Gemeente verhoogt als proef drempel in Utrechtse Sterrenwijk in hoop daarmee het verkeer af te remmen Gemeente verhoogt als proef drempel in Utrechtse Sterrenwijk in hoop daarmee het verkeer af te remmen

Gemeente verhoogt als proef drempel in Utrechtse Sterrenwijk in hoop daarmee het verkeer af te remmen

Gemeente verhoogt als proef drempel in Utrechtse Sterrenwijk in hoop daarmee het verkeer af te remmen
De Saturnusstraat in Utrecht
Een van de drempels in de Saturnusstraat in Utrecht wordt binnenkort steiler gemaakt, in de hoop daarmee het verkeer af te remmen. Het gaat in eerste instantie om een proef en als bewoners na drie maanden geen verschil merken, wordt de aanpassing weer ongedaan gemaakt.

Een van de drempels in de Saturnusstraat in Utrecht wordt binnenkort steiler gemaakt, in de hoop daarmee het verkeer af te remmen. Het gaat in eerste instantie om een proef en als bewoners na drie maanden geen verschil merken, wordt de aanpassing weer ongedaan gemaakt.

De gemeente zegt dat bewoners van de Saturnusstraat regelmatig klagen over auto’s die te hard door de woonwijk rijden. “Op verzoek van hen gaan we nu een proef doen.” Volgende week wordt daarom de drempel ter hoogte van de huisnummers 11 en 30 steiler gemaakt om te onderzoeken of automobilisten hierdoor langzamer gaan rijden.

De proef duurt drie maanden en eindigt op 11 juli. Na die periode wordt aan de bewoners van de straat in Sterrenwijk gevraagd of zij verschil hebben gemerkt. “Als de snelheid inderdaad naar beneden gaat, kunnen we nog één andere drempel in de straat aanpassen.”

Als automobilisten volgens de omwonenden nog steeds hard door de straat rijden, of als de aanpassing bijvoorbeeld trillingen veroorzaakt die voelbaar zijn in naastgelegen woningen, wordt de drempel weer verlaagd.

11 Reacties

Reageren
 1. Rob H.

  Dat lijkt me geen doorgaande weg, dus dan zijn het de buurtgenoten die te hard door hun eigen buurt rijden. Je zou ze er op kunnen aanspreken…

 2. Balthasar

  wat n geldverspilling die drempels. zet een flitspaal neer en je vangt zo ook nog wat extra centen

 3. Wim

  Groot nieuws!

 4. Rietje

  Dat is overal. Het is die alles moet maar kunnen mentaliteit, waar we op allerlei manieren mee gconfronteerd worden. Succes.Hoop dat het helpt.

 5. Koel Hoofd

  Een proef waarbij de uitslag vooraf al vaststaat, quelle porte ouvert.
  Is dit om de bewoners te paaien of om de gemeente te overtuigen dat die voor fietsers hinderlijke drempels daadwerkelijk nuttig zijn?

 6. Roberto

  Gewoon even de desbetreffende duivel er op aan spreken. Het zijn buurtbewoners verwacht ik.maar maak die drempel maar lekker hoog hoor. Dat remt echt wel af

 7. Piet

  Ik woon hier al 60 jaar en dat hard rijden val best wel mee,,de politie en de gemeente weten precies wie er als een mongool door de straten rijd,en dat zijn gewoon mensen die in sterrenwijk wonen,maar daar word niks aan gedaan dus die drempel verhogen is gewoon weer weggegooid geld.ze sturen wel 2of 3x per dag zo boa die bekeuringen moet uitschrijven omdat mensen geen parkeerkaart hebben,daar zijn ze goed in maar die gasten zijn nog te lui om uit de auto te stappen om andere dingen die zij zien aan te pakken. Dus totale verspilling van het geld

 8. Zweers

  Waarom zo’n platte drempel? dat mag geen drempel meer heten. Vroeger waren ze veel steiler…………… hoorde je heerlijk de uitlaatbakken schuren als ze er met een idiote vaart over heen schoten en die lagen er regelmatig dan ook af. Heel goed. doe maar. lekkere helling maken !

 9. Pee

  Die strepen op de grond geven aan dat er een drempel ligt.
  Alleen die drempel zijn ze vergeten te plaatsen.

 10. JdV

  Volgende bericht: bewoners straat klagen over toegdnomen geluidsoverlast als gevolg van hogere drempel.

 11. Mojoman

  Wat een getrut en geniet. Gaat de gemeente werkelijk naar bewoners luisteren🤔.
  Steile drempels die ken ik, dat soort drempels zijn erg vervelend op de fiets. Op mijn elektrische fiets wel te verstaan.
  Die elektrische fietsen die gaan te snel. Weten ze zeker dat er over de auto’s is geklaagd?
  Weten ze in de grote steden, Utrecht voorop, ook wel zeker dat het toenemend aantal verkeersslachtoffers door automobilisten komt? Of door roekeloos rijgedrag van scooters en electrobikers?
  Ik zeg drempels weg en overal flitspalen voor elektrische fietsers !!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).