Gemeente Utrecht schaft de vuilniszak en kliko af: restvuil zelf wegbrengen | De Utrechtse Internet Courant Gemeente Utrecht schaft de vuilniszak en kliko af: restvuil zelf wegbrengen | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente Utrecht schaft de vuilniszak en kliko af: restvuil zelf wegbrengen

Gemeente Utrecht schaft de vuilniszak en kliko af: restvuil zelf wegbrengen
De gemeente Utrecht stopt met het ophalen van vuilniszaken en kliko’s met restvuil. De komende drie jaar moeten de zwarte zakken en de kliko’s uit het straatbeeld verdwijnen. Het restafval gaat ondergronds en laagbouwwoningen krijgen kliko’s voor papier, gft en plastic.

De gemeente Utrecht stopt met het ophalen van vuilniszaken en kliko’s met restvuil. De komende drie jaar moeten de zwarte zakken en de kliko’s uit het straatbeeld verdwijnen. Het restafval gaat ondergronds en laagbouwwoningen krijgen kliko’s voor papier, gft en plastic.

Op dit moment wordt het afval in Utrecht verzameld via containers, kliko’s en vuilniszakken. De gemeente wil een volledig andere inzamelmethode gaan introduceren: Het Nieuwe Inzamelen. Doel is om het afval beter te gaan scheiden. Bewoners in Utrecht die een tuin of een achterom hebben en gebruik maken van een kliko krijgen er meer kliko’s bij: 1 voor plastic, 1 voor gft en 1 voor papier en karton. De kliko voor restafval komt dan wel te verdwijnen. Het restafval moet naar een algemene ondergrondse container worden gebracht. In Lunetten liep een proef met deze manier van werken en uit een steekproef zou blijken dat veel bewoners tevreden waren.

Utrechters die gebruik maken van vuilniszakken zullen in de toekomst de zakken ook zelf moeten wegbrengen naar een container. Vuilniszakken en kliko’s voor restafval op de stoep behoren daarmee tot het verleden. Het Nieuwe Inzamelen wordt geleidelijk uitgebreid over de hele stad. Naar verwachting is dit eind 2018 gereed.

Een voorlichtingsfilmpje van de gemeente:

Gekoppelde berichten

55 Reacties

Reageren
  1. Thijs

    Uitstekend plan, wij hebben al jaren een ondergrondse container voor restafval in de straat en dat werkt prima. Je kunt gelijk van je vuilnis af op het moment dat het jou uitkomt.

  2. Pipo

    Wat een belachelijk idee. Wie bedenkt zoiets…… Risico is dat alles weer ergens gedumpt gaat worden en voor de ouderen zelfstandig wonende mensen niet te uitvoerbaar.

  3. Kurt Westerman

    What… the.. fuck…?

    Welke idioot heeft dit in godsnaam bedacht?

  4. Anja

    Prima idee! Goed plan maar wordt er ook aan de mensen die niet in staat zijn om met vuiniszakken te sjouwen gedacht? Mijn aanname is dat er niet om de 100 meter een plaats is waar je de vuiniszakken naar toe kan brengen. Ook nu zie je overal vuilniszakken staan waar ze niet horen theorie een prima idee maar in de praktijk vrees ik het ergste.

  5. donald

    Gaat de jaarlijkse belasting hiervoor dan ook omlaag?Vuilniswagen en -man hoeven dan ook niet meer betaald te worden

  6. WP

    @donald, lezen is een vak…. er gaat 1 container weg en er komen er 2 bij: 3 containers straks dus.

    @Pipo: Voor wie geen containers heeft is dit juist een voordeel. Deze mensen zijn vaak klein bewoond en kunnen dus zelf bepalen wanneer ze de zak weggooien: geen stinkende zakken meer in huis/tuin/balkon dus! En voor de ouderen is er vast wel een aardige buurman die die zak weggooit. Deed ik vroeger ook toen we nog in een appartement woonden. Voordat de containers er waren moesten die zelfde ouderen ook hun zak naar buiten brengen overigens!

