Gemeente zegt huur voetbalclub Utrecht United op; zoektocht naar nieuwe invulling sportpark gestart Gemeente zegt huur voetbalclub Utrecht United op; zoektocht naar nieuwe invulling sportpark gestart

Gemeente zegt huur voetbalclub Utrecht United op; zoektocht naar nieuwe invulling sportpark gestart

Gemeente zegt huur voetbalclub Utrecht United op; zoektocht naar nieuwe invulling sportpark gestart
De gemeente heeft voetbalclub SV Utrecht United laten weten dat het huurcontract op Sportpark Papendorp beëindigd zal worden. De voetbalvereniging heeft betalingsachterstanden en er is geen zicht op verbetering. De club werd in 2021 opgericht, maar het is niet gelukt om het tot een succes te maken.

De gemeente heeft voetbalclub SV Utrecht United laten weten dat het huurcontract op Sportpark Papendorp beëindigd zal worden. De voetbalvereniging heeft betalingsachterstanden en er is geen zicht op verbetering. De club werd in 2021 opgericht, maar het is niet gelukt om het tot een succes te maken.

Sportpark Papendorp, dat nu nog het thuis is van SV Utrecht United, kent een wat ongelukkige geschiedenis. De KNVB royeerde in 2020 de club die toen gebruikmaakte van de velden, waarna de zoektocht begon naar een nieuwe gebruiker. Die werd gevonden in SV Utrecht United.

In 2021 spraken we met een van de oprichters. Hij vertelde toen al dat er veel werk zat in het beginnen van een nieuwe voetbalvereniging. Het lukte uiteindelijk om de club van de grond te krijgen en er werd gevoetbald vanaf september 2021. Maar het is niet gelukt om er een succes van te maken.

Tekort van 40.000 euro

Volgens de gemeente is het SV Utrecht United niet gelukt om door te ontwikkelen en te groeien naar een ‘volwaardige en zelfstandige voetbalvereniging’. De club heeft te weinig vrijwilligers en slechts drie teams, waardoor de kosten om de club voort te zetten niet opwegen tegen de inkomsten. De vereniging zou komende jaren elk seizoen een tekort van meer dan 40.000 euro hebben.

SV Utrecht United kan inmiddels de jaarlijkse kosten voor het gebruik van de velden en kantine ook niet meer betalen, net als de energiekosten. Een betalingsregeling is daardoor geen optie en de gemeente heeft meerdere ingebrekestellingsbrieven verstuurd. De gemeente heeft vervolgens in een gesprek met de vereniging laten weten dat daarom het gebruik van de velden en kantine wordt beëindigd. De club mag het seizoen wel op Sportpark Papendorp afmaken.

Toekomst

SportUtrecht gaat nu een plan uitwerken over de toekomst van het sportpark. Een van de belangrijke punten in dat plan is binding met de wijk. De gemeente hoopt dat het sportpark in het nieuwe seizoen alweer in gebruik is.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Tivoli heeft al heel lang jaarlijks een tekort van miljoenen.
  Dat maakt die 40 mille/jr van een kersverse sportclub in de opstartfase peanuts.

  GW Artikel 22
  lid 1. De overheid treft maatregelen ter bevordering van de volksgezondheid.
  lid 3. Zij schept voorwaarden voor maatschappelijke en culturele ontplooiing en voor vrijetijdsbesteding.

  Utrecht faciliteert lid 3 met vele miljoenen subsidie maar schoffeert lid 1 door alleen maar geasfalteerder fietspaden aan te leggen en sportclubs te laten vallen.
  Kortom, Tivoli jaarlijks een miljoentje minder en vele sportclubs kunnen geholpen worden. Dan wordt er wel voldaan aan de grondwet, is goed voor de volksgezondheid alsook de sociale cohesie in een totaal cultureel/financieel verzuilde stad.

 2. Utrechtse Jantje

  Met je eens hoor @ Koel Hoofd … en alle instanties maar roepen … Dat de jeugd meer moet gaan sporten !!!!

 3. Herman

  De gemeente heeft 115.000 euro in deze club gestopt……

 4. Kloek

  Misschien is dit sportpark (prima) geschikt om er een Tiny House/ Medium House wijk op te herbergen, aangezien de grond van de gemeente zelf is, aanpassingen voor Tiny House plaatsingen, zeker indien deze woningen praktisch zelfvoorzienend zijn, minimaal zijn.

  Zo doe je als gemeente iets om betaalbare woningen te realiseren.

 5. Jelmer

  Hopelijk vind de gemeente iets.
  40k is veel geld voor 3 teams.
  Als enige gebruiker natuurlijk niet handig.
  Maar helpen met financiën en groei. Zodat er ook vrijwillers komen.

 6. Lombokker

  Volgens mij zijn er een aantal hockeyclubs met lange wachtlijsten omdat er niet genoeg velden beschikbaar zijn. Wellicht kan de gemeente daar eens informeren of er belangstelling is voor deze locatie.

 7. Laetitia

  De 3 teams die zij hebben is een 018, O23 en een heren zondag team. De jeugd moet meer gaan sporten geldt hier niet echt, aangezien er weinig jeugd voetbalt. Daarnaast heeft Utrecht voldoende voetbalclubs waar men bij kan aansluiten. Men kan met een heel team verhuizen. Helaas is het geen succes geworden, maar men moet ook realistisch zijn.

 8. Vak K

  De zoveelste club met nieuwe Nederlanders wat maar niet van de grond komt, en wat veel geld heeft gekost.

  VV Hoograven
  Magreb
  SV Utrecht United

  Hoe zou dat toch komen?

 9. Huin Bremd

  Nou Vak K? Niet het lef om je racistische verhaal af te maken?

 10. Hina Nagen

  wat dacht je van sociale huurwoningen voor 50 plussers met een tuin. Onze huizen worden afgepakt. al 25 jaar op zoek naar huis met tuin steeds is er een ‘urgent’ iemand voor mij. inmiddels door alle ellende op plaat (geen grap) 300, 400, 500.. Onze ouders en wij moesten ook beginnen op een bovenhuis. Waarom krijgen jongeren nu ineens wel recht op een heel huis met tuin? En wij kregen dat niet ? Nu zitten we er nog terwijl het de bedoeling is, dat je kunt groeien op de woonmarkt. Overal ter wereld met een sociaal huurstelsel is het zo dat de langst wachtenden als eerste aan de beurt komen, behalve in utrecht. Daar zijn (schrik niet) op dit moment 14 voorrangsregels voor allerlei zielige mensen, behalve zieken . Die krijgen géén urgentie. heel triest. En nee die krijgen GÉÉN urgentie. Ga niet in discussie, want het is een feit.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).