Gemeente Utrecht zoekt creatieve ideeën van kinderen om buurt aantrekkelijker te maken | De Utrechtse Internet Courant Gemeente Utrecht zoekt creatieve ideeën van kinderen om buurt aantrekkelijker te maken | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente Utrecht zoekt creatieve ideeën van kinderen om buurt aantrekkelijker te maken

Gemeente Utrecht zoekt creatieve ideeën van kinderen om buurt aantrekkelijker te maken
Speeltuin De Torteltuin in de Vogelenbuurt.
Utrechtse kinderen die van hun buurt een aantrekkelijkere speelplek willen maken, kunnen een aanvraag indienen bij het Initiatievenfonds van de gemeente. De verwachting is dat meer kinderen deze zomervakantie thuis doorbrengen dan andere jaren.

Utrechtse kinderen die van hun buurt een aantrekkelijkere speelplek willen maken, kunnen een aanvraag indienen bij het Initiatievenfonds van de gemeente. De verwachting is dat meer kinderen deze zomervakantie thuis doorbrengen dan andere jaren.

Met het Initiatievenfonds worden zowel grote als kleine ideeën uit de stad gesubsidieerd. Voorbeelden zijn het inrichten van een zandbak, het opknappen van een pleintje, een activiteit in een buurthuis of een ontmoetingsplek voor jongeren. Het idee achter het fonds is dat inwoners worden gestimuleerd om zich in te zetten voor bijvoorbeeld de wijk of voor elkaar.

Vanwege het coronavirus zullen meer Utrechters dit jaar korter of niet op vakantie gaan. De kinderen die iets willen toevoegen aan hun buurt kunnen nu dus een aanvraag indienen. “Denk bijvoorbeeld aan een twisterveld of kingveld, of stoepkrijt om de langste hinkelbaan van Utrecht te tekenen”, is te lezen in een persbericht van de gemeente.

Voor de actie is een speciaal telefoonnummer geopend. Ook kunnen kinderen online een formulier invullen. Bekijk hieronder de video van de gemeente Utrecht.

3 Reacties

Reageren
 1. Kadoendra

  De gemeente moet voor creatieve ideeën volwassen mensen die niet het contact met hun kindertijd zijn verloren gaan zoeken.
  Zie het als volwassen mensen met niet alleen een geestelijk bagage maar ook een jeugdige bagage.

  Zelf heb ik een aantal jaren een kinderspeeltuin ontwikkeld waar de nadruk ligt op NATUURLIJK SPELEN.
  Dus niet slechts kinderspeeltoestellen in een kale jaren ’70 kinderspeeltuin, maar deze integreren met bij-, vlinder- en andere nuttige insecten vriendelijke struiken en planten.
  Ook ga je dan meer vogels krijgen in een wijk.
  Het is ook leuk en leerzaam voor kinderen om er ook bes dragende struiken te planten want dan kunnen ze zien dat bessen niet uit een fabriek komen maar uit de natuur en dat de vogels er ook dol op zijn.
  Voor kinderen is het belangrijk dat ze opgroeien met natuur en op deze manier leren ze ook spelenderwijs tijdens hun spel, (Natuurlijk Spelen).

  Voor iedereen die aan meer ideeën wil komen is een bezoek aan “De Dag van de Openbare Ruimte” in de Jaarbeurs een echte aanrader!

 2. Nina

  Hou maar op met dit soort initiatieven, gemeente Utrecht.
  Het geld is nu al op en de economische malaise moet nog komen.

 3. Samantha

  Nou je kan dus geen formulier invullen zie ik want dan moet je de kosten e.d ook mee sturen maar ik en mijn kinderen en vele met ons uit zuilen zouden graag het bisschopplein ( daar zijn we al jaren mee bezig) wat kind vriendelijker zien skatekom weg al die doelloze bomen weg die toch steeds gesloopt worden schommels er voor terug voetbal veldje er voor terug klimrek of glijbaan gezellig hoekje voor de ouders super leuk met leuke mooie beplanting. nu hangen er alleen maar elke dag hangjongeren die alles slopen en er een rotzooi van maken alle bomen slopen ze is zonde overal glas en zooi op de grond en op de skatekom gebeuren de grootste ongelukken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).