Gemeente zoekt alternatieven voor tippelzone Europalaan | De Utrechtse Internet Courant Gemeente zoekt alternatieven voor tippelzone Europalaan | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente zoekt alternatieven voor tippelzone Europalaan

Gemeente zoekt alternatieven voor tippelzone Europalaan
De tippelzone op de Europalaan gaat mogelijk verhuizen naar een andere plek in de stad. Omdat het gebied aan ontwikkeling onderhevig is kijkt de gemeente ook naar de toekomst van de prostitutiezone.

De tippelzone op de Europalaan gaat mogelijk verhuizen naar een andere plek in de stad. Omdat het gebied aan ontwikkeling onderhevig is kijkt de gemeente ook naar de toekomst van de prostitutiezone.

In het gebied tussen de Europalaan, Kon. Wilhelminalaan, het Merwedekanaal en Beneluxlaan is een transformatie gaande naar een gemixt gebied van wonen, werken, voorzieningen en recreatie. Zo is hier eerder City Campus Max gebouwd en zijn de werkzaamheden voor Twogether nu ook bezig. In het kader van ‘MeerMerwede’ bekijkt de gemeente naar mogelijkheden van verdergaande transformatie met woningbouw in het gebied. “Daarbij is het ook nodig om naar de toekomst van de tippelzone te kijken en in dat kader wordt ook naar alternatieve locaties gekeken”, vertelt gemeentewoordvoerder Mara Hoogveld.

Het is echter nog niet zeker dat de verplaatsing van de zone doorgaat, hier moet eerst nog politiek en bestuurlijk een besluit over genomen worden. Ook zou de gemeente de prostitutiezone niet eerder sluiten voordat er elders in de stad prostitutie mogelijk is.

Zandpad

Over het nieuwe Zandpad wordt ook nog steeds gesproken. Volgens GroenLinks-raadslid Steven de Vries heeft een maatschappelijke vastgoedorganisatie de gemeenteraad benaderd. Zij schijnen graag een belangrijke rol te willen spelen op het nieuwe Zandpad. Welke organisatie dit betreft is niet bekend. Volgens De Vries zou de organisatie geen winstoogmerk hebben en zou het belang van sekswerkers voorop gesteld worden.

De gemeente probeert via marktconsultatie partijen te vinden die willen investeren in het nieuwe Zandpad, dit proces verloopt echter moeizaam. Volgens De Vries is de inzet van de betreffende maatschappelijke organisatie een uitstekend alternatief.

“Voor ons allen staat het belang van sekswerkers voorop, daarom ons streven naar een schone prostitutiesector. Waarom willen we dan zo graag dat de nieuwe prostitutiezone door een commerciële partij gebouwd wordt? De ervaring leert dat een economische prikkel nu juist de sector corrumpeert”, vertelt De Vries.

3 Reacties

Reageren
  1. Bernard Tomlow

    Een prostituee oefent in Nederland een legaal beroep uit. Wat doet politiek en bestuur van Utrecht. Zij sluiten Zandpad. Een van de best beveiligde werkplekken van Nederland. 300 vrouwen zijn daardoor hun bedrijf kwijt. De burgemeester belooft een tijdelijke oplossing voor de prostituees ,die opeens op straat staan. Weg inkomen. Binnen een paar maanden zou er een tijdelijke oplossing komen.. Anderhalf jaar later. Burgemeester verhindert iedere keer tijdelijke oplossing schone prostitutie in Hardebollenstraat. Sterker nog, Europalaan moet nu ook nog weg . Politiek wil kennelijk geen prostitutie in Utrecht. Zeg dat dan. Houdt op met dat gedraai en gestuntel.

  2. Jelle Koerselman

    100% eens, wat een gekloot allemaal en wie zijn de dupe? diegene die ze zeggen te willen helpen…ja van de wal in de sloot zeker pfff

  3. Tom

    Ik ken veel potustities die in hardebolstraat werken zo als de wega en die wil weer open Afgelopen donderdag bespreken gemeenteraad de potustitieszonnen immeldels GroenLinks vragen gesteld en ook sp

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).