Gemeente ziet geen banden tussen alFitrah en terroristische groepering | De Utrechtse Internet Courant Gemeente ziet geen banden tussen alFitrah en terroristische groepering | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente ziet geen banden tussen alFitrah en terroristische groepering

Gemeente ziet geen banden tussen alFitrah en terroristische groepering
De gemeente laat weten geen verbanden te zien tussen de financiering van de alFitrah-moskee in Overvecht vanuit Koeweit en aan Al-Qaeda gelieerde organisaties. Dat blijkt uit antwoorden van het college van B&W op vragen van de PvdA.

De gemeente laat weten geen verbanden te zien tussen de financiering van de alFitrah-moskee in Overvecht vanuit Koeweit en aan Al-Qaeda gelieerde organisaties. Dat blijkt uit antwoorden van het college van B&W op vragen van de PvdA.

Deze fractie had vragen over de financiering van de moskee naar aanleiding van een uitgebreid artikel in het Algemeen Dagblad. Hierin beweert de krant in het bezit te zijn van documenten waaruit blijkt dat een aan Al-Qaeda gelieerde instelling geld overmaakt naar de moskee.

De PvdA is met name bang dat dergelijke constructies een gevaar voor de openbare orde kunnen vormen. Het college laat nu weten dat dat niet nodig is doordat ze de berichtgeving in het AD over alFitrah maar deels herkennen. “De gemeente was al bekend met de financiering van alFitrah door een instelling uit Koeweit. In principe mag iedere organisatie subsidie ontvangen uit het buitenland, tenzij er banden zijn van de subsidiënt met terroristische organisaties. Die directe banden hebben wij met onze partners (Politie, NCTV en Belastingdienst) in relatie tot alFitrah tot op heden (nog) niet gevonden.”

Verder laat het college weten dat er op dit moment geen signalen bekend zijn van dubieuze financiering van andere organisaties in Utrecht. Ook gaat er beter overlegd worden met de Overvechtse moskee. “Het probleem met alFitrah was een gebrek aan medewerking, transparantie en openheid van de stichting. Dit heeft de stichting ook erkend tijdens een overleg met de burgemeester dat op 23 december 2015 heeft plaatsgevonden. Met de voorzitter van alFitrah is afgesproken dat zij opener en transparanter zullen zijn over hun werkwijze en financiering. Tevens is er afgesproken dat er periodiek contact zal zijn tussen burgemeester en voorzitter van de stichting om te monitoren of de gemaakte afspraken worden nagekomen.”

Gekoppelde berichten

1 Reactie

Reageren
  1. Hans Oudwijk

    Bovenstebeste mensen, die luitjes van de al Fitrahmoskee. Een kniesoor die er anders over denkt. De gemeente heeft het allemaal picobello uitgezocht en geen smetje gevonden.

    De burgemeester gaat daarom ook alleen maar periodiek met de voorzitter van het moskeebestuur in conclaaf omdat de burgemeester verder toch niets om handen heeft en de centjes van de gemeente groeien bij wijze van spreken aan de bomen.
    Daar moet u verder niets achter zoeken hoor. Echt niet.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).