Gemeente Utrecht wil hallencomplex Utrechtse Bazaar zo snel mogelijk slopen | De Utrechtse Internet Courant Gemeente Utrecht wil hallencomplex Utrechtse Bazaar zo snel mogelijk slopen | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente Utrecht wil hallencomplex Utrechtse Bazaar zo snel mogelijk slopen

Gemeente Utrecht wil hallencomplex Utrechtse Bazaar zo snel mogelijk slopen
De gemeente Utrecht wil het hallencomplex van de voormalige Utrechtse Bazaar zo snel mogelijk slopen. Volgens de planning moet in 2022 begonnen worden met voorbereidende werkzaamheden voor woningbouw in het gebied.

De gemeente Utrecht wil het hallencomplex van de voormalige Utrechtse Bazaar zo snel mogelijk slopen. Volgens de planning moet in 2022 begonnen worden met voorbereidende werkzaamheden voor woningbouw in het gebied.

Het bouwen van woningen kon eerder niet, door de aanwezigheid van de Asfaltcentrale Utrecht (ACU). De gemeente heeft het hallencomplex toen tijdelijk verhuurd aan de Utrechtse Bazaar en Papierrecycling Utrecht (PRU), totdat het gebied wel beschikbaar werd voor woningbouw.

Nu de ACU ontmanteld gaat worden, wil de gemeente zo snel mogelijk binnen met de voorbereiding van werkzaamheden voor woningbouw. De Utrechtse Bazaar ging eerder dit jaar failliet en het huurcontract met de PRU zal door de gemeente worden opgezegd. Verdere plannen voor de woningbouw, moeten in 2021 bekend worden. In 2022 kan dan begonnen worden met voorbereidende werkzaamheden.

Meerdere initiatiefnemers hebben zich bij de gemeente gemeld met plannen die in de tussentijd nog in het hallencomplex kunnen worden uitgevoerd. De gemeente wil het pand echter niet in de tussentijd nog verhuren. De kosten die de gemeente als verhuurder moet maken voor zo’n korte periode wegen niet op tegen de inkomsten. Het hallencomplex moet zo snel mogelijk worden gesloopt.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
  1. Herman

    Hopelijk lukt dat voor het einde fik wordt gestoken.

  2. Metropool Utrecht.

    Een belangrijke toegang poort van Utrecht ! Hier past een iconische hoogbouw als entree van centrum west. Door dicht te bouwen tegen de A2 kan een geluid scherm effect worden gecreëerd zoals bij de A10 west, Amsterdam.
    Bij een dergelijk belangrijke locatie past een echte architectuur prijsvraag !

  3. GeeWee

    Als ik na het werk naar huis fiets geniet ik vaak van het groen langs dit, nu nog, landelijke weggetje. Is het mogelijk om dit intact te houden? M.a.w.: bouw op de plek van de asfaltcentrale maar laat de groenstrook langs de Taatsendijk ongemoeid. Ik vraag me overigens af of dit een plek is voor grootschalig bouwen gezien de grote hoeveelheden fijnstof vanaf de naastgelegen A2 maar dat terzijde.

  4. G.H.

    @Metropool Utrecht: of we halen de plannen voor de Belle van Zuylen weer uit de kast, over iconisch gesproken: https://www.nieuws030.nl/uploads/resized/7/engelman_080-belle_van_zuylen.jpg

  5. JdV

    Ik gok dat met wat zwaar vuurwerk dat in een half uurtje plat kan zijn, zo stevig ziet het er niet uit.

  6. Esrin W.

    @Metropool: het wordt gewoon weer die ene architect die die Vinex blokkendozen op de Marnixlaan en de rest van Leidsche Rijn heeft bedacht. Snel en makkelijk.

  7. Suus

    Ik juich het van harte toe dat men ruimte maakt voor woningbouw..

    Maar is dit niet een heel ongeschikte locatie? Het lijkt me zeer ongezond (vanwege fijnstof vooral) in zo’n industrieel gebied. Het is echt aan alle kanten ingesloten:

    1. de snelweg

    2. een talud waarop altijd veel files staan met daarachter een aluminiumfabriek

    3. een kanaal met veel scheepvaart

    4. een infra bedrijf met hoge bergen materiaal waar veel stof vanaf komt met

  8. Alex

    Het zal inderdaad een mooie plek zijn voor wat woontorens. En nu wel boven de 90 meter graag. Wat een fantastisch uitzicht zal je daar hebben.

  9. Koel Hoofd

    @GeeWee
    Utrecht is alleen groen op papier, al het echte groen moet wijken voor beton.
    Lang leve de onleefbare stad waar Jantje Beton weer populair gaat zijn.

    @Metropool Utrecht
    Dankzij corona willen mensen weer een huisje met een tuintje en niet opgehokt op 10 hoog zitten. De cijfers van Funda laten die voorkeur heel duidelijk zien. Utrecht moet dus zijn woningbouplannen drastisch herzien, maar weigert dat omdat de megalomane ambities het gezonde verstand onderdrukken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).