Gemeente wil hallencomplex Utrechtse Bazaar zo snel mogelijk herontwikkelen tot woningbouw | De Utrechtse Internet Courant Gemeente wil hallencomplex Utrechtse Bazaar zo snel mogelijk herontwikkelen tot woningbouw | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente wil hallencomplex Utrechtse Bazaar zo snel mogelijk herontwikkelen tot woningbouw

Gemeente wil hallencomplex Utrechtse Bazaar zo snel mogelijk herontwikkelen tot woningbouw
Foto: Bas van Setten
De gemeente Utrecht wil het hallencomplex van de voormalige Utrechtse Bazaar zo snel mogelijk herontwikkelen tot woningbouw. Dat schrijft wethouder Klaas Verschuure in een brief aan de raad.

De gemeente Utrecht wil het hallencomplex van de voormalige Utrechtse Bazaar zo snel mogelijk herontwikkelen tot woningbouw. Dat schrijft wethouder Klaas Verschuure in een brief aan de raad.

De gemeente is hierover in overleg met Recyclingbedrijf Van Doorn, dat een deel van het hallencomplex huurt. Doel van dat overleg is volgens de wethouder “het gebied zo snel mogelijk beschikbaar te krijgen voor de herontwikkeling tot woningbouw”.

De gemeente verwacht niet eerder dan 1 april over de hal, waar voorheen De Utrechtse Bazaar zat, te kunnen beschikken. Dat komt doordat de curator een zogenoemde afkoelingsperiode heeft ingelast. Dat gebeurt zodat een curator zich een beeld kan vormen van de inboedel die bij het faillissement hoort.

Huurachterstand

De Utrechtse Bazaar moest eind januari definitief de deuren sluiten, vanwege een huurachterstand van ruim 1,8 miljoen euro. De Bazaar betaalde sinds juni 2015 te weinig of helemaal geen huur. De rechter besloot daarom dat de gemeente de huurovereenkomst met het bedrijf per 1 februari mag opzeggen.

De Utrechtse Bazaar is als Zwarte Beurs in 1981 opgericht en vestigde zich in de bloemenveiling in Vleuten. In 2012 verhuisde de Bazaar naar de Groenewoudsedijk naast het Amsterdam-Rijnkanaal. Daar werd een ruimte gehuurd van de gemeente Utrecht. Al eerder gaf het bedrijf aan op het randje van een faillissement te zitten.

Gekoppelde berichten

17 Reacties

Reageren
 1. Lachgas

  Daar woningbouw, succes.

 2. Fred

  Een mooie plek voor een paar forse woontorens, bij voorkeur minimaal 100 meter !!

 3. Bill

  Oef, wonen naast de asfaltcentrale en met uitstoot van die dieselschepen op het kanaal, ik geef het je te doen.

 4. Herman

  Mooie plek, hopelijk wordt er nu wel aan starters en studenten gedacht.

 5. JdV

  Ach, het is 030. Bouw er een willekeurig soort huis en het zal worden verkocht. Beetje hippe trendy Engelse marketingnaam er voor verzinnen en gaan met die banaan. Genoeg sukkels die voor veel te veel geld op een desolate uithoek van een industrieterrein naast diverse snelwegen willen wonen.

 6. jan

  Dat wordt een mooi stuk Utrecht. De strook helemaal tot aan papendorp wordt bebouwd met nieuwe woningen. Uiteindelijk zal de recycling fabriek verplaatst worden. Ik denk dat het goed zal zijn en ook de wijk Kanaleneiland meetrekt naar een beter niveau

 7. wollie

  prima plek voor covid19 noodhospitaal

 8. Zuilen 030

  @Bill:
  De gemeente heeft er lak aan of je bij een asfaltcentrale komt te wonen, er wordt een nieuwe centrale gebouwd bij de wijk Zuilen, de dichtstbijzijnde huizen staan er 700 meter vanaf, terwijl er ook al een kanaal loopt en er een motorcrossclubje mag rondtoeren met 2-taktmotoren.

 9. Koekfabriek

  Ja ik ben ook benieuwd waar de gemeente mee gaat komen. Zal wel iets worden met (elektrische) deelauto’s. Daarna nog wat mooie termen over Mobility as a service oftewel huurauto, huurfiets of het ov. De volgende stap zal wel living as a service zijn met deelwoningen oftewel het huren van een hotelkamer. Gooi er nog wat termen tegenaan als stadstuin, duurzaam, iets artistieks en we hebben gewoon weer een topbuurt te pakken!

  Natuurlijk geen of weinig parkeerruimte want je zal maar het gore lef hebben om naar je werk/familie/etc. te moeten met de auto.

 10. Koel Hoofd

  Die asfaltcentrale gaat verhuizen…

  Wat er zal komen? De gemeente wil sociale woningbouw, maar niet in het centrum want dat is voor de elite bestemd. Dit zou volgens hun asociale groene ideologie prima locatie zijn? Geen tram en volle bussen tijdens de spits (? kantoren papendorp?) dus ze moeten fietsen. Ze kunnen geen auto betalen dus zullen geen gebruik maken van nabijgelegen snelwegen.
  Maar ja,is wel een locatie met leuk uitzicht op kanaal naast industrieterrein hogeropgeleiden Papendorp. Dus ook peperdure duurzame (villa) woningen met 2 parkeerplaatsen met electrische laadpaal per woning?

  Ff rekenen. 35+25= 60% sociale en middenhuur geeft 40% villas van minimaal 1 miljoen zodat die sociale woningen kostendekkend kunnen worden gebouwd en geexploiteerd? Dat is ook geheel in lijn met het antimobiliteitsbeleid: die 2 Teslas per villa staan dan ook in de file op de brug of naar de snelwegaansluitingen.

 11. Joas

  @ Koekfabriek

  Je moet niks met een auto. je kan iets met een auto. Net als dat je niet overal met een vliegtuig of helikopter kan komen (of met een boot), kan en mag je straks niet overal met een auto komen. Times are changing sometimes. We gaan nu naar een tijd waarin we er inderdaad achter komen dat er grenzen zitten aan onbeperkt privé-autobezit en gebruik. Niet iedere straat, buurt of wijk is even geschikt voor massa’s auto’s. Get use to it en deal with it. bedenk alternatieven of verhuis. Veel mogelijkheden, als je maar wil.

 12. Trol

  Zuilen 030 en koekfabriek…wat is nu precies het probleem?

 13. Ries

  Woningbouw plegen zonder eerst een paar fiets/voetbruggen over een kanaal aan te leggen? Kan dus toch wel in Utrecht.

 14. Frits

  @Koel Hoofd,
  Er is werkelijk geen touw aan vast te knopen.

  @Koekfabriek.
  Dan ga je er niet wonen. Er zijn genoeg plekken die helemaal zijn ingericht voor mensen die met de auto rijden. Het is natuurlijk vreemd dat de gemeente ook eens denkt aan de 40% van de huishoudens in Utrecht zonder auto. Stel je voor! De horror!

 15. Erwin

  @Herman: ironie, neem ik aan?

 16. Wim

  En dit was het doel van de gemeente het terrein in handen krijgen vrij van huurders en dan woningbouw neerzetten.
  Had dat dan gezegd en een behhorlijke oplossing gezocht voor de huurders.

 17. Katja

  @Herman, er wordt al genoeg gebouwd voor studenten, laten ze voor hen maar op De Uithof bouwen, scheelt fietsbewegingen (tenzij ze de Uithoflijn rendabel willen maken 🙂

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).