Gemeente Utrecht sluit asielzoekerscentrum Einsteindreef ondanks verzoek COA - De Utrechtse Internet Courant Gemeente Utrecht sluit asielzoekerscentrum Einsteindreef ondanks verzoek COA - De Utrechtse Internet Courant

Gemeente Utrecht sluit asielzoekerscentrum Einsteindreef ondanks verzoek COA

Gemeente Utrecht sluit asielzoekerscentrum Einsteindreef ondanks verzoek COA
Het pand voor de opvang van vluchtelingen aan de Einsteindreef
De gemeente Utrecht heeft een verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) afgewezen om de locatie Einsteindreef na 1 november 2018 een jaar langer open te houden.

De gemeente Utrecht heeft een verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) afgewezen om de locatie Einsteindreef na 1 november 2018 een jaar langer open te houden.

Het huurcontract van het COA liep af, maar er waren op korte termijn extra opvangplaatsen nodig. Er is vertraging in procedures bij de IND (Immigratie- en Naturalisatie Dienst), de uitstroom van statushouders uit het AZC en een hogere instroom van asielzoekers.

De gemeente wees het verzoek echter af, omdat ‘het internationale asiel- en migratiedebat gebaat is bij een betrouwbare en geloofwaardige overheid en partnerschap’. Het college in Utrecht wil niet terugkomen op eerder gemaakte afspraken. Er is altijd gecommuniceerd dat de einddatum 1 november 2018 zou zijn.

4 Reacties

Reageren
 1. Luuk Upuuk

  Dus nu moet het COA weer ergens de gemoederen in een kleine gemeenschap overhoop gaan halen omdat de gemeente Utrecht zonodig een punt moet maken.

 2. Wim

  Waarom deze kapitaal vetnietiging ,gemeente stel de vraag aan dr omgeving of zij er geen bezwaar tegen hebben van verlenging.

 3. R

  Dus een volledig ingerichte lokatie met alles er op en er aan moet dicht, waarna we elders in Utrecht een locatie hélemaal gaan verbouwen? Tja zo kennen we de Utrechtse – gooi maar over de balk – politiek weer.

  @bee: dus je hebt liever hogere lokale lasten dan dat een willekeurig groepje mensen niet snel genoeg weer terug worden gestuurd? Misschien was het je niet opgevallen, maar vele duizenden Syriers zijn weer terug naar huis gegaan om hun land op te bouwen. Mede daarom zijn een boel opvanglocaties gesloten.

 4. Arjan Verhoeven

  @R
  “vele duizenden Syriers zijn weer terug naar huis”

  Waar haal je dat vandaan? Dat zijn er legaal enkele tientallen, en illegaal (want behoud van verblijfstatus in Nederland) een paar honderd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).