    @Kurt, goh joh, wat een goede reactie zeg…. Ik gok zomaar dat je niet aan afvalscheiden doet überhaupt…

    Ik ben overigens blij met die papier container. Ik sjouwde me altijd wezenloos naar de ondergrondse papiercontainer… En dat is echt ver lopen….

  7. t

    fijn wanneer je geen auto hebt en niet veel mag tillen..

  8. Kurt Westerman

    Dus én een extra kliko in mijn tuin én extra lopen naar dat ondergrondse afvalpunt… Ergens staat het belang van de burger weer eens niet voorop bij de Gemeente Utrecht. Niet verrassend natuurlijk, maar toch…

    Vooral inwoners van het oude centrum houden zo meer kliko dan tuin over.

    Ik wil best afval scheiden maar als ik daarvoor a) tuin moet inleveren en b) extra moet gaan lopen naar een ondergrondse container dan is bij mij de lol er snel vanaf.

  9. @Kurt

    Bewoners van de oude binnenstad werken met vuilniszakken, niet met kliko’s.

    Eerst checken voor je gaat schreeuwen zou een boel onzinreacties zoals de mijne overbodig maken, waardoor je wellicht nog eens een serieuze uitwisseling van meningen krijgt!

  10. WP

    @Kurt,

    Ik heb ook nog in het oude centrum gewoond en kan me niet herinneren dat we daar containers hadden…. Daar zijn dus zakken. Ik denk dat ze ze daar ook zullen blijven ophalen, daar er geen plaats is voor containers. Overigens worden in het centrum de zakken zelfs 2 keer per week opgehaald.
    De containers in de rest van de stad zullen niet heel ver weg geplaatst worden lijkt me, dat was iig bij ons appartement zo (ca 40 meter lopen)

    @t voor 50 meter lopen heb je geen auto nodig… En dan vraag je toch aan de buren of ze je zakken willen wegbrengen.

  11. Hannes Vuilnismannes

    Misschien is het goed als mensen wat vaker zelf met hun vuilnis moeten sjouwen, in plaats van meteen vanuit hun luie stoel (of vanaf kantoor) te gaan zeiken als hun gemakzuchtige American-style leventje wordt aangetast.

    We produceren een achterlijke hoeveelheid vuilnis met z’n allen, zijn ons daar vrijwel niet bewust van geloof ik, maar willen wel dat we het op straat kunnen sodemieteren en dat het een uurtje later allemaal schoon is.

  12. Kurt Westerman

    Dus én een extra kliko in mijn tuin én extra lopen naar dat ondergrondse afvalpunt… Ergens staat het belang van de burger weer eens niet voorop bij de Gemeente Utrecht. Niet verrassend natuurlijk, maar toch…

    Vooral inwoners van oudere wijken met kleine tuinen houden zo meer kliko dan tuin over.

    Ik wil best afval scheiden maar als ik daarvoor a) tuin moet inleveren en b) extra moet gaan lopen naar een ondergrondse container dan is bij mij de lol er snel vanaf.

  13. Kurt Westerman

    @Hannes Vuilnismannes

    We zullen ongetwijfeld teveel afval produceren maar is er bewijs dat meer kliko’s aan mensen uitdelen het produceren van afval tegengaat?

  14. Kurt Westerman

    Een aantal jaar geleden deden 16 Limburgse gemeentes een proef met nascheiden. Conclusie: dit levert 3 x meer op dan bronscheiding van plastic en ander verpakkingsafval. Dus 3 x meer milieuwinst. Volgens initiatiefnemer Jan Bormans, milieuwethouder van Gulpen-Wittem ligt de toekomst van het Limburgse afvalbeheer dan ook in nascheiding. Bormans: Nascheiding heeft tot dusver “helemaal geen reële kans gehad en dreigt nu van het toneel te verdwijnen.”

