Gemeente Utrecht: ‘Kom niet meer naar de stad. Vier Koningsdag thuis’ Gemeente Utrecht: ‘Kom niet meer naar de stad. Vier Koningsdag thuis’

Gemeente Utrecht: ‘Kom niet meer naar de stad. Vier Koningsdag thuis’

Gemeente Utrecht: ‘Kom niet meer naar de stad. Vier Koningsdag thuis’
Park Lepelenburg rond 15.30 uur
De gemeente Utrecht heeft opgeroepen niet meer naar de stad te komen. Vanwege Koningsdag en het aangename lenteweer zijn veel mensen op de been en wordt het te druk op sommige plekken.

De gemeente Utrecht heeft opgeroepen niet meer naar de stad te komen. Vanwege Koningsdag en het aangename lenteweer zijn veel mensen op de been en wordt het te druk op sommige plekken.

“Het wordt te druk in de stad”, schrijft de gemeente op Twitter. “Met name in Park Lepelenburg, rond het Wed, de Ganzenmarkt en aan de Oudegracht. We roepen iedereen op deze plekken te verlaten en niet meer naar de stad te komen. Vier Koningsdag thuis!”

Vanwege corona mogen er niet te veel mensen op één plek samenkomen. In een aantal Utrechtse parken staan daarom zogenoemde tekstkarren, met verschillende boodschappen. “Let op! Er ontstaat groepsvorming! Riskeer geen boete”, is te lezen op zo’n kar in Park Lepelenburg.

Update: handhavers en politieagenten zijn op een gegeven moment begonnen met het ontruimen van verschillende plekken. Dit was onder andere het geval in Park Lepelenburg, het Griftpark en het Wilhelminapark.

Bemuurde Weerd
Wilhelminapark
Oudegracht
Park Paardenveld

15 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Utrecht heeft hiermee het Belgische nieuws gehaald….

 2. beer

  Heel goed mensen! Het is genoeg geweest met die corona onzin. Leven!!

 3. Kees

  Alsof Corona niet bestaat, een massa die zich niets van een ander aantrekt.

 4. Corona

  Schandalige dikke vinger naar al de mensen die in de zorg zich het lazarus werken om levens te redden

 5. Willem

  @corona: politiemensen (om maar eens een beroepsgroep te noemen) hebben het ook druk. Is dan elke overtreding of moord een dikke vinger naar politieagenten?

 6. Uuutje

  En over 3 weken stromen de IC’s nog verder vol. Net als dat de volle IC’s nu een gevolg zijn van het lekkere weer en gedrag begin april.

 7. Y

  Nou blijf lekker binnen zou ik zeggen @kees @corona @uuutje. Angst is een slechte wegwijzer maar als jullie bang zijn, blijf dan gezellig thuis voor de buis oid.

 8. Erwin

  @uutje: bronnen please?
  Hoe weet jij dat die cijfers te wijten zijn aan het mooie weer en niet aan kerkbezoek en besmettingen op het werk en in het ov, om maar wat te noemen? Heb je inside informatie?

 9. Len

  Gezellig! En bovenal de veiligste manier om samen te komen.

 10. JdV

  @Uutje: 3 weken na 12 april gaan de opnames toenemen. Wedden? De oorzaak is bekend.

 11. Mark

  En terecht. Mensen zijn geen producten die je een jaar kan wegstoppen in een huis.

 12. Uuutje

  Erwin. Periode tussen mooi weer-buiten-gedrag en ic opnames. Precies de juiste tijdspanne. IC opnames in steden als Amsterdam , waar dit gedrag net name te zien was, wijken te erg af.

 13. Scherpschutter

  Top. Het was ouderwets gezellig, zo met z’n allen in het zonnetje. Veilig genieten in de buitenlucht en geen risicogroeper te bekennen, dat compliment mag ook worden uitgedeeld. Heel goed dat zwakke 65+’ers voor alle zekerheid even zijn weggebleven bij dit evenement, al is de kans op een besmetting in buitenlucht natuurlijk in beginsel al extreem klein.

  Het was super!

 14. Willem

  Beetje bij de les blijven hoor, Scherpschutter. Het zijn allang niet meer de 65+‘ers die de ziekenhuizen doen overlopen. Inmiddels zijn het de 60-minners. 60 jaar en ouder zijn inmiddels bijna allemaal gevaccineerd.

 15. Scherpschutter

  @Willem

  Graag een wetenschappelijke bron waar dat uit blijkt Willem, want alle feiten zijn in mijn beleving zeer eenduidig: een overweldigende meerderheid van de paar ziekenhuis- en IC opnames die er nog zijn, zijn 60+’ers.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).