Gemeente Utrecht maakt nieuwe bouwers stationsgebied bekend | De Utrechtse Internet Courant Gemeente Utrecht maakt nieuwe bouwers stationsgebied bekend | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente Utrecht maakt nieuwe bouwers stationsgebied bekend

Gemeente Utrecht maakt nieuwe bouwers stationsgebied bekend
Gemeente Utrecht gaat met nieuwe partijen samenwerken in het stationsgebied. Voor zowel de bouw van de ondergrondse parkeergarage en het nieuwe Jaarbeursplein, als voor de ontwikkeling van het toekomstige Zuidgebouw zijn bouwers gevonden.

Gemeente Utrecht gaat met nieuwe partijen samenwerken in het stationsgebied. Voor zowel de bouw van de ondergrondse parkeergarage en het nieuwe Jaarbeursplein, als voor de ontwikkeling van het toekomstige Zuidgebouw zijn bouwers gevonden.

Jaarbeursplein

De bedrijven VolkerWessels, Van Hattum en Blankevoort en Visser & Smit Bouw, hebben de opdracht gekregen voor de voorbereiding en de bouw van de ondergrondse parkeergarage en het nieuwe Jaarbeursplein.

De aanbesteding van de Jaarbeurspleingarage en het bovenliggende plein is gestart nadat de gemeenteraad afgelopen januari de kredietverlening voor deze garage goedkeurde. De inschrijvingen zijn beoordeeld op thema’s als omgeving, fasering, bodem en duurzaamheid, beheer, onderhoud, exploitatie, organisatie en kostenbeheersing

De parkeergarage krijgt maximaal 800 parkeerplaatsen. De komende periode wordt de uitvoering voorbereid, zodat begin januari 2016 de bouw van de garage kan starten. In 2018 wordt de Jaarbeurspleingarage tegelijk met het vernieuwde Jaarbeursplein opgeleverd.

Zuidgebouw

Volgens de gemeente hebben ABC Vastgoed, samen met VenhoevenCS architecture+urbanism en Westplan Investors, het beste plan ingeleverd voor de realisatie van het Zuidgebouw. Dit gebouw komt op het dak van het toekomstig bus- en tramstation (het huidige busstation Centrumzijde), naast Utrecht Centraal Station.

Het Zuidgebouw bestaat uit woningbouw en aanvullende commerciële voorzieningen. Wat voor voorzieningen dit zullen zijn, is nog niet precies bekend. Eind dit jaar moet daar meer duidelijkheid over komen. Eind 2018 is het gebouw naar verwachting gereed.

6 Reacties

Reageren
 1. Wim Vreeswijk

  Hoeveel gaan deze megalomane plannen kosten? Met name omdat de gemeente Utrecht al 1000 miljoen euro schuld heeft….

 2. Ramon

  Het zuidgebouw wordt door een marktpartij ontwikkeld, zal de gemeente dus niet al te veel kosten. De parkeergarage gaat straks voor de gemeente gewoon geld opleveren. Al was het beter geweest als die ook door een marktpartij was gedaan. Vind dit overigens verre van megalomane projecten, maar goed ieder zijn mening.

 3. Wilko

  Een parkeergarage, een plein en een kantoorgebouw zijn tegenwoordig al “megalomaan”. Meneer Vreeswijk is een beetje een karikatuur van zichzelf aan het worden.

 4. Wim Vreeswijk

  Voorlopig zit de Utrechtse samenleving wel met een schuld opgezadeld van 1000 miljoen euro. Wie gaat dat terugbetalen? Zoete lieve Gerritje ?

 5. [email protected]

  Nou Herr Vreeswijk heeft wel een punt, want die schuld hebben wij als Utrechters, dus zullen wij daarvoor opdraaien, bv minder thuiszorg, minder bijstand, minder verkeerstuin, enzv ..
  En jan van Z en consorten zullen hier geen boterham minder om eten hoor.

 6. Wim Vreeswijk

  We zullen het zien in de begroting 2016, medio oktober a.s. wat de Utrechtse Grieken in de gemeenteraad ervan terecht gebracht hebben….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).