal op korte termijn een partij hout nodig. Geen probleem. Het groene gemeentebestuur levert.

 3. Joep

  Hoezo kappen? Bomen kunnen ook verplaatst en herplant worden?

  Vreemd. Zal wel weer te veel kosten.

  Gemeenteraad; ga nu eens een keer je werk doen en volg het college eens wat kritischer.

  En kunnen we bij de volgende verkiezingen D’66 a.u.b. gewoon wegstemmen? Het is niet Groen Links dat Utrecht slecht bestuurt, dat is toch echt met name D’66, met hun (o.a.) import politici (carrière-jagers),

 4. Willem

  @ Joep Jansen

  Eeehhhh? Importpolitici, carrièrejagers? Ga je nou beweren dat onze fietsende GL-wethouders allemaal geboren en getogen Utrechters zijn? Ga toch fietsen man.

 5. UtrechtseSjoerd

  @Joep: wil je beweren dat de grootste partij in de gemeenteraad aan de leiband van het veel kleinere D66 loopt? Dat zou toch wel heel erg triest zijn en zeker geen reclame voor Groen Links.

 6. Wim

  Wat is het probleem met kappen van die bomen er staan een enorm aantal bomen in de directe omgeving zoals de lage Vuursche en Zeist.
  Zorg er nu voor dat er zo snel mogelijk huizen gebouwd kunnen worden met een juiste dosering van groen.

 7. Pee

  Wat zijn ze toch met het milieu en het klimaat begaan he ,valt op dat er enorm veel bomen gekapt worden.
  Wat ze er voor terug planten heeft over tig jaren pas het effect wat deze bestaande bomen al hebben.
  Ook zijn de te kappen bomen overal altijd ziek of zo slecht dat ze toch al dood zouden gaan,ook zo’n toeval dus.

 8. HArry

  Toch wel een beetje triest dat mensen zich om een paar boompjes zitten op te winden. Ik zou deze mensen willen adviseren om bij hun lokale biomassa centrale te gaan tellen hoeveel van hun gewaardeerde boompjes per uur de oven worden ingeduwd.
  Ovens die door de klimaatbezorgde GL en D66 met geld van mensen onder de armoede grens zijn en worden betaald. Klimaatarmoede heet dat. Met dank aan al die klimaatredders en deugmensen met een wat verzwakt mensbeeld.

 9. Nina

  @Joep

  Jij vindt dat mevrouw Van Hooijdonk van GL goed werk levert?

 10. Adriaan

  Wat een gelegenheidsargument om je niet aan de termijnen te houden. Alsof je de bebouwing ook in ene paar weken neer zet. Not, duurt minstens een jaar.
  en politici zich maar afvragen waarom burgers ze maar wat vinden aanmodderen zoals het hun uitkomt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).