    Conclusie: de Gemeente Utrecht loopt weer eens hopeloos achter en komt ook nog eens met inefficiënte “oplossingen”

  15. Alex

    De kop boven dit artikel is misleidend; de kliko wordt helemaal niet afgeschaft. Er komt er zelfs één bij!
    Leuk als je je beide kliko’s netjes hebt weggewerkt in je tuin. Waar moet je met die derde heen?
    En is achteraf scheiden niet efficiënter en goedkoper?

  16. Kurt Westerman

    @Alex

    Achteraf scheiden is én goedkoper én levert veel meer op.

    Genoeg reden dus voor de falers van de Gemeente Utrecht om het niet te doen en burgertje te gaan pesten.

  17. Hannes Vuilnismannes

    Ten eerste zit je dan weer met iedereen die zit te zeiken omdat het te duur is. Iemand zal dat scheiden toch moeten doen, als wij het vertikken met z’n allen (die inefficientie zal toch vooral komen doordat mensen dat hele bronscheiden kan verrekken).

    Ten tweede lijkt me één uitspraak van een stel Limburgers niet echt een aanleiding om te roepen dat Utrecht met een ander idee ‘hopeloos achterloopt’ 😉 Zonder dollen, Amsterdam werkt met dit systeem en het is ideaal om altijd je vuilnis weg te kunnen brengen als je ‘n vuilnisbak vol hebt. Bijvoorbeeld als je naar je werk gaat, of boodschappen gaat doen.

  18. Kurt Westerman

    Alsof Amsterdam de heilige graal in handen heeft. Nascheiden werkt gewoon beter. Ik kan nu ook altijd mijn vuilniszak weggooien; in de kliko in mijn tuin. Dit zit namelijk nooit vol. Soms gaan er wel eens 2 of 3 weken voorbij voor ik dat ding aan de straat zit.

    Maar nee, er moet een kliko bij! En ik moet naar het afvalpunt gaan lopen! Bedankt Gemeente Utrecht!

  19. Tiny

    jahoor, een stel opgefokte werklozen heeft weer een reden gevonden om lekker te klagen

  20. Alex

    @Kurt: Inderdaad. Dat onderzoek staat mij ook nog bij; en het positieve resultaat. Nooit meer iets van gehoord. Bij het vooraf scheiden zal je ook nog achteraf moeten scheiden, want 100% resultaat is een utopie. En meer kliko’s = meer afval.
    3 kliko’s buiten betekent ook 3 afvalemmers in het keukenkastje, waarin er precies 2 passen. De burger wordt onnodig met problemen en kosten opgezadeld.

  21. Lodewijk

    Goed idee dit! Bij ons in de woonwagen werkt t ook al jaren goed. Die zwakzinnigen hierboven in de comments kunnen het ook niet helpen dat ze t niet snappen.

  22. Dirk van Rockanje Kasteijding Veenstra

    Hoi Duicjes, het was wellicht handig geweest als de journalist in kwestie ook had uitgezocht van wanneer en waar enzo. De gemeente heeft daar een handige site voor gemaakt met alle info: http://www.utrecht.nl/afval/het-nieuwe-inzamelen

  23. RT

    Op zich wel jammer dat er ineens 3 containers in je tuin staan en je verder moet lopen om je vuilniszak kwijt te kunnen. Aan de andere kant doe ik nu nauwelijks aan afvalscheiding (op karton na) dus wel een betere motivatie.

  24. Gerben

    Voordeel als je afval scheidt, kleinere en lichtere restafval zak. Ook neem ik aan voordeel voor de burgers, dat de afvalstoffenheffing niet verder gaat stijgen. !

  25. Erik

    Persoonlijk vind ik een centraal ondergronds inzamelpunt erg relaxt, maar doe dat dan voor alle bijzondere dingen (papier/plastic/glas/rest) en flikker op met nog een extra kliko..

    1 voor GFT en hooguit 1 voor rest, dat is mij genoeg.

  26. Ronald

    Waarom geen containers met gescheiden afval? Zou als flatbewoner ook wel nuttig zijn toch?

