Gemeente Utrecht moedigt Stadslandbouw aan met subsidieregeling | De Utrechtse Internet Courant Gemeente Utrecht moedigt Stadslandbouw aan met subsidieregeling | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente Utrecht moedigt Stadslandbouw aan met subsidieregeling

Gemeente Utrecht moedigt Stadslandbouw aan met subsidieregeling

De gemeente Utrecht moedigt initiatieven voor stadslandbouw aan met een subsidieregeling die 18 maart wordt opengesteld. De regeling ondersteunt initiatieven voor het kweken van groente en fruit door bijvoorbeeld buurtinitiatieven.

Mirjam de Rijk, wethouder groen, lichtte de subsidieregeling vanmiddag bij de presentatie van de plannen toe: “Een buurtmoestuin levert niet alleen groente en fruit, maar is ook een prachtige ontmoetingsplek voor de buurt. Bewoners die samen tuinieren, maken de openbare ruimte mooier en diverser. Ook daarom juichen wij deze projecten van harte toe.”

Stadslandbouwkaart

Om gewassen te laten groeien is ruimte nodig. De gemeente wordt regelmatig gevraagd waar ruimte beschikbaar is voor stadslandbouw. Dit kunnen kleine buurtmoestuintjes zijn, maar ook grotere moestuinen. Om deze vraag te beantwoorden heeft de gemeente een overzicht gemaakt van mogelijke locaties.

Subsidieregeling Stadslandbouw

De regeling is geopend van 18 maart tot 1 mei. Er is in totaal €140.000 beschikbaar, waarvan maximaal €45.000 per initiatief. De regeling maakt onderdeel uit van het Meerjaren groenprogramma van het college.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).