Gemeente verleent vergunning aan verslavingszorg Arkin voor Arthur van Schendelstraat | De Utrechtse Internet Courant Gemeente verleent vergunning aan verslavingszorg Arkin voor Arthur van Schendelstraat | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente verleent vergunning aan verslavingszorg Arkin voor Arthur van Schendelstraat

Gemeente verleent vergunning aan verslavingszorg Arkin voor Arthur van Schendelstraat
Beeld: Google Streetview
De gemeente heeft een vergunning verleend aan Arkin om drank- en drugsgebruikers te begeleiden in het pand aan de Arthur van Schendelstraat 800. Eigenlijk is het gebouw niet bestemd voor dit initiatief, maar de gemeente stemt nu in met het afwijkende gebruik.

De gemeente heeft een vergunning verleend aan Arkin om drank- en drugsgebruikers te begeleiden in het pand aan de Arthur van Schendelstraat 800. Eigenlijk is het gebouw niet bestemd voor dit initiatief, maar de gemeente stemt nu in met het afwijkende gebruik.

Alle onderdelen van zorgverlener Arkin vertrekken uit de A.B.C-straat. De locatie aan de A.B.C.-straat wordt omgebouwd tot woningen. Eerder was al bekend dat een deel van zorg zou verhuizen naar de Arthur van Schendelstraat, maar de vergunning bood daar nog geen ruimte voor. Het gebouw had namelijk de bestemming kantoorruimte.

Arkin heeft daarom de gemeente gevraagd om af te mogen wijken van deze bestemming zodat daar zorg aan drank- en drugsgebruikers gegeven kan worden. Dit zijn cliënten met een huis, een baan en vaak een gezin, die alcohol of drugs gebruiken en begeleiding willen om daar vanaf te komen.

Bewonersavond

Nadat de vergunningsaanvraag door Arkin was ingediend werd er een bewonersavond georganiseerd. Hier waren ongeveer 55 buurtbewoners bij aanwezig. Op de aanvraag zijn 65 reacties binnengekomen. De gemeente heeft uiteindelijk de vergunning verleend, maar laat weten dat er strikte voorwaarden gelden en dat er een hoop afspraken zijn gemaakt.

Ook laat de gemeente aan buurtbewoners weten: “Wij begrijpen dat de vestiging van Arkin/Jellinek aan de Arthur van Schendelstraat zorgen en ongerustheid bij omwonenden met zich meebrengt. Als gemeente hebben wij echter ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid als het gaat om het aanbieden van voorzieningen voor kwetsbare Utrechters. Het is hierbij belangrijk dat die maatschappelijke zorg op toegankelijke, bereikbare plaatsen aangeboden wordt. Wij vinden de locatie aan de Arthur van Schendelstraat 800 hiervoor ruimtelijk geschikt.”

Mocht Arkin in de toekomst de huur opzeggen, dan vervalt de vergunning.

3 Reacties

Reageren
 1. juistem

  een prima plek hiervoor, itt tot de verhuizing van de stek richting Wolvenplein e.o..

 2. Herman

  je moet toch wat doen met al die onverhuurbare kantoorlocaties.
  je kan e rook studenten in stoppen, zelfde problematiek,

 3. Massegast

  De vestiging van Arkin zal in deze buurt het probleem niet worden. Wat wel een bedreiging voor deze buurt – zo dicht bij het station en HC – vormt is de komende sluiting van de tippelzone aan de Europalaan. Als daar geen goed alternatief voor komt, dan zullen de dames naar dit rustige gebied uitwijken. Men kent het nog van ‘vroeger’. De sluiting van de Europalaan valt ook mooi samen met het beëindigen van de bouw in het Stationsgebied aan de Oostkant van het station. Handel – prostitutie en dealen van drugs – heeft nu eenmaal rust nodig. En de dealertjes kunnen hier ook heerlijk rondjes rijden, rondom de rechtbank. De Gemeente vindt dit een zwartgallig toekomstbeeld. But mark my words!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).