Gemeente wil vierde urilift van Utrecht op Lucasbolwerk | De Utrechtse Internet Courant Gemeente wil vierde urilift van Utrecht op Lucasbolwerk | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente wil vierde urilift van Utrecht op Lucasbolwerk

Gemeente wil vierde urilift van Utrecht op Lucasbolwerk
Wethouder Diepeveen (rechts) en Wim Horst van de gemeente Utrecht voor de eerste urilift in Utrecht.
De gemeente wil het vierde verzinkbare openbare toilet van Utrecht op het Lucasbolwerk neerzetten. Eerder kwamen er al twee uriliften op het Janskerkhof en één op de Mariaplaats.

De gemeente wil het vierde verzinkbare openbare toilet van Utrecht op het Lucasbolwerk neerzetten. Eerder kwamen er al twee uriliften op het Janskerkhof en één op de Mariaplaats.

Op het Lucasbolwerk wordt nu elk weekend een plastic plaskruis neergezet om wildplassen in de uitgaansuren tegen te gaan. De gemeente wil dat plaskruis nu dus vervangen door een urilift. De urilift komt op een invalideparkeerplaats tegenover huisnummer 9 en krijgt twee urinoirs, een vrouwentoilet en een handenwasgelegenheid. De invalideparkeerplaats wordt verplaatst.

De urilift is alleen zichtbaar op momenten dat het nodig is, zoals uitgaansavonden. De rest van de tijd is het toilet namelijk ondergronds. De momenten dat de urilift beschikbaar moet worden, zijn van donderdag tot en met zondagavond tussen 20.00 en 08.00 uur.

De gemeente heeft de omgevingsvergunning voor het toilet aangevraagd. Omwonenden die het niet met de plannen eens zijn, kunnen bij de gemeente reageren.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  Uitgaansuren…?! Wat zijn dat..? #blijfthuis

 2. Gerard Brugmans

  Iets verderop wordt het gras van de Wittevrouwenkade vaak door de feestsloepen en de elektrische bootjes van Greenjoy gebruikt voor een ‘sanitaire stop’. Mag daar asjeblieft ook zo’n urilift komen? Ook fijn voor de hangjongeren en hun dealers op de stenen trap aan het water!

 3. Koel Hoofd

  Wildplassen?
  Gebrek aan opvoeding.

 4. Sjaan

  Belachelijke ‘innovatie’. Waarom gratis plashuizen voor lallende dronkaarden en niet voor de gewone burger die gewoon ‘even moet’ tijdens een wandeling door de binnenstad? Of is de horeca spekken de enige manier dat men een middagje stad behoort te doen volgens onze o zo progressieve gemeente?

 5. Edwin

  Komt er ook zo’n uri-geval bij de Neude? De 24×7 uur krul met Nijntje is daar weg en dat was wel een opluchting af en toe, zeker daar de kroegen nu dicht zijn..

 6. Bernhard

  Wat was er mis met die openbare pisbakken (‘krullen’) in de stad? Werd heel veel gebruik van gemaakt. Ook door mij (en niet alleen in beschonken toestand).

 7. woutvr

  Kom op @Sjaan, de urilift is gewoon beschikbaar, tenzij… Ik vind het een mooie oplossing.

 8. cas

  @ Bernard, het enige nadeel was dat ze ongelofelijk stonken… ik hield mijn adem altijd zo lang mogelijk in als ik daar stond. Verder, altijd handig bij een hoge nood.

 9. Utrechtse Jantje

  Is het een idee ,om het geld dat al deze sanitaire oplossingen gaan kosten , verdelen onder de meewerkende horeca gelegenheden , die willen meewerken aan het gratis aanbieden van kosteloos toilet gebruik ….Dan hoeven al die plashuisjes niet neergezet te worden , en vereisen dus ook geen onderhoudskosten ….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).