Gemeente Utrecht maakt fout en heeft 1,6 miljoen euro minder te besteden | De Utrechtse Internet Courant Gemeente Utrecht maakt fout en heeft 1,6 miljoen euro minder te besteden | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente Utrecht maakt fout en heeft 1,6 miljoen euro minder te besteden

Gemeente Utrecht maakt fout en heeft 1,6 miljoen euro minder te besteden
Maliebaan 42 (foto Arjan den Boer)
Door een administratieve fout heeft de gemeente Utrecht 1,6 miljoen euro minder te besteden. De fout is ontstaan na de verkoop van het pand aan de Maliebaan 42.

Door een administratieve fout heeft de gemeente Utrecht 1,6 miljoen euro minder te besteden. De fout is ontstaan na de verkoop van het pand aan de Maliebaan 42.

De verkoop van de villa aan de Maliebaan heeft 1,6 miljoen euro opgeleverd. Een boekhouder van de gemeente heeft het bedrag verkeerd meegenomen in de cijfers waardoor er een dubbele boeking ontstond. Hierdoor is er nu een tekort van 1,6 miljoen euro ontstaan.

“Vanzelfsprekend zijn wij ontstemd over deze constatering en is onderzocht wat nodig is om dit in de toekomst te voorkomen”, schrijft de gemeente Utrecht in een raadsbrief.

Geschonken

Het pand aan de Maliebaan is in 1951 door een lid van de familie Fentener van Vlissingen geschonken aan de gemeente Utrecht. Daarbij was afgesproken dat de villa ‘uitsluitend voor culturele of representatieve doeleinden gebruikt zou worden en nimmer voor enig ander doel te bestemmen’.

Het pand werd in 2018 weer verkocht aan de ondernemersfamilie Fentener van Vlissingen. De opbrengst van de verkoop is ten goede gekomen aan het gebouw TivoliVredenburg dat in handen is van de gemeente.

Arjan den Boer heeft begin 2015 een artikel gewijd aan de villa aan de Maliebaan.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. Belastingbetalers

  Ik kijk nergens meer van op in Utrecht
  Mega geldverspilling
  Een tramlijntje van 500.000.000 euro
  Het roltrappen drama op jaarbeursplein
  Etc etc het gaat maar door

 2. Luuk Upuuk

  Ik heb vroeger op school rekenen geleerd. Is dat geen vereiste meer om bij de Gemeente Utrecht een baan te krijgen?

 3. Frits

  Als de gemeente de volstrekt onnodige ombouw van de Maliebaan schrapt is een groot deel van het financiële gat al weer gedicht.
  Er zijn op de Maliebaan al voldoende fiets- en voetpaden.
  De gemeente heeft met die ombouw twee doelen:
  – ontmoedigen van het autoverkeer op de Maliebaan
  – bevorderen van het fietsverkeer Nachtegaalstraat-Burg. Reigerstraat vice versa.
  Beide doelstellingen zijn te bereiken door slechts een andere afstelling van de verkeerslichten. Laat de auto’s op de Maliebaan maar even wachten. De opstellengte is ruim voldoende.
  Maar stuur de zware vrachtwagens, bussen en al die auto’s niet over de ventwegen.

 4. Waterman

  Deze boekhouder heeft een grote fout gemaakt. Kan gebeuren. Daarom worden de boeken altijd gecontroleerd, meestal door veel duurder betaalde mensen. Die hebben dus zitten slapen. Onvoorstelbaar. Wat een incompetentie daar bij de gemeente. Vroeger hoorde ik dat mijn opa ook al zeggen over de gemeente Utrecht. Toen moest ik vaak lachen om zijn boosheid maar dat begrijp ik nu veel beter.

 5. Marie Verhoeff

  @Frits: 100 % mee eens! Wat een geldverspilling dit plan. Op iedere dag van de week is te zien dat er nauwelijks iemand loopt op de 4 wandelpaden, dus waarom de hele middenbaan ook nog eens wandelpad maken? Fietsers hebben ruimte zat op de ventwegen en de Herenroute die als drogreden voor dit plan wordt gebruikt is al jaren geen succes en zal het ook niet worden. Dit hele plan is een van de vele zinloze prestigeprojecten van Lot van Hooijdonk, die niet aan het belang van de bewoners denkt, die nu door het vele auto-, en vrachtverkeer dat vlak langs de huizen gaat rijden veel overlast gaan krijgen van geluids- en trillingsoverlast en ontoelaatbare overschrijding van luchtvervuiling door uitlaatgassen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).