Gemeente Utrecht roept op om niet naar centrum te komen: ‘Begrijpelijk misschien, maar niet gewenst’ Gemeente Utrecht roept op om niet naar centrum te komen: ‘Begrijpelijk misschien, maar niet gewenst’

Gemeente Utrecht roept op om niet naar centrum te komen: ‘Begrijpelijk misschien, maar niet gewenst’

Gemeente Utrecht roept op om niet naar centrum te komen: ‘Begrijpelijk misschien, maar niet gewenst’
Foto's: Robert Oosterbroek
De gemeente Utrecht waarschuwt maandag via Twitter voor drukte in de binnenstad. Het is drukker dan gebruikelijk op maandag. “Begrijpelijk misschien, maar niet gewenst”, aldus de gemeente.

De gemeente Utrecht waarschuwt maandag via Twitter voor drukte in de binnenstad. Het is drukker dan gebruikelijk op maandag. “Begrijpelijk misschien, maar niet gewenst”, aldus de gemeente.

In de tweet wordt gevraagd alleen te shoppen en alleen te shoppen als het nodig is. “Alleen op deze manier blijft het mogelijk voldoende afstand te houden en niet nu al verdere maatregelen nodig te maken.” Hoewel het drukker dan gebruikelijk is, lijkt de drukte nu nog beheersbaar.

Tekst gaat verder onder afbeelding

 

De drukte in winkelgebieden heeft waarschijnlijk te maken met de toespraak van die premier Rutte vanavond geeft. Daarin kondigt hij strengere maatregelen aan vanwege het toenemende aantal positieve coronatests. Een van de maatregelen die besproken wordt, is het sluiten van niet-essentiële winkels.

Bij de coffeeshop op de Voorstraat stond een flinke rij

Gekoppelde berichten

34 Reacties

Reageren
 1. Uuutje

  Wat een fokking idioten leven er toch in dit land. EN dan heb ik over de burgers die zo nodig steeds moeten shoppen met halve families. Werkelijk.

 2. Manou De R.

  Misschien moeten de winkeldeuren maar per direct op slot. Hoeveel intellect heb je nou nodig om te snappen wat er gevraagd wordt.

 3. Pieter

  Wat is de mens toch een verschrikkelijk dom wezen.
  Omdat het te druk is op plekken stijgen de besmettingen, en hierdoor moeten wij allen gebeukt gaan onder een lockdown, en vlak ervoor gaan we nog gezellig met z’n allen hutje mutje op elkaar gepakt in de rij staan…

 4. Koel Hoofd

  Tja, laatste kans om te shoppen is vandaag.
  We krijgen een totale lockdown dankzij al die types die zich de afgelopen maand niet aan de spelregels hebben gehouden.
  Ik hoop dat ze allemaal een fijne kerst beleven en heel eenzaam onder de kerstboom zitten.

 5. Zuilen 030

  Het hele gebeuren draait om naleven van de maatregelen , als ik bovenstaand lees en de plannen van mensen hoor om met de kerst toch met meerdere personen bij elkaar te komen denk ik dat we 2 weken na de kerst weer volledig terug bij af zijn, trieste zaak.

 6. Lexus

  Vier reacties die allemaal zeggen dat ‘we’ het aan onszelf te wijten hebben. Ik heb op dit forum ook mensen gehoord die er heel anders over dachten. Vaak vonden ze de maatregelen die de overheid tot nu toe had genomen ook maar onzin. Waar blijven hun reacties? Vinden ze nog steeds dat de economie voorrang moet hebben op de volksgezondheid? Hoe willen ze zich nu gaan gedragen? Het zijn zo maar een paar vragen.

 7. G.H.

  Ik was vanmiddag in het centrum, niet om te winkelen maar ‘op doortocht’.
  Zo druk was het allemaal niet vanmiddag. Afgezien van de rij voor de coffeeshop (waar iedereen netjes afstand hield) laten de foto’s ook geen beeld van drukte zien.

  Kwalificaties als ‘fokking idioten’ slaan de plank dan ook volledig mis.

