Gemeente waarschuwt schaatsers bij De Munt, singel en Merwedekanaal: ‘Kom van het ijs af’ Gemeente waarschuwt schaatsers bij De Munt, singel en Merwedekanaal: ‘Kom van het ijs af’

Gemeente waarschuwt schaatsers bij De Munt, singel en Merwedekanaal: ‘Kom van het ijs af’

Gemeente waarschuwt schaatsers bij De Munt, singel en Merwedekanaal: ‘Kom van het ijs af’
Een schaatser bij De Munt eerder deze week.
De gemeente Utrecht waarschuwt dat het ijs op sommige plekken in de stad te dun wordt om op te schaatsen. Dit is het geval bij De Munt, singel en het Merwedekanaal.

De gemeente Utrecht waarschuwt dat het ijs op sommige plekken in de stad te dun wordt om op te schaatsen. Dit is het geval bij De Munt, singel en het Merwedekanaal.

“Het ijs wordt op steeds meer plaatsen gevaarlijk. In de stad Utrecht geldt dit voor het ijs bij De Munt, op de singels en het Merwedekanaal. Wij roepen mensen op daar van het ijs te gaan”, is te lezen in de tweet van de gemeente.

Er wordt zondag nog volop geschaatst in Utrecht, waaronder op de drie bovengenoemde plekken. Volgens Weerplaza is het vandaag zo rond de 2 graden Celsius. Dat betekent dat het ijs smelt.

Code rood

Voor maandag heeft het KNMI code rood afgekondigd voor de regio Utrecht. “Maandag is er in de loop van de nacht en in de ochtend kans op verraderlijke gladheid op uitgebreide schaal als gevolg van ijzel. Hiervoor wordt een weeralarm uitgegeven”, is te lezen op de website van het meteorologisch instituut.

Volgens Weerplaza loopt de temperatuur volgende week hard op. Als de voorspellingen kloppen wordt het volgende weekend zo’n 13 graden in Utrecht.

7 Reacties

Reageren
 1. G.H.

  Wat een feest was het om te kunnen schaatsen op de singel, prachtig 😃😃

 2. MJPD

  Micromanagementfanatisme…

  Wat een rubbertegelmaatschappij zijn we geworden, dat we overal voor gewaarschuwd moeten worden en vooral overal “bang” voor moeten zijn.

 3. Bernhard

  Denk dat men het heel snel afleert wanneer men door het ijs zakt. Niet waarschuwen dus.

 4. Lombokker

  @MJPD

  Helaas is dat tegenwoordig noodzakelijk. Want stel je eens voor dat er iemand verdrinkt. Dan wordt er eerst een stille tocht georganiseerd, en vervolgens gaan de nabestaanden gemeente en hulpdiensten aanklagen omdat ze ‘tekort zijn geschoten’.

 5. W.

  @MJPD: Van wie moet je bang zijn dan? Het is maar een waarschuwing, er wordt je niks verboden o.i.d.

  Ik denk dat we vooral meer een verantwoorde maatschappij zijn geworden. “Let op, wees je bewust van de omstandigheden en pas je daarop aan” in plaats van dat je het maar lekker uitzoekt, wat je overigens nog steeds vrij staat om te doen.

 6. Emiel de Jong

  Als herinnering aan de mooie schaatsdagen hierbij een youtube link naar een video van enkele minuten ‘IJspret op het Merwedekanaal bij de Munt’.

  Videolink
  https://youtu.be/RyZvHgbNhMk

 7. Kadoendra

  @MJPD

  De enige die bang is is de gemeente!

  De grootste angst van de overheid en dus ook de gemeente is dat zij juridisch aansprakelijk worden gesteld doordat zij niet goed hebben gehandeld in bepaalde situaties.

  En als de gemeente juridisch niet goed heeft gehandeld gaat het de gemeente geld kosten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).