Gemeente Utrecht krijgt eigen zorgverzekering: U-polis | De Utrechtse Internet Courant Gemeente Utrecht krijgt eigen zorgverzekering: U-polis | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente Utrecht krijgt eigen zorgverzekering: U-polis

Gemeente Utrecht krijgt eigen zorgverzekering: U-polis
De gemeente Utrecht lanceert een eigen collectieve zorgverzekering voor mensen met een U-pas. De U-polis is de nieuwe collectieve zorgverzekering van de gemeente Utrecht voor inwoners met een laag inkomen.

De gemeente Utrecht lanceert een eigen collectieve zorgverzekering voor mensen met een U-pas. De U-polis is de nieuwe collectieve zorgverzekering van de gemeente Utrecht voor inwoners met een laag inkomen.

Zorg en Zekerheid is de nieuwe zorgverzekeraar voor de U-polis. De collectieve zorgverzekering bij Zilveren Kruis stopt na 31 december. Op dit moment maken zo’n 18.000 inwoners gebruik van de collectieve zorgverzekering.

Wethouder Victor Everhardt: “De U-polis is een goede zorgverzekering voor iedereen met een U-pas. Met twee goede pakketten, de Utrecht Standaard en Utrecht Top. Ik zou dan ook iedereen willen oproepen om over te stappen na 17 november. Ook de mensen die nu nog niet via de gemeente verzekerd zijn, maar wel een U-pas hebben. Voor hen is de U-polis een goede keuze omdat ze meer zorgverzekering krijgen voor minder geld.”

Utrecht Standaard is geschikt voor inwoners die geen hoge zorgkosten verwachten en toch goed verzekerd willen zijn. Utrecht Top is geschikt voor inwoners die hoge zorgkosten verwachten. Het eigen risico is meeverzekerd en de vergoedingen zijn ruim. Ook wordt de eigen bijdrage voor thuiszorg vergoed.

Om gebruik te kunnen maken van de U-polis moeten inwoners met een collectieve zorgverzekering bij de gemeente overstappen van Zilveren Kruis naar Zorg en Zekerheid. Doen zij dit niet, dan blijven ze verzekerd bij Zilveren Kruis en vervallen voor hen de voordelen.

8 Reacties

Reageren
 1. Wim Vreeswijk

  Alleen het feitelijke premiebedrag per maand ontbreekt in dit nieuwsbericht…..

 2. willemradio

  Vreemd dat ik dit uit de media moet gaan vernemen en dat de Gemeente dit NIET eerst communiceert naar de mensen die er mee te maken krijgen. Mijns inziens doen ze de overstap van Zilver Kruis, waar de mensen (met een U-pas) prima verzekerd zijn, niet voor niets. Zal wel weer geld kwestie zijn, zodat ze dat weer in andere ‘luchtballonnetjes’ kunnen dumpen.

 3. Claudia

  Natuurlijk alleen weer voor de U-Pas, Die al gebruik kunnen maken van allerlei regelingen en potjes. Wat fijn is en gun het ze. Wanneer wordt er nu eens iets gedaan voor mensen als kleine zzp-er, de werkende, en mensen die alleenstaand met een chronische ziekte , een hele groep mensen die net boven de minima zit. Die groep groeit en heeft een zeer laag besteedbaar inkomen (en dan gaan ze niet op vakantie, kopen geen nieuwe kleding of schaffen veel spullen aan) wel duur woont, veel zorgkosten maakt, en geen gebruik kan maken van voedselbank, huurtoeslag. Die groep die 1300,- ontvangt kan niet meer rondkomen. Kijk nu eens naar de reële kosten bij het uitrekenen van het inkomen mensen in de politiek!

 4. [email protected]

  @Claudia 4/11/2017 – 12:58,

  Zeer terechte opmerking die jammer genoeg de waarheid is, je kan maar beter een bijstand hebben zodat alles beter geregeld is voor je dan werken als ZZP er.

 5. Claudia

  @geenstijlUtrecht dat wil ik wel nuanceren. In de bijstand zitten is om allerlei redenen afschuwelijk. Ik ken mensen die deels bijstand hebben en behandeld worden als oud vuil. Alleen klopt de afstemming niet bij het uitreiken van wat je werkelijk besteedbaar inkomen is en daar houdt de politiek zijn ogen gesloten.
  Er is meer armoede en dat zijn echt geen mensen die met een vinger in de neus op de bank hangen.,

 6. Echtutrechtse

  Zeer eens met opmerkingen!
  Het loont om in de bijstand te zitten: je krijgt allerlei toeslagen, je mag binnenkort houden wat je er (zwart of wit) bijverdient, en nu een voordelige ziektekostenverzekering. Waarom zou je nog gaan werken?
  Kijk naar de inwoners die als zzp’er met moeite €1300 bij elkaar schrapen of WIA-ers, die ook niet gekozen hebben voor die situatie!
  Zij leveren dit jaar ook weer in omdat de tegemoetkoming arbeidsongeschikten ook weer afgebouwd wordt.
  Wat doet de gemeente Utrecht daaraan?

 7. claudia

  @echtutrechtse lonen in de bijstand te zitten is wat bout. Niemand zit voor zijn lol in de bijstand. Alleen vergeet de politiek een groep mensen die soms nog minder krijgen dan in de bijstand. Alleen zie je dit niet op papier terug omdat de “cijfertjes”dit allemaal anders berekenen. In ieder geval maken die mensen geen! gebruik van woonkostentoeslag, huurtoeslag, U- pas, recht op rechtsbijstand, huurkorting, En is inderdaad de WTCG bijdrage voor mensen met hoge zorgkosten weer verlaagd en zijn er zorgmijders, niet naar de tandarts, niet naar het ziekenhuis vanwege de eigen bijdrage en zo verder. Politiek Utrecht wordt wakker! Er is weliswaar hard gewerkt om mensen met WMO voorziening 200,- eenmalig te geven. Vanwege deze afschaffing. Verder blijft het daar ook bij. Ook de woningbouw verenigingen zijn boeven. Ze kregen dit jaar 1,2 miljoen om mensen met hoge huur tegemoet te komen en die pot gaat wederom naar mensen met een U-Pas. (huurkortingaanvraag). Een eenvoudig rekensommetje voor iemand met een ziekte alleenstaand : huur 700, zorgkosten (basis) 100, – eigen bijdrage 32, belasting 34, telefoon 25, internet 25 kleding 0,- vakantie 0,- aanvullende zorgkosten 50,-, tandarts 0,- vervoer 15,- boodschappen 200,- gas en licht 110, water 15,- uitvaart 12, reserveringen o,- huisonderhoud 10,- hulp via wmo 40,- inboedel en aansprakelijkheid 18. Dan kom je elke maand geld tekort! met een inkomen tussen de 1300 en 1400,- geen vakantie, geen kleding en geen uitjes, geen potjes!

 8. [email protected]

  Al met al,gewoon een systeem dat niet klopt,met dank aan politiek Nederland.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).