  27. Frank

    Dus

    1. Ouderen en mensen die slecht ter been zijn mogen nu -soms een pleuriseind- met hun vuilniszak moeten gaan slepen.
    2. Nog vaker zullen reparatiewagens de ondergrondse containers moeten repareren.
    3. Vuilniswagens gaan nu rondrijden voor containers die voor (veel minder dan) de helft gevuld zijn.
    4. Het straatbeeld wordt verder vervuild door evenveel of meer kliko’s maar in ieder geval meer ondergrondse containers.
    5. De ondergrondse containers zouden in de zomer wel eens onwaarschijnlijk kunnen gaan meuren voor mensen die er vlakbij wonen.

  28. Suus

    Honderden euro’s per jaar betaal ik, en dan moet ik ook nog ‘ns zelf m’n vuilniszakken naar een ondergrondse container gaan brengen..?!
    Overigens is het nu al een enorme teringzooi bij het inzamelpunt aan het Willem van Noortplein, dat gaat dus alleen maar erger worden…
    Iets in mij zegt dat dit een ordinaire bezuiniging is en niets met milieu te maken heeft

  29. Edwin

    Yeah right, restafval gaat ondergronds… Net als papier en glas zeker. Dan mag de gemeente de containers wel wat vaker legen dan nu het geval is. Er staat veel rommel náást de inzamelpunten omdat ze altijd vol zijn. Al 374 keer geklaagd bij gemeente, maar zonder resultaat.

  30. Jolanda

    Ja handig voor mensen met een beperking of spierziekte, ofzoiets kunnen die fijn in hun rolstoel of met rollator met hun vuilniszak op schoot naar de ondergrondse kliko rijden, die dan te hoog is of te laag ofzo, waardoor ze er niet bij kunnen om hun afval weg te gooien! Welke domkop bedenkt zoiets bij de gemeente Utrecht. Daar zitten toch mensen die nadenken en zouden moeten zorgdragen voor toegankelijkheid en meedoen naar vermogen voor mensen met een beperking. Daar is de gemeente toch voor? Voor mensen die het wat minder getroffen hebben in het leven… Dure programma’s en projectleiders die daar rondlopen, maar nadenken, dat kunnen ze dan weer niet…

  31. tbebor2110

    Het gaat helemaal niet om het straatbeeld dat is een bijzaak .
    De belangrijkste reden is dat er nu weer mensen ontslagen kunnen worden bij de gemeente want er hoeft voor het legen van de ondergrondse containers nu nog maar 1 persoon op de vrachtwagen aanwezig te zijn .
    en dan nog de belangrijkste reden , CONTROLE van de burgers , deze passen zijn huis gebonden zodat de gemeente precies kan zien hoe vaak en misschien ook nog wel hoeveel afval [[ deze afvalbakken hebben kantelende kleppen en er kan maar 1 zak tegelijk in dus bij meerdere zakken meerdere keren je pas gebruiken]] er per huishouden wordt weggegooid zodat ze daar weer je belasting op kunnen verhogen of een boete als je te veel afval hebt

  32. peter

    Na 30 jaar kwamen ze er ook ineens achter dat je glas gewoon door elkaar en niet schoongemaakt in de glasbak kunt gooien. Wedden dat ze daar over 30 jaar ook achter komen wat betreft huisvuil?
    Ik woon in een bovenwoning in de binnenstad zonder kliko. Ben benieuwd hoever ik niet lopen om één zakje weg te gooien.

  33. Otto

    Fijn plan, als tenminste dan ook de gemeentebelastingen omlaag gaan… Oh, dat dan weer niet…?!?!