 8. Herman

  Ze vragen er zelf om met die sneaky maatregelen.
  Op een achternamiddag dit invoeren zonder voorbereiding vlak voor de Kerst…..
  Als straks de burgerlijke ongehoorzaamheid groter wordt, hebben ze de stok in handen voor avondklok, noodtoestand en inzet leger, dat lijkt het doel te zijn. Totale controle.

  Laten we toch stoppen met die flauwekul, de schade aan economie, maatschappij, verenigingsleven, cultuur e.d. is zo groot. Niemand durft de afweging van mensenlevens tegen de schade te maken?

 9. WvR

  Wat ik me altijd afvraag: Wat kan Rituals (en andere soortgelijke winkels) nou in godsnaam hebben dat de moeite waard is om voor in de rij te staan? 13-in-een-dozijn prullaria. Kan je prima op internet kopen. Als bonus hoef je dan ook niet in een verstikkende parfum wolk rond te hangen.

  Koffie vind ik lekker, Simon Levelt heeft iets wat ik de moeite waard vind. Maar d’r is doorgaans een rij van een half uur, met in tegenstelling tot de Efteling, niet één indicatie hoe lang je daar gaat staan wachten. Rechtsomkeert, achter de computer, op naar Simon Levelt online, en je kan lekker rustig uitzoeken en bestellen wat je had willen hebben.

  2020. Alles moet via internet. Thermostaat. Wie heeft er aangebeld. De kattebak moet verschoont worden. Zoveelste meme dat al door 87587435 anderen met je gedeeld is. En wat doen ze:
  Ze gaan bij Rituals in de rij staan. Want die hebben iets wat nergens anders, en op geen enkel andere manier verkrijgbaar is.

 10. Manou De R.

  Dat zijn de mensen op de foto’s bij dit artikel Lexus. Ik had het in mijn betoog over intellect en ik heb e.e.a. duidelijk te hoog ingeschat.

 11. JdV

  @lexus: u vraagt, wij draaien. De overheid heeft de afgelopen maanden alles vermeden wat de corona zou verminderen.
  Grenzen dicht. Scholen dicht. Kerken dicht. Dat had moeten gebeuren maar is niet gebeurd. In plaats daarvan kregen we een mondkapjesplicht. 2 weken na de invoering van dit middel zijn de dagelijkse besmettingscijfers verdubbeld.
  Dus inderdaad, de regering is net zo nutteloos als het uitgevoerde beleid.

 12. Hans

  Ik ben zo benieuwd naar de gunstige prognoses betreffende de neergang van het aantal besmettingen van onze gewaardeerde scribent Scherpschutter. Kom er maar in zou ik zeggen.

 13. Koel Hoofd

  @Manou de R
  Bedenk dan dat Utrecht de hoogst opgeleide bevolking van heel Nederland heeft….

 14. Joep

  @ Koel Hoofd

  Fout, doordat de hele familie Janssen ging funshoppen met 6, vrouw Janssen de maatregelen hinderlijk vond, heer Janssen zonder rekening te houden met richtlijnen zich in het openbaar zo gedroeg, de oudste zoon Sjaak Janssen zijn studentenleven voortzette. Julie Janssen naar feestjes bleef gaan, ze met z’n allen toch black friday moesten gaan “checken”, beleef ik als single die vanaf februari niet meer geshopped heb een eenzame kerst.

 15. HArry

  Dankzij onze bestuurders met visie gooien we het land volledig tijdens de kerst en Oudjaar op slot.

  En dan verbaasd zijn dat de mens voor zijn geliefde nog een kado of een boom wenst te kopen.

  Hoe noemen we deze lock down? Super intelligent? Of buitengewoon complex.

  Dag democratie hallo …..-isme

 16. Lexus

  @Manou De R.: u hebt gelijk. Met ‘we’ bedoel ik natuurlijk niet bovenstaande reageerders, maar degenen die zich niet aan de regels hebben gehouden. Laten we hopen dat de ernst nu eindelijk eens bij iedereen doordringt.

