Gemeente Utrecht verwijderde 715 fietsen om ruimte te maken voor Vuelta Gemeente Utrecht verwijderde 715 fietsen om ruimte te maken voor Vuelta

Gemeente Utrecht verwijderde 715 fietsen om ruimte te maken voor Vuelta

Gemeente Utrecht verwijderde 715 fietsen om ruimte te maken voor Vuelta
Archieffoto Moreelsehoek
De gemeente Utrecht heeft 715 fietsen verwijderd in het centrum om ruimte te maken voor de Vuelta. Het weghalen van de rijwielen gebeurde van 15 tot en met 19 augustus.

De gemeente Utrecht heeft 715 fietsen verwijderd in het centrum om ruimte te maken voor de Vuelta. Het weghalen van de rijwielen gebeurde van 15 tot en met 19 augustus.

Er was voor gewaarschuwd, maar dat had niet iedereen meegekregen; alle fietsen die nog op het Jaarbeursplein, Hollandse Toren en Moreelsehoek stonden zouden vanaf  15 augustus weggehaald worden. De fietsen moesten weg om het Vuelta-evenement mogelijk te maken.

Er werden 304 fietsen weggehaald van het Jaarbeursplein, 200 stuks verwijderd uit de Hollandsetoren en 211 rijwielen zijn weggesleept vanaf de Moreelsehoek. Weggehaalde fietsen zijn naar Fietspunt BV aan de Koningin Wilhelminalaan 2A gebracht. Daar kunnen eigenaren hun fiets weer gratis ophalen, dat kan wel alleen na het maken van een afspraak.

23 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Als de gemeente dat nou eens dagelijks zou doen zou de stad een stuk beter toegankelijk worden voor voetgangers, mensen met een beperking en anderen. Om nog maar te zijgen van de visuele vervuiling en overlast die de overal lukraak neergesmeten fietswrakken veroorzaken. Gewoon 5000 per week afvoeren en in de persmachine. Buitengewoon goed qua opvoeding van het tot op het bot verwende en gepamperde asociale fietsterreur-volk.

 2. Ooginaller

  Hmz. Als dat het gevolg is,, kunnen we voortaan niet elke drie maanden zo’n ronde organiseren? Ruimt lekker op.

 3. Massegast

  Graag dit tempo vasthouden. De Vuelta is een goede reden, maar de passant – soms oud en/of gehandicapt – is dat ook. Beste Gemeente, dat is – mocht u dat vergeten zijn – uw doelgroep. En verder: zoals heel Utrecht weet zijn veel fietsers te gemakzuchtig om de fiets in één van de prachtige stallingen te zetten.

 4. Wim

  Prima , elke week doen voor verkeerd geplaatste fietsen

 5. Utrechtvoorutrecht

  En verkeerd geplaatste auto’s! Elke week worden twee auto’s weggesleept voor de opbouw van de lapjesmarkt. In de pers ermee!

 6. Wendy

  Nu ook nog de te hard rijdende en fout geparkeerde auto’s aanpakken.

 7. René

  @JdV: aan uw wijze van redeneren en uw taalgebruik te lezen, kunt u zelf ook nog wel wat opvoeding gebruiken. En over visuele (en andere) vervuiling gesproken, wat dacht u van de overal lukraak geparkeerde auto’s?

 8. JdV

  @rene: onzin verkopen is uw sterke punt lijkt me. Lukraak geparkeerde auto’s? Lachwekkend. Auto’s staan in daarvoor bestemde parkeervakken en betalen daarvoor veel geld. Verkeerd geparkeerde auto’s worden bekeurd en weggesleept zoals utrechtvoorutrecht al zegt. Logisch dat dit dan ook van toepassing is op fietsen. Auto’s staan in tegenstelling tot fietsen niet midden op de stoep, 3 dik voor een winkel of massaal neergesmeten tegen een gevel. Uw opvoeding en beoordelingsvermogen kan nog behoorlijk wat verbetering gebruiken.

 9. Ooginaller

  @René: sluit het een het ander uit dan? Wat mij betreft beide doen. En wedden dat na een maand streng handhaven beide problemen zijn verholpen?

 10. Wim

  Ach de auto haters moeten ook weer hun asje doen.Het zijn de fietsen die in de weg staan .

 11. Len

  Of lukraak geparkeerde reacties

 12. Aniwe

  Dat moeten ze vaker doen!

 13. LOESJE P.

  Hahaha, fietsen weggehaald vanwege……….FIETSERS!

 14. Herman

  Alles staat alweer vol…..