  34. huibert

    Jongens, gaat eens een baan zoeken! Wat is dit voor gezeik over vuilnis? Mensen met een spierziekte worden erbij gehaald, alsof die nu vrolijk huppelend hun vuilnis naar buiten rollen en boodschappen doen bij de Dirk van den Broek! Die mensen hébben al hulp nodig, en dat zal dan niet anders worden (behalve dat die hulp dan op elk willekeurig moment het afval weg kan brengen, best handig)

    Dit quasi-sociale gezwam over ouderen en spierziektes is alleen een smoes voor mensen die prima ter been zijn, maar te fucking lui om afval te scheiden en om er 10 meter voor om te lopen. Blijkbaar hebben ze ook geen baan of andere bezigheden, want het hele idee van het huis uit gaan (en dan en passant een zakje vuilnis meenemen) schiet ze al volledig in het verkeerde keelgat.

    Bah

  35. peter

    Wat een reacties uit de onderbuik hier allemaal. In Lunetten werkt dit afvalsysteem echt uitstekend en vrijwel iedereen is er tevreden mee! Dat je een “pleuriseind” zou moeten lopen met je vuilniszak is flauwekul. Het is echt geen enkele moeite even naar de hoek van de straat te lopen, of komen we soms nooit meer buiten? Wat de ouderen betreft, die niet kunnen sjouwen: moeten ouderen geen boodschappen doen dan? Dan lopen ze ook te sjouwen. En als ze dat niet kunnen, dan kan degene die de boodschappen voor hen doet het afval toch wegbrengen?

  36. Gerda

    Het grote voordeel is dat je je restafval in kleine, ook voor ouderen hanteerbare zakken kan bewaren en direct wegbrengen als deze vol is. Als senior vind ik het een uitkomst, nooit meer sjouwen met zwaar afval. Een zakje met plastic elke paar dagen is ook niet zwaar om mee te nemen. Alleen het glas en het papier dan nog maar ook dat is, als je het elke twee dagen wegbrengt geen probleem. En je hebt gelijk je dagelijkse wandeling als het afvalpunt wat verder weg is.

  37. EN

    O O O , wat houden we weer rekening met iedereen NOT! Het is dat ik het nu weer kan, mijn vuilnis buiten zetten (ging niet ivm ziekte) Nou dat lukt nu wel weer. Blij dat ik inmiddels ook weer een auto heb…kan ik hem als vuilniswagen gaan gebruiken. Zonder auto- voor mij onmogelijk om vuilnis op de daarvoor bestemde plek te brengen.DAN , het volgende…plopt je plasticverzameling uit de kast, gebeurt al snel, want klein behuisd (wie niet…die mag z’n mond houden) Dus maar eens wegbrengen…Mag je je zak niet dumpen want de boel is ALWEER vol en je riskeert een boete! (ja hallo?!)Op naar het volgende vuilnispark…waar?? (dank god dat ik een auto heb!) Oja! gevonden! zes kilometer verderop…he verdomme! ook VOL! nou dan riskeer ik die boete maar! Mooie is dan weer wel: dat gaat een hoop geld schelen elke maand voor de gemeentelijke reinigingsbelasting!! (daar ga ik immers vanuit zodra die dienst niet meer geleverd wordt!) Beter…Ik krijg vast een vergoeding voor alle reiskosten die ik moet gaan maken elke week! (nee natuurlijk niet, be real) Kortom: WAT een BOUTPLAN! Dat wordt “Utrecht: smerig hart van Nederland”.

  38. @klachten

    reactie op de aangekaartte problemen:

    @Bronscheiden is achterhaald, nascheiding is beter: heeft iemand een bron die de kosten en baten vergelijkt? klinkt wel als een redelijk bezwaar.

    @”mensen die slecht ter been zijn kunnen hun vuilnis niet meer kwijt omdat ze te ver moeten sjouwen”: als je afval scheidt is het restafval nog maar heel weinig, en niemand verplicht je om het restafval in grote zakken weg te brengen: je kan ook een kleine zakje gebruiken, zodat het niet zwaar is om te tillen. De containers worden goed toegankelijk gemaakt voor iedereen. Als je echt niet meer uit huis kan zonder hulp, zal je mensen in je omgeving hebben die je kunnen helpen.

