Gemeente Utrecht organiseert geen activiteiten voor WK voetbal, tv-schermen onder voorwaarden wel toegestaan Gemeente Utrecht organiseert geen activiteiten voor WK voetbal, tv-schermen onder voorwaarden wel toegestaan

Gemeente Utrecht organiseert geen activiteiten voor WK voetbal, tv-schermen onder voorwaarden wel toegestaan

Gemeente Utrecht organiseert geen activiteiten voor WK voetbal, tv-schermen onder voorwaarden wel toegestaan
Archieffoto
De gemeente Utrecht organiseert geen activiteiten in het kader van het WK voetbal dit jaar, maar wil ondernemers en particulieren in de stad wel de mogelijkheid bieden om een tv-scherm neer te zetten. Onder voorwaarden worden televisieschermen toegestaan.

De gemeente Utrecht organiseert geen activiteiten in het kader van het WK voetbal dit jaar, maar wil ondernemers en particulieren in de stad wel de mogelijkheid bieden om een tv-scherm neer te zetten. Onder voorwaarden worden televisieschermen toegestaan.

Voor het plaatsen van een scherm zijn drie mogelijkheden: op straat, bij een horecazaak of een groot scherm op een plein. Mensen die van een van de drie opties gebruik willen maken, moeten aan een aantal voorwaarden voldoen.

Het plaatsen van een tv-scherm in een straat is gratis. Het moet dan gaan om een normale tv om met bijvoorbeeld de buren naar voetbal te kijken en er mogen maximaal 200 mensen komen. Mensen die een tv-scherm in de straat willen plaatsen, moeten dit bij de gemeente melden zoals dat ook voor een straatfeest moet.

Tapontheffing

Horecazaken die een tv-scherm willen plaatsen, moeten aan iets meer voorwaarden voldoen. Zo moet het scherm bijvoorbeeld naar binnen zijn gericht en binnen de grenzen van het terras staan. Op het terras mogen geen tap en geen statafels worden neergezet. Alleen gasten die zitten op het terras mogen bediend worden.

Voor het plaatsen van grote schermen op pleinen moeten horecaondernemers gezamenlijk een evenementenvergunning aanvragen, waarvan de kosten variëren van 209,80 tot 5.428,55 euro. Als het grote scherm wordt toegestaan, mogen ondernemers niet ook nog tv’s op hun terrassen zetten. De plek van het evenement moet verder afgesloten zijn met hekken en bezoekers moeten kaarten kopen. Het scherm mag niet in de weg staan voor wandelend publiek, verkeer en hulpdiensten. Er kan een tapontheffing worden aangevraagd.

Omstreden

Het WK voetbal is van 20 november tot 18 december in Qatar. Het WK is omstreden vanwege onder meer de slechte arbeidsomstandigheden van de bouwvakkers die de stadions in het land moesten bouwen.

14 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Utrecht is weer eens schijnheilig hyperpolitiek correct.
  Als het WK in Duitsland was geweest, zou de stad een groot evenementenzone zijn.
  Als…grote ALS met hoofdletters…Nederland de finale haalt, dan heeft Utrecht compleet maling aan wat er in Qatr gebeurd en draait de lokale horeca overwinsten.
  ALS…kans van 1%…Nederland zou winnen, dan gaat men zelfs zonder vliegschaamte op bedevaartvakantie naar Qatr.
  Wat gaat de gemeente dan doen?

  Intussen eerst maar eens afwachten of tietenman nog terugkomt want ze er hebben hele stricte antieke moraalregels welke die man niet helemaal begrijpt.

 2. Baliekluiver

  Ik voorspel dat we een hoop schermen gaan zien. Het moreel besef van het voetbalvolk en de horeca beperkt zich altijd tot het volgende glas bier. En bovendien is de horeca per definitie zielig en komen ze altijd een hoop tekort dus moeten ze nu wel dik gaan verdienen aan zo’n fout WK, da’s logisch!

 3. Chef Plongeur

  Wát een hoop pleurigregeltjes voor een simpel tv-scherm… die beleidsmakers moeten onderhand zichzèlf toch gaan uitlachen??!!! Waar slààt dat op zeg…. jéémig!!!!!

 4. Scherpschutter

  Het is toch ook te geschift voor woorden ook…Toestemming aan een gemeente vragen om een TV te ‘mogen’ neerzetten?! LOL.

  Ik dacht het niet. Dat bepaal ik zelf wel. Ambtenaren zijn er om burgers nederig te dienen. Niet andersom….

 5. Sjaak

  @ssje toch… als er zonder regels straks een scherm op een fan valt is de wereld voor @ss te klein en moet de gemeente bloeden… nogal wiedes dat er regels zijn.

 6. Geenstijl@Utrecht

  Je merkt dat dit niet om een elitair feestje gaat,dan zijn er ineens meer regels om aan te voldoen.

 7. Bill

  Als de gemeente al geen trotsmakend 900-jarig feest voor de stad kan maken zal dit ook wel teveel zijn voor de creatievelingen op het stadskantoor. Het dorpse brevet van onvermogen wordt wederom tentoongespreid.

 8. Noot

  @baliekluiver
  Het moreel besef van al het volk en de horeca beperkt zich. Lekker op vakantie naar Turkije of Kroatië, pronken met weer een bezoek aan Dubai, vooral veel spullen uit China kopen (de action zou anders niet bestaan) en ga zo maar door.
  Het meten met 2 maten zou punt van discussie moeten zijn

 9. Moniek

  In Stadskanaal mag je vast wel een TV in je achtertuin neerzetten.

 10. Scherpschutter

  @Sjaak

  Vergunning of geen vergunning; ook een vallende TV trekt zich er bar weinig van aan.

  Man man man.

 11. 1nulachter

  In het donkere herfstweer op een tochtig plein voetbal kijken lijkt me echt knut.

 12. Nina

  We sturen de sporters naar Qatar en gaan daarna politiek correct de festiviteiten afblazen. Stel dat Nederland wint. Wat dan?

  Regeren is vooruitzien, maar daar heeft besturend Nederland geen kaas van gegeten.

 13. Moniek

  @Nina
  Onze overheid had natuurlijk al veel en veel eerder politiek correct moeten handelen en meteen de corrupte “verkiezing” van Qatar moeten afkeuren. De voetbalorganisatie in Nederland had zich moeten losmaken van de omgekochte internationale voetbalorganisatie. De spelers hadden gezamenlijk of individueel kunnen beslissen daar niet te willen spelen. Ik ga niet kijken en gooi de sportbijlage van de krant ongelezen weg. Als “we” winnen, zijn de rapen gaar. Moet de koning zich ook nog naar Qatar laten sturen en bier (nou ja) drinken met het staatshoofd.

 14. passalacqua

  @scherpschutter
  niemand weerhoudt u om in t bruisende stadskanaal een tv buiten neer te zetten, ik denk dat de aanloop net zo groot is als u m binnen laat staan, namelijk enkel uw eigen eenzame eigen ik lol

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).