 17. Bert

  @lexus

  Ja. Alle maatregelen die de overheid heeft genomen tot dusver zijn allemaal halfbakken en lossen niks op:

  – horeca om zeep geholpen, terwijl dat niet de besmettingsbron is
  – bouwcentra/ikea/primark etc wel openhouden, maar black friday had niets met de 3e golf te maken.
  – bioscopen/theaters/sportscholen wel open
  – aantallen mensen thuis beperken, terwijl dat niet grondwettelijk is toegestaan.
  – kerken e.d. wel openhouden, want grondwet.
  – vuurwerkverbod slaat heeft geen invloed op ic
  – alcholverbod na 20u heeft niks meer te maken met corona.
  – mondkapjesplicht waarbij er geen wetenschappelijk bewijs is.
  – kabinetsleden die zelf lak hebben aan de regels en alsnog aanblijven

  Wat wel werkt:
  – scholen dicht
  – grenzen dicht
  – kwetsbare groepen (70 plussers e.d.) binnen houden.

  Die hele gezondheidszorg wordt bekostigd door de economie. Als er geen economie is, is er ook geen gezondheidszorg. Daar bovenop: elke 1% toename in werkeloosheid kost tussen de 30.000 en 40.000 levens. Dus het is niet “de economie in de gaten te houden omwille van de economie”.

  Reguliere behandelingen en controles worden uitgesteld, dat kost ook mensenlevens. Tel daar de psychische problematieken die nu ontstaan bij op en het plaatje wordt duidelijk.

  Dat hebben we dus allemaal aan het kabinet te danken, niet aan onszelf.

 18. Lexus

  @Bert: bij bijna al uw opmerkingen zijn wel kanttekeningen te plaatsen. Met sommige ben ik het eens, met andere niet. Dit maakt duidelijk hoe moeilijk het is om in deze situatie beleid te maken. Ook binnen de overheid bestaan er verschillended opvattingen. Eén ding slechts: misschien zou je 70+’ers binnen kunnen houden, al moeten die ook voorzien en soms verzorgd worden, maar hoe denkt u in hemelsnaam de grenzen te kunnen sluiten in een open land als het onze? Uiteindelijk zijn we vooral in de huidige toestand met een steeds meer overbelast rakende gezondheidszorg terechtgekomen doordat een flinke groep mensen zich de afgelopen maanden weinig tot niets van de getroffen maatregelen en richtlijnen heeft aangetrokken.

 19. Berk

  @Lexus Precies wat u zegt. Helaas zijn er net iets teveel leunstoelexperts in dit land.

 20. wollie

  we gaan nog even lekker in de rij voor rituele zeepjes. thuisblijven redt levens, maar hey, zeepjes zijn ook belangrijk he.

 21. Pee

  Een voetgangers rotonde,en dan staan er nog regelaars bij ook.
  De 1ne groep mag niets en de andere groep krijgt vrijstelling.
  Cijfers die niet kloppen mondkapjes die zogenaamd nu plotseling wel zouden helpen,na de verplichting.
  Kerst de das omgedaan oud en nieuw naar de klote geholpen voor niets.
  Ik lees ook steeds ,dan moet je maar eens op de ic meelopen .
  Vorige week in het ziekenhuis geweest en heb niets van drukte gemerkt .
  Gevraagd aan de verpleging of ze het wel aan kunnen die op hun beurt zeggen ja want het valt allemaal mee.
  Dat blijkt ook wel anders hadden ze die noodhospitaal ‘s niet afgebroken.
  Ik zie nog steeds meer mensen aan de maatregelen sneuvelen dan aan corona.
  Dit is mijn mening en hoe ik er tegenover sta .
  Dat vaccin weiger ik ook want er is niemand die verantwoordelijk is als er iets mis gaat.
  Dat houd voor mij in dat ze dus niet zeker van hun zaak zijn ,degenen die het vaccin gemaakt hebben.
  Het is puur gedragsveranderingen afdwingen bij de mensen .
  Als iedereen die mondkap af zou gooien, en gewoon normaal zoals we gewend zijn te leven, durf ik te zeggen dat er echt geen besmetting extra bij komt.
  Verder moet ieder voor zichzelf bepalen wat hij /zij geloofd over die corona maar handel niet uit angst.