    @”ik hou minder tuin over doordat ik een extra minicontainer krijg”: Op de website van de gemeente staat: “u bent niet verplicht om alle 3 de minicontainers te accepteren. U kunt er ook voor kiezen om uw papier en plastic zelf weg te blijven brengen naar een ondergrondse container bij u in de buurt, of naar het afvalscheidingstation”. Net als nu, dus – je hoeft de klikos niet te gebruiken als je dat niet wil, het is slechts een mogelijkheid.
    Een andere mogelijkheid is dat je voor GFT, plastic en/of papier een kleinere bak aanvraagt bij de gemeente – dat kan gewoon.

    @”de ondergrondse containers worden niet vaak genoeg geleegd”: zodra deze nieuwe methode is ingevoerd worden de ondergrondse containers gewoon elke week geleegd, het afval wordt dus net zo vaak opgehaald als nu het geval is.

    Als je denkt dat het nieuwe inzamelen een bepaald probleem opleverd, check dan even deze pagina waar je kan lezen of de gemeente daar rekening mee houd: http://www.utrecht.nl/afval/het-nieuwe-inzamelen/veelgestelde-vragen/

  39. Hans Gorissen

    Duit vindt wethouder Jansen van Het Nieuwe Inzamelen:

    http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2012/06/04/het-nieuwe-inzamelen/

  40. Louise

    Hier in Vleuterweide hebben de bewoners van begin af aan al hun afval zelf weg moeten brengen naar ondergrondse afvalcontainers. Voor het gft is later een bruine rolcontainer gekomen (op vrijwillige basis), maar die moet je zelf naar de opstelplaats bij de ondergrondse containers rijden. Ik breng zelf al mijn afval weg op de fiets, omdat 100 m (voor o.a. restafval) en 500 m (voor glas en plastic) te ver is om te lopen. Om het ontstaan van afval zoveel mogelijk te beperken, heb ik voor het gft een compostmolen aangeschaft die in de tuin staat en zodat ik nooit meer gft weg hoef te brengen, mijn papieren krantenabonnement omgezet in een digitaal en een Nee-Ja-sticker op de deur geplakt. Ik breng 1x per week het gescheiden afval weg (papier, glas en plastic) en restafval heb ik daardoor bijna niet meer. Bij de papiercontainer moeten mensen wel vaak worstelen om dozen door de daarvoor te kleine klep te proppen, had dat niet handiger gekund?

    Maar ik zou heel graag willen ruilen met de mensen die containers krijgen waarmee het gescheiden afval aan huis wordt opgehaald. Dat bespaart een heel gesleep naar verschillende lokaties en is ook nog te doen als je ziek of oud bent of als het heel slecht weer is…..

    En ik vermoed dat er nog steeds veel mensen zijn die afvalscheiding te veel gedoe vinden en nog steeds alles in dezelfde grijze zak kieperen…..

  41. Gideon

    Let maar op, straks betaal je per kilo en per zak ( zie de foto met het pasje)
    Ik voorspel dat dit niet in de binnenstad van Utrecht ingevoerd wordt, waar laten ze al die ondergrondse containers.
    Bovendien, een gemiddelde horecaonderneming heeft zoveel afval dat zo’n container binnen een paar dagen vol zit.

  42. Robb

    Je krijgt maar 1 pasje per huishouden. En raak je het pasje kwijt of gaat ie kapot dan kan je een nieuwe aanvragen. Kost je wel een week en 20 euro! Dat zeggen ze er niet bij he?
    Ook worden er gigantische gaten gegraven waar ze de opslag maken. Gaat meestal ten koste van parkeerplekken.
    En nog een feitje: als het flink vriest dan zijn de ijzeren knoppen bevroren zodat het systeem niet werkt.
    Top systeem hoor!