 15. Marko

  Kwam de Vuelta langs de Moreelsehoek, ik dacht het niet? Het is best wel triest dat dit als een eenmalige actie blijkbaar wel kan, dus zodra Utrecht het decor is voor Spaanse TV ploegen. Het grootste deel van 2022 staat dat hele gebied vol met gemakzuchtig neergekwakte fietsen, vlak voor de grootste stalling van NL. Voor een voetganger is er geen doorkomen aan door de chaotische fietsenzee richting stationsplein, om over mindervaliden maar niet te spreken. Nog storender zijn trouwens de auto’s die denken dat dit hele ‘plein’ een parkeerterrein is, om mensen af te zetten of op te halen die blijkbaar niet kunnen lopen. Gelukkig wordt deze locatie in de komende maanden opgeknapt maar ik hoop wel dat dan iets duidelijker wordt wat waar wel en niet mag, en dat er ook eindelijk eens gehandhaafd wordt!

 16. leendert

  Mijn vraag is: ‘waarom alleen bij de Vuealta”? Doe dit dagelijks maar in aangepaste vorm. Verzamel de fietsen in een container en stuur ze naar een land waar we de bevolking er een plezier mee doen.

 17. Lombokker

  Kan de Vuelta volgend jaar over de Kanaalstraat, Damstraat rijden? Kan niet wachten op een grote change!

 18. Koel Hoofd

  @JdV @Wendy @René
  Ik weet niet in wat voor wijk jullie wonen, maar het Utrecht wat ik ken staan auto’s in de parkeervakken want dat niet doen kost €100 en de gemeente is heel fanatiek in het automobilisten de stad uit pesten door ze als crimineel met de ‘pluk ze wet’ te behandelen.

  Maar je kan niet normaal door Utrecht lopen zonder je nek te breken over fout geparkeerde fietsen op de stoep. In de Verkeerswet staat toch heel duidelijk dat je dit een boete oplevert, maar omdat daar amper op wordt gehandhaafd hebben fietsers er totaal maling aan. Fietsers weten niet eens dat het niet mag want het is geen onderdeel van verkeersles op de basisschool en bij het rijexamen gaat het om verkeersregels voor de auto. Daarom weten die automobilisten weer wel dat foutparkeren niet mag en boete oplevert, en anders weten ze dat onmiddellijk na de eerste argeloze overtreding. De gemeente is namelijk heel erg fanatiek met auto’s bekeuren want auto’s de stad uit door automobilisten kaal te plukken is al paar decennia het officiële beleid.

  Tijd om fietsen een kenteken gekoppeld aan eigenaar te geven, paar boa’s met handscan laten controleren. Dan is de gemeente is binnen een jaar uit de schulden met die 300.000 ontspoorde fietsers in Utrecht.

 19. BdV

  Ja ja, er staat, ligt en loopt van alles in de weg. Mensen, dieren, bomen, plantenbakken, gebouwen, reclame- en andere borden, vuilniszakken, snelwegen, verouderde software, gedachten, ziektes, etc. Aanpakken zal wel wat tijd en geld kosten.

 20. Fietsmeneer

  Hier in de wijk staan al jaren fietsen die al jaren een blauw labeltje krijgen van de gemeente, die er vervolgens afgehaald worden waardoor ze er nog jaren zullen staan. Lekker effectief.

 21. Peter van Zoest

  Even waren er na de opruimactie geen fietsen te bekennen op de Moreelsehoek, maar nu begint het hele pleintje weer te lopen. Er staan ook geen verbodsbordjes en dan is het natuurlijk vrij spel, zoals op talloze plekken in de binnenstad waar het een fietsenchaos is. Pappen en nathouden met labels biedt geen soelaas. Gewoon verwijderen die handel.

 22. Bert

  Gemeente pak dit eens serieus op!! Jammer dat er een wielerronde voor nodig is. Maar volgens mijn bescheiden mening, is het grootste probleem dat de fietsen van studenten op de straten blijven staan nadat de studie is afgerond. Het kost ze te veel moeite om de fiets mee terug te nemen naar pappie en mammie.

 23. JdV

  @Koelhoofd: Klopt, ik ben het helemaal met je eens. Rene weet niet waar hij/zij/x het over heeft. Vandaar ook mijn commentaar : Lukraak geparkeerde auto’s? Lachwekkend. Auto’s staan in daarvoor bestemde parkeervakken en betalen daarvoor veel geld. Verkeerd geparkeerde auto’s worden bekeurd en weggesleept zoals utrechtvoorutrecht al zegt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).