Gemeente wil betere doorstroming fietsers Ledig Erf - De Utrechtse Internet Courant Gemeente wil betere doorstroming fietsers Ledig Erf - De Utrechtse Internet Courant

Gemeente wil betere doorstroming fietsers Ledig Erf

Gemeente wil betere doorstroming fietsers Ledig Erf
Het Ledig Erf tijdens het spitsuur is voor niemand leuk en zeker niet voor fietsers. De lange wachttijden die fietsers op dit kruispunt trotseren kunnen minder vindt de gemeente. Het aantal keer groen wordt daarom verdubbeld.

Het Ledig Erf tijdens het spitsuur is voor niemand leuk en zeker niet voor fietsers. De lange wachttijden die fietsers op dit kruispunt trotseren kunnen minder vindt de gemeente. Het aantal keer groen wordt daarom verdubbeld.

Oorzaak voor de lange wachttijden voor fietsers op dit punt in de stad is de aanwezige groene golf voor bussen van en naar De Uithof. In juni dit jaar werd dit verkeerspunt door veel fietsers genoemd als één van de grootste ergernissen in een groot onderzoek van de gemeente naar overbodige verkeerslichten.

Om deze ergernis te verminderen gaat de gemeente experimenteren met het verdubbelen naar twee keer groen voor fietsers in een cyclus. De aanpassing heeft effect voor het overige verkeer. Voor autoverkeer vanaf de Venuslaan zal er extra vertraging optreden
richting centrum. De rij wachtende auto’s zou door deze maatregel op momenten tot de Rubenslaan reiken. “In dat geval ondervinden bussen meer vertraging doordat de
busbaan op de Venuslaan moeilijker bereikt kan worden,” zegt verkeerswethouder Lot van Hooijdonk hierover.

Op 14 september start de proef voor twee maanden.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. bork

  Ik vind het momenteel heerlijk nu het ledig erf voor de helft is afgesloten vanwege de brugrenovatie, ik vond het vanmorgen best een leuk idee om de rest van het autoverkeer ook daar weg te halen. Nu reed alles het Ledig Erf richting de Twijnstraat op en was het daar weer belachelijk druk met auto’s.

 2. BramD

  Het lijkt ons gemeentebestuur te ontbreken aan moed om de stad echt autoluw te maken. Ze hebben wel de mond vol erover. Maar echte daden blijven uit.

 3. Bas

  Dankjewel Lot,

  Eindelijk na 2.5 maand bijna bevrijd van de files op de gansstraat en de rubenslaan, doet ze er nog een schepje autohaat bovenop. De lucht rondom het luie eind en Sterrenwijk staat 2 keer per dag blauw van het fijnstof en vooral stijf van de techno als het lekker weer is want er staan nogal wat boinkie boinkie golfjes in de file kan ik je vertellen!

  Hoe zou zij het vinden als ik 2 keer per dag een paar uur met harde muziek voor haar met enkelglas beklede kantoor aan de gracht ga staan?

  Hou op, ga weg! Huur iemand in die verstand heeft van doorstroming en stop met kunstmatig verkeer pesten, ik ben wel klaar met de luchtvervuiling in mijn wijk.

 4. Peter Utrecht

  Eens met Bas.
  Albatrosstraat is een lange file van ‘s morgens tot ‘s avonds. Eerst vanwege aanleg trambaan (en afsluiten regelmatig van Bleekstraat), later door werkzaamheden Baden Powelweg en Vondellaan, ook al door afknijpen Croeselaan en Jutfaseweg. En nu door afsluiten van het Ledig Erf. Het is klaar nu. Vrijdagavond opgelost en anders gooien we de weg gewoon als buurt een keertje een paar dagen dicht. Misschien voor jou ook een idee Bas. En met draaiende motor en bonkende radio op de stoep staan bij Lot thuis vind ik ook wel een optie. Oh, en bij Bork, want die denkt ook alleen aan zichzelf.

 5. wimutrecht

  Oh is me nooit opgevallen dat fietsers moeten wachten. Stoplichten staan voor hen altijd op groen. En met altijd bedoel ik ook altijd.

 6. sander

  Jongens geen paniek. Volgens deze wethouder neemt vanzelf iedereen de fiets als je te vaak stilstaat met de auto, dus dan is het probleem vanzelf opgelost.

  Iedereen neemt per slot van rekening alleen de auto uit luiheid

 7. Hugo

  Pfff, nog meer groen voor fietsers die toch niet wachten tot het groen is. En de auto in de file vanaf de Rubenslaan?! Wel ja, alsof de dagelijkse file vanaf kruising IBB niet lang genoeg was… Kan wel wat bij hoor 🙁

 8. Willem

  Kom op mensen, stap eens uit die auto. 4 maanden geleden mijn auto weggedaan, en een stadsfiets voor tripjes naar de stad gekocht en een vouwfiets voor reizen met het OV. Had ik 25 jaar geleden al moeten doen!
  Niet een betere doorstroming is een oplossing voor de files op oa de Rubenslaan, maar de fiets. Probeer het eens!

 9. Bas

  Is goed Willem,

  Denk jij nou echt dat iedereen in die file net als jij voor de lol daar staat? Niet iedereen is zo dom hoor. De meesten moeten wel omdat de meeste gemeenten op de Utrechtse heuvelrug bijvoorbeeld erg slecht bereikbaar zijn.

  Ik denk dat lottepetot nu wel heeft gezorgd dag autorijden zo veel pijn doet dat alleen die mensen die moeten het nog doen, maar ja een economie kan niet draaien op fietsende creatieve freelancers en ambtenaren. Er moet ook echt geld verdient worden, anders veranderen alle hoogopgeleide werkplekken in den stayok.

 10. Willem

  @bas: grappig dat je over Utrechtse Heuvelrug begint: laat ik daar nou toch werken! Uitermate goed bereikbaar met vouwfiets in combinatie met bus of trein.
  Grappig dat je denkt te weten dat ik een creatieve freelancer of ambtenaar ben. Niks van dit.
  Gelukkig behoor jij tot de groep die de economie draaiend houdt. Ondertussen sta je wel als een domme dodo in de file.
  You are not stuck in traffic, you are traffic.
  Sterkte in de file man!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).