Gemeente Utrecht voert coronapolsbandjes voor Utrechtse horecabezoekers in Gemeente Utrecht voert coronapolsbandjes voor Utrechtse horecabezoekers in

Gemeente Utrecht voert coronapolsbandjes voor Utrechtse horecabezoekers in

Gemeente Utrecht voert coronapolsbandjes voor Utrechtse horecabezoekers in
Horecazaken in de binnenstad van Utrecht zijn binnenkort te bezoeken met het coronapolsbandje. De gemeente gaat de bandjes, die naast een QR-code ook toegang verlenen tot de horeca, vanaf 7 oktober uitdelen.

Horecazaken in de binnenstad van Utrecht zijn binnenkort te bezoeken met het coronapolsbandje. De gemeente gaat de bandjes, die naast een QR-code ook toegang verlenen tot de horeca, vanaf 7 oktober uitdelen.

De coronapolsbandjes zijn op donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 23.00 uur op drie centrale plekken in de binnenstad te verkrijgen. De drie plekken zijn: de Neude, Lucasbolwerk en het Ledig Erf. Hier kunnen mensen een polsbandje afhalen. Daarvoor moeten ze een coronatoegangsbewijs en een geldig ID-bewijs laten zien. De coronapolsbandjes gelden alleen voor horeca binnen de stadsbuitengracht.

De maatregel is bedoeld om het horecapersoneel te ontlasten. Op deze manier hoeven zij minder QR-codes te scannen bij de ingang van de horeca. Ook is het de bedoeling dat de coronapolsbandjes de doorstroom bij de ingang van horecazaken vergroot. Lange rijen en drukte moeten zo worden voorkomen.

Extra last

De eerste verantwoordelijkheid voor de controle op het coronatoegangsbewijs ligt nog steeds bij de horeca en evenementenorganisatoren. De QR-codes aan de deur blijven ook de standaard. De uitgifte van de coronapolsbandjes is alleen een manier om de extra last voor de ondernemers te verlichten. 

De bandjes zijn maar geldig voor één specifieke dag. Daarom worden ze verspreid met verschillende kleuren en teksten erop. De gemeente wil op deze manier het risico op misbruik of fraude zo klein mogelijk houden. Horecaondernemers krijgen op de dag zelf pas te horen welke kleur en tekst die dag gaan gelden.

15 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Wat gaaf! Wanneer wordt mijn social credit score toegevoegd?

  Leve de bevrijders van de Gemeente!

 2. Esrin W.

  Gewoon tijdens de piekdrukte naar binnen zoals altijd. Er is helemaal geen tijd om dit overal en altijd de controleren. We gaan het weer zién.

 3. Speak Up

  Lijkt me iets wat de horeca (als ze zichzelf verenigd krijgen, maar dat is aan henzelf) prima zelf kan regelen en niet iets waar de politiek zich mee zou moeten bemoeien. Weer tijd besteed aan vergaderen, wat ergens anders aan besteed had kunnen worden. Weer een stuk geschreven dat ook over echt iets, of iets echts had kunnen gaan.

  Er spelen wel wat belangrijkere zaken in Utrecht, Nederland of de wereld.

 4. Lombokker

  Dit is toch echt de omgekeerde wereld. Omdat 1,8 miljoen sneue figuren zich niet willen laten vaccineren, wordt de rest van de maatschappij in gijzeling genomen met dit hele QR-circus.

  Zelfs in de Middeleeuwen hadden ze dit beter voor elkaar. Mensen die een besmettingsgevaar vormden werden gewoon apart gehouden in pesthuizen en leprozenkolonies. Zodat de rest van de maatschappij gewoon door kon draaien.

 5. Erwin

  @speakup: zoals..?

 6. Jeroen

  Spaar ze allemaal!

 7. Moniek

  Achach, nóg nutteloos gecompliceerder gemaakt. Regelmatig mijn QR-code gebruikt en die is in een oogwenk gecontroleerd.

 8. millennial

  Fijn dit! Zo heb je verder geen last op de avond van enige maatregelen.

 9. wollie

  liever hier wat geld op stukslaan dan ondernemers aan het infuus blijven houden.

 10. Binnenstadbewoner

  Uitstekend initiatief!

 11. Drost

  Zo treurig, deze deug gemeente.

 12. Willow

  Snap niet waarom iemand tegen polsbandjes is. Fijner voor bezoekers en horeca zelf, en minder spreiding van covid.

 13. FrankP

  @willow, er zijn hier bij de Duic altijd reaguurders die overal tegen zijn én altijd wat te zeuren hebben over de gemeente. Gewoon zielepieten die niets beters te doen hebben. Ik vind die polsbandjes ook een prima idee.

 14. W.

  @Lombokker: Inderdaad fijn dat de rest van de maatschappij door kon draaien ten tijde van de builenpest dankzij de pesthuizen. Nouja, de helft van de maatschappij dan, want de andere helft van de Europese bevolking lag dankzij dat ‘griepje’ onder de zoden. Daar kan geen polsbandje tegenop.

 15. Pee

  Gevaccineerd of niet je kan nog steeds anderen besmetten.
  Denk je nu echt dat als iedereen gevaccineerd zal zijn dat ze die pas en qr code niet in stand houden?
  Er gaan nog veel meer dingen aan die pas en qr code gekoppeld worden ,kijken of iedereen dat dan nog zo’n goed idee vind.
  Zo niet dan is dat jammer want deze controle gekte is niet meer weg te krijgen en beperkt je op een gegeven moment in je doen en laten en je vent altijd te traceren.
  Weg laatste beetje privacy.
  Goed plan hoor .

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).