  43. @ @klachten

    Ze containers worden gewoon een keer per week geleegd. Juist ja, en dat is dus te weinig. Ga eens kijken op het w van noordplein wat een rommel. Iedereen keilt zijn afval gewoon in de buurt van de containers want die zitten altijd vol

  44. afvallige

    Afvalpasje kwijt of kapot, nieuwe kost € 10,-
    Meld het als container vol zit en/of zakken ernaast:

    http://www.utrecht.nl/melding

  45. @afvallige

    @afvallige: hahahahahahaha.
    Bel jij ff op zaterdagochtend de gemeente dan?
    Ik heb enige tijd geleden op een woensdag de gemeente gebeld, zou worden opgelost. Zaterdags was ie nog steeds niet geleegd. Dream on afvallige!!

  46. Mikel

    En vergeet niet dat door deze plannen 900 vuilnismannen hun baan kwijtraken.

  47. Peter

    Er zijn nog steeds te weinig ondergrondse containers, althans ik weet er geen bij mij op loopafstand. Degene die er zijn, zijn voor glas papier en plastic, en zitten altijd vol, maar daar komen dus bakken voor.

    Ik ga niet met een stinkende zak ik de auto zitten om het weg te brengen, Het restafval zal dan ook gewoon tactisch in de bakken van het plastic, papier en gft worden weggemoffeld ben ik bang, uiteraard met een laagje van het juiste afval bovenop zodat het niet opvalt.

  48. Joost

    Restafval is voor een belangrijk deel een restant van je boodschappen. Echt veel kan dit dus niet meer zijn. Neem gewoon elke keer als je boodschappen doet een *kleine* zak restafval mee. Wat een zeurpieten die bang zijn dat ze zich hier een breuk aan sjouwen…

  49. Thomas

    ” In Lunetten liep een proef met deze manier van werken en uit een steekproef zou blijken dat veel bewoners tevreden waren.”

    Toch staan er sinds donderdagavond al weer vuilniszakken op straat naast de ondergrondse containers, dinsdag/woensdag worden ze pas weer geleegd. Dit is al het geval sinds de staking begin dit jaar het wekelijkse beeld. De periode daarvoor waren we zeer tevreden inderdaad.

  50. Jeroen

    Waar gaan die ondergrondse containers staan dan? En als je geen achterom hebt of maar een kleine tuin? Lunetten is leuk en aardig maar niet erg representatief voor heel de stad, zeker niet voor de oude wijken.

  51. Sjakie

    Ook wethouder Jansen bleek vroeger, toen hij nog in de Tweede Kamer zat, fel tegen te zijn: http://www.duic.nl/nieuws/ophef-over-verdwijnen-vuilniszakken-en-klikos-wethouder-jansen-was-ooit-fel-tegen/

  52. Frank

    een nobel streven maar ook zo onuitvoerbaar!
    We zijn natuurlijk voor een deel verlost van de dagen rondslingerende kliko’s van mensen die hem ” vergeten ” zijn. Heel bijzonder is dat trouwens. Op de ophaaldag de kliko aan de straat zetten vergeten ze nooit!
    Dat even ter zijde. Het centraal aanbieden van vuil geeft volop mogelijkheden om andere zaken als meubilair en te grote verpakkingen naast de container te plaatsen en dit worden verzamelpunten van ellende.
    Een eye-opener zou een bezoekje aan bijv. Amsterdam-Zuid Oost zijn waar ze op deze manier het afval ophalen.
    Bezint eer ge begint!

  53. eline

    mogen wij mischien naar jullie toe komen wij komen van een basisschool

  54. K.H.

    Het werkt perfect, wij hebben al 1,5 jaar een ondergrondse container voor restafval in de straat en zijn erg blij mee. Je kunt gelijk van je vuilnis af op het moment dat het jou uitkomt en de lelijke grijze kliko is je tuin uit, voor ons een win/win situatie.

  55. AnnieH

    Binnenkort verhuizen wij naar Utrecht waar er ook een ondergrondse container is. Eem normale vuilniszak gebruik ik al niet meer, wel een vuilniszak voor in de kliko https://www.huchem.nl/vuilniszakken/ Zijn er meer mensen die tevreden over dit systeem zijn?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).