 22. Koel Hoofd

  @Joep
  Dat zie je helemaal verkeerd.
  Dankzij die waslijst heb jij net heel veel geld bespaard en ga je een rustige kerst tegemoet zonder geneuzel en gedoe van familie, aangetrouwde familie en types die denken dat ze familie zijn, en…’wat gaan we doen met oma?’
  Dus je kan helemaal doen en laten wat je zelf wilt en niemand die er over loopt te zeuren! Dat is nou ultieme vrijheid, iets waar men altijd de mond vol van heeft maar kennelijk niet mee om kan gaan.

 23. Manou De R.

  Opgelost nu! Vragen? Geen vragen.

 24. Nina

  Ontmoet je niemand, dan kun je elkaar ook niet besmetten.

 25. Joep

  @koel hoofd

  Fijn dat jij meent te moeten bepalen wat ik fijn vind. Je klinkt eerder als een dictator dan iemand die voor vrijheid opkomt, dat lees ik in meerdere schrijfsels terug.

 26. Manou De R.

  Jullie kunnen stoppen met al deze “achterhoede-gevechten”. Het is opgelost nu.

 27. Henk

  @Nina
  Ontmoet je niemand, was je niet eens geboren.

 28. Bert

  @lexus

  Het probleem is dat er binnen de huidige organen (OMT,veiligheidsraad etc) nauwelijks verschillende opvattingen zijn (het RIVM voert politiek gemotiveerde adviezen in), is het proces niet transparant en zijn een hoop leden niet democratisch gekozen. Dus dan maakt het vrij weinig of er binnen de rest van de overheid verschillende meningen zijn: als die niet onderdeel maken van het proces, doen ze mee voor spek en bonen.

  De belgen hadden ook de grenzen dicht gegooid en zelfs ouderwetse grenscontroles als ik me niet vergis. Hier in Nederland kan dat nog makkelijker: wij hebben hier ANPR op de hoek van elke straat. Dus elke niet Nederlands kenteken zonder geldige papieren krijgt 4000 euro boete, inbeslagname voertuig en een strafblad + 390 euro en een strafblad voor elke inzittende. Dan heb je het leeuwendeel al te pakken.

  Bij het openbaar vervoer gewoon had vervoer (dus b.v. trein) op de zelfde manier controleren, geen geldige papieren: 4000 euro boete en direct sluiting voor de vervoerder en 390 euro boete voor elke inzittende zonder geldige papieren.

  En migranten niet binnen laten is nog makkelijker.

 29. Katja

  Mondkapjesplicht maar stijging besmettingen (niet alleen getalsmatig, maar ook procentueel, we zitten op niveau USA).
  Nuttig ?
  Jammer dat dierentuinen weer dicht moeten. Je bent gewoon buiten, en het enige verschil met een park is dat je toegang moet betalen.

 30. Lexus

  @Bert: zelden een reactie gekregen met een hoger gehalte beste-stuurlui-staan-aan-wal. Waneer het zo gemakkelijk was… Ik kan er wel uitgebreider op ingaan, maar iedereen die een beetje kan nadenken, ziet er volgens mij de absurditeit wel van in.

 31. bawang putih

  @Katja
  de dierentuinen waar u blijkbaar graag komt zijn feitelijk dierengevangenissen, realiseert u zich dat wel?

 32. Bert

  Gesproken als een echte ambtenaar: elitair doen en er niet op in gaan om vervolgens met een ad hominem te komen. Sterker nog, in de hele thread kom je nergens met een inhoudelijke reactie, alleen hautain gedrag.

 33. Lexus

  @Bert: als er iemand geen ambtenaar is en het ook nooit geweest is ben ik het. Maar ik heb anders dan u wel oog voor de dilemma’s waar de overheid in een problematiek als deze te kampen heeft. Dat is heel iets anders dan elitair gedrag. En ik kom niet gemakkelijk net als u doet met onmogelijke ‘oplossingen’ aanzetten. Misschien is het goed om nog maar eens te herhalen: uiteindelijk zijn we vooral in de huidige toestand met een steeds meer overbelast rakende gezondheidszorg terechtgekomen doordat een flinke groep mensen zich de afgelopen maanden weinig tot niets van de getroffen maatregelen en richtlijnen heeft aangetrokken.

 34. Uuutje

  @ Bert

  Nee, jouw reacties blinken uit.

  Misschien in de ochtend eerst even de in spiegel kijken, alvorens je een reactie typt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).