Gemeente Utrecht gelast markten in Hoograven en Vleuten af vanwege winterweer Gemeente Utrecht gelast markten in Hoograven en Vleuten af vanwege winterweer

Gemeente Utrecht gelast markten in Hoograven en Vleuten af vanwege winterweer

Gemeente Utrecht gelast markten in Hoograven en Vleuten af vanwege winterweer
De markten in Hoograven en Vleuten gaan dinsdag niet door. Volgens de gemeente maken de sneeuw en gladheid het voor marktmeesters erg lastig om de veiligheid te waarborgen.

De markten in Hoograven en Vleuten gaan dinsdag niet door. Volgens de gemeente maken de sneeuw en gladheid het voor marktmeesters erg lastig om de veiligheid te waarborgen.

De markt in Hoograven vindt normaal op dinsdag plaats van 9.00 tot 14.00 uur op het Smaragdplein. De parkeerplaats waar de markt zou worden opgebouwd maakt het lastig om de gladheid te bestrijden, schrijft de gemeente.

In Vleuten zou de markt dinsdagmiddag tussen 12.00 en 17.00 uur plaatsvinden op de Hindersteinlaan. De gemeente heeft besloten ook deze markt af te gelasten, omdat de bestrating glad is en de veiligheid van marktondernemers en marktbezoekers niet kan worden gegarandeerd.

De gemeente kijkt per dag en per locatie of een markt wel of niet door kan gaan. Als er nog meer markten niet door kunnen gaan, meldt de gemeente dat op haar website.

9 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Want mensen kunnen tegenwoordig zelf geen afweging meer maken over of het gevaarlijk is om een markt te bezoeken of niet….?

  Links is werkelijk compleet ontspoord. Nog even en ze proberen u voor te schrijven wat voor een schoenen u dient te dragen eind maart bij een fris zonnetje.

 2. zou graag zien dat mensen langer nadenken

  @ss-er: kortzichtheid troef. wat dacht u van de mensen (van de door u zo verafschuwde overheid) die de marktkramen opbouwen, afbreken en de troep opruimen? want als die er niet zouden zijn (u zou de hemel prijzen) dan zou er ook geen markt zijn.

 3. Rob H.

  De hyperkapitalistische wereld van Scherpschutter. Consumeren, consumeren, consumeren. Ook al kan de veiligheid van de kraamhouders en bezoekers niet gegarandeerd worden, vanwege de gladheid.

 4. Herman1963

  @Scherpschutter
  Nee, dat kunnen de mensen niet. En als ze het wel kunnen dan willen ze dat niet. Dus: de gemeente is genoodzaakt de markt af te gelasten uit vrees voor claims vanwege valpartijen. De maatschappij is gestoord geworden.

 5. Bill

  …of ze hebben gewoon geen zin in de chaos die vermoedelijk gaat ontstaan als iedereen glibberend en wel die kraampjes probeert te bezoeken. Geen ramp, volgende week gewoon nog een keer proberen.

 6. Ruud Parée Meijer

  Stel dat die markten wel waren door gegaan.
  Dan vraag ik mij af wat ze hadden willen verkopen.
  Pondje bevroren tomaten of sinaasappels soms.
  Nee, Scherpschutter, heel verstandig besluit dus veiligheid gaat voor alles en dit heeft totaal niets te maken met Links of Rechts.

 7. Scherpschutter

  @zou graag zien dat mensen langer nadenken 9/2/2021 – 11:11

  Ik heb werkelijk geen idee welk punt u tracht te maken.

  @Rob H. 9/2/2021 – 11:26
  “Ook al kan de veiligheid van de kraamhouders en bezoekers niet gegarandeerd worden, vanwege de gladheid.”

  Ik denk niet dat een kraamhouder een veiligheidsgarantie (alsof zoiets bestaat…) van een ambtenaar nodig heeft in het leven Rob. Een kraamhouder is geen 3-jarige peuter wiens handje je hoeft vast te houden, maar een volwassene die dat prima zelf kan afwegen.

  @Herman1963 9/2/2021 – 11:37

  Het is vooral de overheid die gestoord is geworden, als ze een markt verbiedt uit angst aangeklaagd te worden…binnen de regels die ze zelf opstelt.

 8. Yoshua

  Logisch besluit.
  Ken een aantal marktmensen, die zijn echt niet van plan om met bus en aanhanger over de gladde wegen te rijden voor een omzet waar geld bij moet.
  SS denkt dat wanneer je ondernemer bent, je per definitie niet helemaal bij je verstand bent, en je leven gaat wagen door om 5 uur in de ochtend over gladde wegen gaat rijden voor een omzet die de gemaakte kosten niet dekken.
  Het zijn altijd de mensen die zelf nog nooit risico hebben genomen door te gaan ondernemen die ondernemers de maat nemen.

 9. Pee

  Het is toch heel simpel.
  Laat die marktlui zelf maar beslissen of ze al dan niet de boel opbouwen daar is de overheid niet voor.
  Als die marktlui aangeven dat het geen doen is en dit doorgeven aan de overheid dan kan de overheid iedereen op de hoogte stellen .
  Dat moeten ze niet doen door de boel al af te blazen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).